HomeCinemaΟι ταινίες της εβδομάδας 06.06-12.06.2024

Οι ταινίες της εβδομάδας 06.06-12.06.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης

 

Μάλλον μας χτύπησε η ζέστη, καθώς τα εισιτήρια την εβδομάδα που μας πέρασε αυξήθηκαν κάπως σε σχέση με τα απογοητευτικά 42.300 εισιτήρια της προηγούμενης εβδομάδας, όμως με 58.800 εισιτήρια που κόπηκαν με νέο Λάνθιμο και νέο Mad Max (Furiosa) δεν το λες ότι έγινε και πάταγος. Το αντίθετο θα πω, ειδικά αν δούμε τα περσινά νούμερα, όπου τις αντίστοιχες εβδομάδες είχαμε 89.000 και 75.000 εισιτήρια. Και θα μου πείτε, νούμερα είναι αλλάζουν. Δεν είχαμε και το φαινόμενο να βγουν, όπως πέρυσι, μαζεμένες όλες οι ταινίες που είχαν παγώσει λόγω covid. Όμως, εδώ και βδομάδες αποτυπώνεται μία έλλειψη ενδιαφέροντος από το κοινό να επισκεφτεί μαζικά τις κλειστές αίθουσες. Τα θερινά κάπως σώζουν την κατάσταση, αλλά ακόμα και ο Λάνθιμος δεν κατάφερε να κάνει απανωτά sold out, όπως γινόταν με το “Poor Things” τον χειμώνα στις κλειστές αίθουσες. Άλλη ταινία, άλλη εποχή, λίγο τα σχόλια στα social ότι η ταινία είναι “περίεργη”, δεν έπεισαν και τόσο το μαζικό κοινό να τρέξει να την δει (από την πρώτη εβδομάδα τουλάχιστον γιατί έχει ακόμα δρόμο η ταινία). Οι “Ιστορίες καλοσύνης” λοιπόν, βρέθηκαν στην πρώτη θέση με 21.500 εισιτήρια, πολύ μακριά από αυτό που περίμεναν οι αιθουσάρχες. Στη δεύτερη θέση το “Furiosa: A Mad Max Saga”, με 10.800 εισιτήρια, το 1/3 των εισιτηρίων που είχε κάνει την πρώτη εβδομάδα η προηγούμενη ταινία της σειράς το 2015 (31.000 εισιτήρια). Στην τρίτη θέση ο “Γκάρφιλντ” με 4.500 εισιτήρια και σύνολο μέχρι στιγμής 62.000 εισιτήρια. Για να δούμε αν τα “Κακά παιδιά” που επιστρέφουν, θα πείσουν το κοινό ότι σαν την κινηματογραφική αίθουσα δεν έχει. Τέσσερις στο σύνολο οι νέες ταινίες που έρχονται στις αίθουσες από την Πέμπτη:

 

  1. Bad Boys: Ride or Die

Τα κακά παιδία επιστρέφουν μετά από 4 χρόνια. Είναι η τέταρτη ταινία της σειράς που πρωτοβγήκε το μακρινό 1995 και συνεχίστηκε το 2003, ενώ το 2020 επανήλθαν στην μεγάλη οθόνη μετά από απουσία 17 ετών. Ο Will Smith επίσης επιστρέφει στο σινεμά, μετά την βράβευση του με Όσκαρ Ά Αντρικού ρόλου και την ιστορική στιγμή, όπου είχε μεγάλο αντίκτυπο για την καριέρα του και την εικόνα του, να χαστουκίσει σε live μετάδοση τον παρουσιαστή της τελετής των Όσκαρ Chris Rock (είχε βγει και η ταινία “Emancipation” το 2022 με πρωταγωνιστή τον Will Smith, όμως η ταινία είχε ήδη γυριστεί όταν έγινε το περιστατικό). Μαζί με τον Will Smith φυσικά επιστρέφει στον ρόλο του και ο Martin Lawrence.

Σύνοψη: Αυτό το καλοκαίρι, τα πολυαγαπημένα Κακά Παιδιά επιστρέφουν για άλλη μια καταιγιστική και ξέφρενα κωμική περιπέτεια αυτή τη φορά με μια μεγάλη ανατροπή: οι ρόλοι αλλάζουν και οι καλύτεροι πράκτορες του Μαϊάμι είναι αυτοί που καταδιώκονται.

