HomeUrbanitiesΟι ταβέρνες της Θεσσαλονίκης που έχουν ακόμα...

Οι ταβέρνες της Θεσσαλονίκης που έχουν ακόμα τζουκμποξ

Σε ένα κόσμο γεμάτο new age ταβέρνες, οι παλιές, οι κλασικές βαστάνε γερά!

Kρόνος

Είναι ιστορική ταβέρνα, από το 1961 και έχει γίνει γνωστή γιατί οι θαμώνες της είναι φανατικοί, η πελατεία της μεγάλη, τα σουτζουκάκια της διάσημα – το μερακλήδικο φαγητό και η καλή ρετσίνα που το συνοδεύει έπαιξαν και εδώ τον ρόλο τους. Αυτό όμως που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας είναι η εκπληκτική συλλογή των ιδιοκτητών με παλιά παιχνίδια, επιγραφές και συλλεκτικά αντικείμενα περασμένων δεκαετιών, που ολοκληρώνουν τη διακόσμηση του (ομολογουμένως, ατμοσφαιρικού) εσωτερικού χώρου. (Βαφοπούλου 30)

Άσυλο

Ένας γέρος δραπέτης, ένα δέντρο, μερικοί χωροφυλάκοι, και μια απίθανη ιστορία για το πως πήρε το όνομα του το ιστορικό ταβερνάκι που θα τη δείτε στον τοίχο της ταβέρνας (δεν σας την αποκαλύπτουμε επίτηδες). Έξω γλέντι και κόσμος και κοσμάκης, μέσα πιο πριβέ. Και ένα πανέμορφο τζουκ μποξ που τραβάει τα βλέματα. Το φαγητό καλό, με μοντερνιές εδώ και εκεί, και ειδικά το καλοκαίρι, το μέρος είναι κουκλί, με τα πολύχρωμα φωτάκια του κάτω από τα δέντρα. Greek life at its best!  (Πανεπιστημίου 2)

Γιαννούλα

Τα γνωστότερα σουτζουκάκια στην Κασσάνδρου, ωραίες μερίδες, τίμιες, με λίγα ορεκτικά, σαλάτες και της ώρας, μεγάλα πιάτα, σαλάτες, τυρί, ελληνικά πιάτα, τα κλασικά, ωραία σαλονικιώτικα.  Στο χώρο θα δείτε ένα τζουκ μποξ και μερικές ρετρό φωτογραφίες τραγουδιστών. Αν βρεθείτε εκεί, και δεν έχει κόσμο, μην πλανευτείτε. Σύντομα, μέχρι να φύγετε το μαγαζί θα γεμίσει. (Κασσάνδρου 50)

Νέα Φωλιά

Σε ένα μικρό στενό της Κασσάνδρου, εκεί που οι άχαρες πολυκατοικίες ανοίγουν για λίγο την «αγκαλιά» τους και προσφέρουν μια μικρή ανάσα, ένα μικρό ισόγειο ταβερνείο κρατάει συντροφιά και ταΐζει τους πεινασμένους επισκέπτες με νόστιμους μεζέδες και κλασικά, ελληνικά πιάτα.

Η «Νέα Φωλιά» εκτός από τόπος συνάντησης και φαγητού, είναι και ένα πέρασμα στο παρελθόν, αφού θυμίζει εποχές του ’50 και του ’60 από την εξωτερική επιγραφή, το τζουκ μποξ στην είσοδο, τα τραπεζοκαθίσματα και τη μουσική που συντροφεύει. (Αριστομένους 4)

Related stories

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...

Κλείνει το ιστορικό ζαχαροπλαστείο του «Τερκενλή»

Το κατάστημα που έχει γράψει τη δική του πολυετή...

Καλοκαιρινή αναμπουμπούλα στα θεσσαλονικιώτικα ραδιόφωνα με ανατροπές

Αυτό είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο ανατρεπτικά ραδιοφωνικά...

Κριτική Βιβλίου | Paul Auster «Αιματοβαμμένο έθνος»

Γράφει ο Τάσος Γέροντας Paul Auster «Αιματοβαμμένο έθνος». Μετάφραση Ιωάννα Ηλιάδη. Εκδόσεις...