HomeCinemaΟι ταινίες της εβδομάδας 09.05-15.05.2024

Οι ταινίες της εβδομάδας 09.05-15.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης

Με λειψή την προηγούμενη εβδομάδα λόγω του Πάσχα στη χώρα μας, τον αριθμό των εισιτηρίων που κόπηκαν θα τα μάθουμε τις επόμενες μέρες, αλλά από την εικόνα που έχουμε από τους κινηματογράφους, σημειώθηκε μία τεράστια πτώση στο “Μην ανοίγεις την πόρτα” (από sold out προβολές πήγαμε σε μονοψήφιους αριθμούς σε πολλές αίθουσες) που, όμως, έχει ξεπεράσει ήδη τα 100.000 εισιτήρια, κάτι που είναι μεγάλη επιτυχία για Ελληνικό θρίλερ. Γενικότερα και στις υπόλοιπες ταινίες η αποχή του κόσμου από τις αίθουσες ήταν μεγάλη, καθώς πολλοί εγκατέλειψαν τις πόλεις για Πάσχα στο χωριό. Την νέα κινηματογραφική εβδομάδα τρεις νέες ταινίες έρχονται στις ελληνικές αίθουσες:

 

  1. Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων (KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES)

To franchise του “Πλανήτη των πιθήκων” επιστρέφει, με μία ιστορία από το μέλλον της βασικής ιστορίας. Ο Andy Serkis δεν παίζει εδώ, όμως σκηνοθετεί ο Wes Ball, σκηνοθέτης των ταινιών “The Maze Runner”, ενώ το σενάριο συνυπογράφουν ο Josh Friedman (Avatar: The Way of Water, Snowpiercer, Terminator: Dark Fate, War of the Worlds) και o Rick Jaffa και η Amanda Silver (Avatar: The Way of Water, Planet of the Apes trilogy, Mulan).

Σύνοψη: Ο σκηνοθέτης Wes Ball δίνει νέα πνοή στο παγκόσμιο, επικό franchise που διαδραματίζεται στο μέλλον, μετά τη βασιλεία του Καίσαρα, όπου οι πίθηκοι είναι το κυρίαρχο είδος και ζουν αρμονικά μεταξύ τους ενώ οι άνθρωποι ζουν περιορισμένοι και κρυμμένοι. Καθώς ένας νέος τύραννος ηγέτης πίθηκος χτίζει την αυτοκρατορία του, ένας νεαρός πίθηκος ξεκινά ένα οδυνηρό ταξίδι που θα τον κάνει να αμφισβητήσει όλα όσα γνώριζε για το παρελθόν και να κάνει επιλογές που θα καθορίσουν το μέλλον τόσο για τους πιθήκους όσο και για τους ανθρώπους.

Διάρκεια: 145’

Σκηνοθεσία: Wes Ball

Σενάριο: Josh Friedman, Rick Jaffa & Amanda Silver

Πρωταγωνιστούν: Owen Teague, William H. Macy, Kevin Durand, Freya Allan, Peter Macon, Lydia Peckham, Sara Wiseman, Dichen Lachman

  1. Επιστροφή στην Εποχή των Δεινοσαύρων (BACK TO THE DINOSAURS)

Περιπέτεια φαντασίας τύπου Jurasic Park για όλη την οικογένεια. Η ταινία κυκλοφορεί και μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά.

Σύνοψη: Ο Τζέισον, ένα πανέξυπνο νεαρό αγόρι, ανακαλύπτει ένα μυστηριώδες διαστημόπλοιο που έχει κάνει αναγκαστική προσγείωση σε ένα γειτονικό δάσος. Τον έχει προλάβει για λίγα λεπτά η Λάρα, ένα εξίσου περίεργο κορίτσι, που βάλθηκε κι εκείνη να εξερευνήσει το εξωγήινο σκάφος. Ενώ προσπαθούν να βρουν τρόπο να λειτουργήσουν το σκάφος, τα δυο παιδιά βρίσκονται αναπάντεχα σε ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο, και πιο συγκεκριμένα τις τελευταίες μέρες της εποχής των δεινοσαύρων – ναι, καλά το καταλάβατε, το σκάφος είναι στην πραγματικότητα χρονομηχανή! Με τη βοήθεια του ΜΙΑ, του βοηθού τεχνητής νοημοσύνης που διαθέτει το σκάφος, η Λάρα και ο Τζέισον πρέπει να κάνουν αγώνα δρόμου για να επισκευάσουν το σκάφος και να επιστρέψουν στο σήμερα, λίγες ώρες πριν τον μοιραίο, καταστρεπτικό ερχομό του αστεροειδή, ο οποίος έμελλε να αλλάξει τον ρου της ιστορίας. Κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς τους, συναντούν όλων των ειδών τους δεινοσαύρους, από τον επιβλητικό Βραχιόσαυρο ως τον θηριώδη Τυρρανόσαυρο – ακόμη και κάτι που δεν έχουμε δει ποτέ ξανά. Θα καταφέρουν να γυρίσουν στην εποχή μας;

Διάρκεια: 106’

Σκηνοθεσία: Aristomenis Tsirbas

Σενάριο: Aristomenis Tsirbas

Πρωταγωνιστούν: Patricia Summersett, Michel Perron, Sofian Oleniuk, Lola Rossignol-Arts

 

  1. Detective Conan: Το Μαύρο Υποβρύχιο (DETECTIVE CONAN: BLACK IRON SUBMARINE

Ιαπωνικό Anime για τους λάτρεις του είδους. Προβάλλεται στα Ιαπωνικά με ελληνικούς υπότιτλους.

Σύνοψη: Μια εγκληματική οργάνωση σχεδιάζει επίθεση σε μία υποβρύχια εγκατάσταση της Interpol, όπου σύντομα θα παρουσιασθεί ένα προηγμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης το οποίο θα επιτρέπει την άμεση αναγνώριση προσώπων σε όλο τον κόσμο. Ο ντετέκτιβ Κόναν και η παρέα του είναι οι μόνοι που μπορούν να αποτρέψουν την οργάνωση από την απόκτηση πολύτιμων πληροφοριών.

Διάρκεια: 110’

Σκηνοθεσία: Yuzuru Tachikawa

Σενάριο: Takeharu Sakurai

Τις φωνές τους δανείζουν οι: Minami Takayama, Megumi Hayashibara, Shigeru Chiba, Rikiya Koyama

Related stories