Η Θεσσαλονίκη φημίζεται για το καλό της φαγητό και τρελή της διάθεση … Ή, μάλλον, μόνο για το πρώτο. Παρόλα αυτά κάποιοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης, θέλουν να μας πείσουν και για το δεύτερο, επιλέγοντας τα πιο αστεία, περίεργα και τρελά ονόματα για την ταμπέλα τους.
Εμείς επιλέξαμε τα πιο ξεχωριστά ονόματα από ταβέρνες, μεζεδοπωλεία κι εστιατόρια, που έχουν και νόστιμα πιάτα και ταμπέλα που θα σε κάνει να θες να μπεις μέσα!
Τσιρ Τσιρ Μεζέ
“Όλα ξεκίνησαν ένα μεσημεράκι του καλοκαιριού, πριν πολλά χρόνια όταν η μάνα μας τηγάνιζε φρέσκια ψαράκια στο τηγάνι. Ο ήχος από το καυτό λάδι τσιρτσίριζε στα αυτιά μας” είπαν οι ιδιοκτήτες. Εξ’ού και το όνομα…
Βρακί
Δεν ξέρουμε ποιος ΘΕΟΣ κρύβεται πίσω από αυτό το λογοπαίγνιο, αλλά μας τράβηξε κατευθείαν την προσοχή, παρόλο που βρίσκεται στον ήσυχο δρόμο Πυλαίας, στην Κάτω Τούμπα. Γνήσιοι κρητικοί μεζέδες, ποιοτική τσικουδιά και συχνές ζωντανές μουσικές!
Αχ! Νίκο, Αχ!
Κάποια καψούρα ιδιοκτήτρια εντοπίζουμε εδώ …Μπορεί και όχι! Στην παραλία των Νέων Επιβατών, εκεί που σκάει το κύμα του Θερμαϊκού κόλπου, απολαμβάνεις ψαράκι, θαλασσινά, παρέα με ουζάκι, με ιδιαίτερη ευχαρίστηση όταν οι μέρες είναι ηλιόλουστες!
Όχι άλλα βάσανα
Όταν έχεις τις μαύρες σου, αυτό το μαγαζί θα σου ανοίξει τις αγκάλες του, θα σε ταΐσει, θα σε ποτίσει και θα σου πει… “Όχι άλλα βάσανα!”. Και θα το εννοεί!
Ο Αγκαλίτσας
Έγινε γνωστός για τις χαμηλές τιμές του, αλλά όσο να πεις και το όνομα του σε παραπέμπει σε κάτι γλυκούτσικο. Πρέπει οπωσδήποτε να τον τιμήσεις τουλάχιστον μια φορά!
Στο άπειρο κι ακόμα παραπέρα
Κοντά στο “Όχι άλλα βάσανα” βρίσκεται και το “Στο άπειρο κι ακόμα παραπέρα” με υπέροχη ρετρό διακόσμηση, νόστιμους μεζέδες, κρασιά και χώρο για όσους θέλουν να τιμήσουν τον εξωτερικό χώρο του μαγαζιού.