Διάρκεια: 115’

Σκηνοθεσία: Adil El Arbi & Bilall Fallah

Σενάριο: Chris Bremner, Will Beall, George Gallo

Πρωταγωνιστούν: Will Smith, Martin Lawrence, Vanessa Hudgens, Eric Dane, Jacob Scipio, Paola Nunez, Melanie Liburd, Joe Pantoliano, Alexander Ludwig

 

  1. Oι Παρατηρητές (The Watchers)

Η Ishana Shyamalan, κόρη του υποψήφιου για 2 Όσκαρ (“Η έκτη αίσθηση”, 2000) Σκηνοθέτη, Σεναριογράφου και Παραγωγόυ, M. Night Shyamalan, μας συστήνεται στην πρώτη της σκηνοθετική απόπειρα με μία ταινία τρόμου. Ακολοθεί δηλαδή τα μονοπάτια του Πατέρα της, ο οποίος φυσικά στηρίζει την κορή του και βρίσκεται εδώ στη θέση του παραγωγού. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο η Dakota Fanning.

Σύνοψη: Η ταινία ακολουθεί τη Μίνα, μία 28χρονη καλλιτέχνιδα, που βρίσκεται χαμένη σε ένα αχανές, αχαρτογράφητο δάσος στη δυτική Ιρλανδία. Όταν η Μίνα βρίσκει καταφύγιο, καταλήγει αιχμάλωτη μαζί με τρεις άγνωστους, τους οποίους κάθε νύχτα παρακολουθούν μυστηριώδη πλάσματα.

Μπορεί να μην τα βλέπεις, αλλά εκείνα βλέπουν τα πάντα.

Διάρκεια: 102’

Σκηνοθεσία: Ishana Shyamalan

Σενάριο: Ishana Shyamalan, A.M. Shine

Πρωταγωνιστούν: Dakota Fanning, Georgina Campbell, Olwen Fouere, Siobhan Hewlett, Hannah Howland

 

  1. Ντααααλί!  (Daaaaaalí!)

Μια απολαυστική, τρελή κωμωδία με θέμα τον σπουδαίο υπερρεαλιστή ζωγράφο τον οποίο ενσαρκώνουν πέντε ηθοποιοί σε διαφορετική ηλικία. Μία ελεύθερη ερμηνεία του εκκεντρικού Καταλανού, σε ύφος Μπουνιουέλ. Ο «Νταααααλί!» έκανε 500.000 εισιτήρια στη Γαλλία, προβλήθηκε στο 80o Φεστιβάλ Βενετίας, ενώ ήταν η ταινία λήξης στο 24ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος.

Σύνοψη: Η Judith, Γαλλίδα δημοσιογράφος συναντά τον Salvador Dalí αρκετές φορές, σχετικά για μια πιθανή συνέντευξη, την οποία ο Dali αρνείται, στη συνέχεια για ένα ντοκιμαντέρ, το οποίο φαίνεται δύσκολο να γυριστεί, ιδίως όταν ο Dali, οδηγώντας τη Rolls-Royce του στην παραλία, αχρηστεύει τη κάμερα πριν την έναρξη των γυρισμάτων.

Διάρκεια: 77’

Σκηνοθεσία: Quentin Dupieux

Σενάριο: Quentin Dupieux

Πρωταγωνιστούν: Anaïs Demoustier, Edouard Baer, Jonathan Cohen, Gilles Lellouche,

Pio Marmaï, Didier Flamand

 

  1. Detective Conan: Το Άστρο του Ενός Εκατομμυρίου (Meitantei Konan Hyakuman Doru no Michishirube)

Η 27η ταινία της σειράς του Ιαπωνικού anime που πρωτοβγήκε το μακρινό 1996.

Η ταινία προβάλλεται στα Ιαπωνικά με ελληνικούς υπότιτλους.

Σύνοψη: Ο κλέφτης τζέντλεμαν Κάιτο Κιντ έχει βάλει στόχο κάποια κατάνα που χρονολογούνται από την περίοδο Μπακουμάτσου. Ο ντετέκτιβ της Δύσης, ο Χατόρι Χέιτζι βρίσκεται εκεί για ένα τουρνουά κέντο και ο Κόναν μαζί με τη Μόρι και την Καζούχα τον συνοδεύουν για να τον εμψυχώσουν. Παράλληλα, ένας μυστηριώδης άντρας με ιαπωνική καταγωγή αναζητάει έναν θησαυρό που φημολογείται πως βρίσκεται στην περιοχή Χακοντάτε.

Η αλήθεια που κρύβεται στο ξίφος θα σκίσει στα δύο το σκοτάδι και θα οδηγήσει στο φεγγαρόφωτο! Η ώρα για ένα επικό κυνήγι θησαυρού, έφτασε!

Διάρκεια: 110’

Σκηνοθεσία: Chika Nagaoka

Σενάριο: Takahiro Ôkura, Gôshô Aoyama

Πρωταγωνιστούν: Rikiya Koyama, Minami Takayama, Kenjirô Tsuda, Wakana Yamazaki

 

 

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...