HomeUrbanitiesLive stagesΟι "Κούπες" στον Εξώστη | Η λύση...

Οι “Κούπες” στον Εξώστη | Η λύση για όλα είναι ο άνθρωπος και η αγάπη

Το Φεστιβάλ που σύστησε στο κοινό την Βαλκανική κουλτούρα, ανανεώνει το ραντεβού του με το κοινό της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024. Ένα ταξίδι στη βαλκανική χερσόνησο με ήχους, γεύσεις και εικόνες που αναδεικνύουν τις κοινές ρίζες και παραδόσεις των βαλκανικών χωρών μέσα από τη σύγχρονη ματιά νέων καλλιτεχνών.
Στην 11η διοργάνωση του Balkan Fest το κοινό θα απολαύσει μουσικά σχήματα όπως οι “Κούπες” και οι “Plastic Skankster” από τη Γερμανία που παντρεύουν τον παραδοσιακό ήχο με στοιχεία της ροκ και ska μουσικής σκηνής. Η πολυμελής μπάντα “Αγία Φανφάρα” θα δημιουργήσει ένα σκηνικό βγαλμένο από γλέντι στο δρόμο, ενώ το πολυφωνικό συγκρότημα “Κατά Φωνή” θα μας μαγέψει ενισχύοντας τη διονυσιακή ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φωνές τους.
Το βαλκανικό σκηνικό ολοκληρώνεται στην αυλή του Πολυχώρου WE όπου θα στηθεί ένα υπαίθριο γλέντι με φωτιές, μουσική από μπάντες δρόμου και balkan street food.

Εμείς μιλήσαμε με τον Μπάμπη Στεφανίδη, κιθαρίστα και τραγουδιστή της μπάντας “Κούπες” που θα ακούσουμε live στο Balkan Festival!

Πείτε μας λίγα λόγια για το μουσικό συγκρότημα “Κούπες”. Συστηθείτε μας.

Οι Κούπες είναι μια εξαμελής μπάντα που πειραματίζεται ανάμεσα στο ροκ και την παράδοση. Από το 2017 που ξεκίνησαν οι πρώτες πρόβες έχουμε στην κατοχή μας 2 album και πολλά live σε όλη την Ελλάδα.

 Τι σας ήρθε στο μυαλό όταν πρωτοακούσατε την πρόταση να συμμετέχετε στο Balkan fest; 

Τρέλα! Τέτοια φεστιβάλ πραγματικά είναι η χαρά των μουσικόφιλων!

Τι σημαίνει για εσάς Βαλκάνια και βαλκανικός πολιτισμός;

Τα Βαλκάνια είναι το σπίτι μας. Ένας ιδιαίτερος τόπος, με έναν ιδιαίτερο πολιτισμό… Το μέρος όπου συναντάται η δύση με την ανατολή πολιτισμικά, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας ιδιαίτερης κουλτούρας, την οποία δύσκολα μπορεί κάποιος να βρει αλλού…

Τι έχουμε να περιμένουμε από εσάς στο live του Balkan Festival;

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι θα δώσουμε το είναι μας on stage και ανυπομονούμε να τα σπάσουμε με το υπέροχο ακροατήριο!

Μπορεί ένα μουσικό φεστιβάλ να φέρει κοντά λαούς και διαφορετικούς πολιτισμούς; Με ποιον τρόπο επιτυγχάνεται; (μοιραστείτε τυχόν εμπειρίες σας από άλλα φεστιβάλ)

Η ίδια η ιστορία έχει αποδείξει έμπρακτα ότι η μουσική ενώνει ανθρώπους, ενώνει λαούς. Η δύναμή της είναι τέτοια που μπορεί να γιατρέψει πληγές και να σπείρει αγάπη.

 Ποια είναι τα μελλοντικά σας επαγγελματικά σχέδια;

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στούντιο και μιξάρουμε το επερχόμενο τρίτο άλμπουμ μας, το οποίο σίγουρα θα είναι διαφορετικό από τα δύο προηγούμενα. Παραπάνω δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε. Πέρα από το στούντιο, θα είμαστε στον δρόμο για να κάνουμε αυτό που μας δίνει ζωή. Να ενωνόμαστε με τα ακροατήρια στα lives!

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να περάσετε μέσα από τη μουσική σας;

Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι τελικά η λύση για όλα είναι ο άνθρωπος και η αγάπη…Είναι ο σκύλος, τα δέντρα, τα λουλούδια, το χαμόγελο μας…Δώστε αγάπη χωρίς να ζητάτε ανταπόδοση. Δώστε αγάπη για να αγαπήσετε τον εαυτό σας, που είναι το πιο σημαντικό!

Βalkan Fest 2024 | Παρασκευή 15 Μαρτίου | Πολυχώρος WE
Προπώληση 10€ σε WE & ticketmaster ( https://t.ly/dji_C )

Related stories

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Μέσω ανάρτησης στα social media ο Σταμάτης Κραουνάκης γνωστοποίησε...

Οι ταινίες της εβδομάδας 02.05-08.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Άνοιξαν την πόρτα οι θεατές επιτέλους...

Ημέρα Ελευθεροτυπίας και Σινεμά

γράφει η Γεωργία Αρχοντή Κάθε χρόνο στις 3 Μαΐου γιορτάζουμε...

Μεταξύ «συρμού» και αποβάθρας: Περιμένοντας τον άγγελο σαράντα χρόνια

Μεταξύ «συρμού» και αποβάθρας γράφει ο Άγγελος Μαλλίνης Ταξίδι στο κέντρο...