HomeCinemaΟι Ταινίες της Εβδομάδας 14-21/03.2024

Οι Ταινίες της Εβδομάδας 14-21/03.2024

γράφει ο Γιώργος Δημητρόπουλος

 

Η δεύτερη εβδομάδα προβολών του Dune επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς πως θα ξεπεράσει σε εισιτήρια την πρώτη ταινία του franchise. Και αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον στατιστικό μιας κατα τα άλλα αδιάφορης κινηματογραφικής εβδομάδας καθώς η προσέλευση αναμενόμενα μειώθηκε δραστικά μη έχοντας να προσφέρει κάποια νέα αξιόλογη επιλογή στις αίθουσες πανελλαδικά. Τα πρωτεία λοιπόν στο Dune με σχεδόν 25000 εισιτήρια από τα συνολικά 65000 που κόπηκαν, με το horror “Ένας Φανταστικός Φίλος” να ακολουθεί μεν στη δεύτερη θέση προσπερνώντας τις Υπέροχες Μέρες του Βιμ Βέντερς, έχοντας κόψει δε το ⅕ των εισιτηρίων του Dune. Αυτή την εβδομάδα δεσπόζει, αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη λέξη για αυτή την ταινία, το Love Lies Bleeding με την Κρίστεν Στιούαρτ ως νέα άφιξη. Η συγκεκριμένη ταινία έχει αναπτύξει ένα αξιοπρόσεκτο βουητό γύρω από το όνομα της. Λίγο το word of mouth στα ιντερνετικά στέκια, λίγο οι εκκεντρικές εμφανίσεις της Στιούαρτ σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ και here we go. Πάμε να δούμε αναλυτικότερα όμως τι άλλο καταφτάνει στις ελληνικές αίθουσες την ερχόμενη εβδομάδα:

 

Ματωμένος Δεσμός

H μοναχική μάνατζερ γυμναστηρίου Λου ερωτεύεται σκληρά την Τζάκι, μια φιλόδοξη bodybuilder που πηγαίνει στην πόλη στο Λας Βέγκας για να κυνηγήσει το όνειρό της. Αλλά η αγάπη τους πυροδοτεί βία, τραβώντας τους βαθιά στον ιστό της εγκληματικής οικογένειας της Λου. 

Διάρκεια:104’ 

Σκηνοθεσία:  Ρόουζ Γκλας

Σενάριο:Ρόουζ Γκλας, Βερόνικα Τοφίλσκα

Πρωταγωνιστούν:Κρίστεν Στιούαρτ, Κέιτι Ο’ Μπράιαν, Τζένα Μαλόουν, Άνα Μπαρίσνικοβ, Ντέιβ Φράνκο, Εντ Χάρις

 

Άγρια Φύση

Ο Έρικ Μπάνα επιστρέφει μετά την “Ξηρασία”, με μια νέα περιπέτεια του Ντετέκτιβ Φαλκ. Πέντε γυναίκες συμμετέχουν σε μια εκδρομή ορειβασίας αλλά μόνο τέσσερις φτάνουν στην άλλη πλευρά. Οι ομοσπονδιακοί πράκτορες Άαρον Φάλκ και Κάρμεν Κούπερ κατευθύνονται στα βουνά ελπίζοντας να βρουν την αγνοουμένη ακόμη ζωντανή.

Διάρκεια: 120’

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Κόνολι

Σενάριο: Ρόμπερτ Κόνολι

Πρωταγωνιστούν: Έρικ Μπάνα, Άννα Τορβ, Ντέμπορα-Λι Φέρνες

 

Εγώ, Καπετάνιος

Ο πολυσυζητημένος ιταλός σκηνοθέτης Ματέο Γκαρόνε (Γόμορρα), επιστρέφει με μια ταινία εμπνευσμένη από αληθινές ιστορίες. Ο Seydou, ένας έφηβος που, μαζί με τον ξάδερφό του Moussa, αποφασίζει να αφήσει το Dakar στη Σενεγάλη και να πάρει το δρόμο για την Ευρώπη. Μια σύγχρονη Οδύσσεια μέσα από τους κινδύνους της ερήμου, τη φρίκη των κέντρων κράτησης στη Λιβύη και τους κινδύνους της θάλασσας.

Διάρκεια: 121’

Σκηνοθεσία:Ματέο Γκαρόνε

Σενάριο:Ματέο Γκαρόνε, Μάσιμο Τσεκερίνι

Πρωταγωνιστούν: Σειντού Σακ, Μουσταφά Φαλ

 

Related stories

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου “Ίρις” 2024 – Οι Υποψηφιότητες

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ανακοινώθηκαν χθες, οι υποψηφιότητες για τα...

Οι αρχιτέκτονες της πόλης στον Εξώστη | Νάσια Σπυριδάκη

Κάθε βδομάδα φιλοξενούμε στον Εξώστη αρχιτέκτονες της πόλης και...

Αστικοί Θρύλοι | Ο Μεσσίας Σαμπατάι Σεβί

γράφει η Μαρία Ράπτη Λένε πως έρχεται ο Μεσσίας, πως...

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...