HomeMind the artDesign - ΑρχιτεκτονικήΟι γραφίστες της Θεσσαλονίκης στον Εξώστη |...

Οι γραφίστες της Θεσσαλονίκης στον Εξώστη | Kuki Design

Οι Θεσσαλονικείς γραφίστες φιλοξενούνται στον Εξώστη –  Kuki Design

Που γεννήθηκες, μεγάλωσες και σπούδασες;

Στην Θεσσαλονίκη μας! Εδώ γεννήθηκα, μεγάλωσα, τα πάντα όλα. Σε ένα δημόσιο ΙΕΚ Γραφιστική.

Ποια είναι η επαγγελματική πορεία που έχεις διαγράψει;

Αμέσως μετά το σχολείο ο σχολικός μου “ανταγωνιστής” στην Ζωγραφική μου πρότεινε να γραφτώ σε ΙΕΚ Γραφιστικής. Κάπως έτσι, λίγο τυχαία και με απόλυτη άγνοια, γράφτηκα στην σχολή, την οποία αμέσως ερωτεύτηκα. Πολύ άμεσα ξεκίνησα ως freelancer και από τον δεύτερο κι όλας χρόνο ξεκίνησα την πρώτη μου δουλειά σε διαφημιστική, όπου και έμεινα 5 χρόνια. Παράλληλα, δεν σταμάτησα ποτέ να ασχολούμαι και με το freelance, με αποτέλεσμα το 2013 να είμαι σε θέση να ξεκινήσω την δική μου επιχείρηση εν ονόματι kuki.design, την οποία διατηρώ ως σήμερα στο κέντρο της πόλης. Με μια μικρή ομάδα συνεργατών, όλα αυτά τα χρόνια ασχολούμαστε αποκλειστικά με τον σχεδιασμό εταιρικών ταυτοτήτων και ιστοσελίδων.

Ποιο προτζεκτ σου ξεχωρίζεις και ποιον θεωρείς σταθμό στην καριέρα σου;

Αναμφισβήτητα ο σχεδιασμός του Reworks Festival για 11 συνεχόμενα χρόνια. Μου έδωσε την ευκαιρία να δείξω την δημιουργικότητα μου στο ευρύ κοινό της πόλης και είμαι ευγνώμον για αυτό. Ένα δημιουργικό ακόμη project που με βοήθησε να δείξω την αξία του branding είναι το Peachboy. Αυτό το project πιστεύω είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα ότι η εταιρική ταυτότητα μιας επιχείρησης δεν είναι απλά ένα λογότυπο που το εφαρμόζουμε παντού και τέλος.

Με τι ασχολείσαι αυτόν τον καιρό;

Αυτό το διάστημα για να είμαι ειλικρινής “τρέχουμε” με hospitality projects (hotels, apartments, restaurants, coffee shops, bars etc) που στοχεύουν να προλάβουν την καλοκαιρινή σεζόν. Αλλά για να είμαι ακόμη πιο ειλικρινής, δουλεύουμε αρκετά industries-projects παράλληλα, που δεν μπορώ ποτέ να πω ότι ασχολούμαι με κάτι συγκεκριμένα.

Τι καλείστε συνήθως να σχεδιάσετε;

Εταιρικές ταυτότητες και ιστοσελίδες για πελάτες κάπως πιο απαιτητικούς αισθητικά θα έλεγα. Η περιγραφή που συνοδεύει το studio, νομίζω μας αντιπροσωπεύει πλήρως “ A boutique Branding & Web Design studio for aesthetic ambitious brands”. Συνεργαζόμαστε άμεσα με τις επιχειρήσεις, και ιδιώτες, αλλά και με μεγαλύτερα agencies που ψάχνουν κάποιον πιο creative εξωτερικό συνεργάτη.

Πειραματίζεστε σχεδιαστικά;

Συνεχώς! Ακατάπαυστα παρακολουθώ τις νέες τάσεις σε όλο τον κόσμο του design, interior, furniture, fashion, music κλπ.

Το ένα επηρεάζει το άλλο, και θεωρώ πρέπει να είμαστε ολιστικά ενημερωμένοι ως designers και να είμαστε σε θέση να προτείνουμε ανερχόμενες ιδέες, βάσει φυσικά της προσωπικής μας αντίληψης και εμπειρίας.

Τι αγαπάς πιο πολύ; Χέρι ή υπολογιστή;

My sweet.. digital world!

Είναι η γραφιστική ένα είδος επικοινωνίας;

Είναι το απόλυτο οπτικό ειδός επικοινωνίας! Στην ουσία καλούμαστε να οπτικοποιούμε μηνύματα με το πιο όμορφο και πρακτικό δυνατόν τρόπο.

Συνδέονται η γραφιστική, η φωτογραφία, το video, η τυπογραφία και η Αισθητική; 

Εννοείται, αν και θα ήθελα να σχολιάσω πόσο σημαντική για μένα είναι η οπτικοακουστική αισθητική. Κατα την γνώμη μου τα ακουστικά μας ερεθίσματα είναι άμεσα συνδεδεμένα και με την οπτική αισθητική μας.

Πως περνάει μια καθημερινή σας μέρα; Διαβάζετε, ακούτε μουσική, βλέπετε ταινίες;

Πολύ γρήγορα θα πω εγώ χαχα. Σίγουρα με πάρα πολλή μουσική και γραφιστική! Παράλληλα ακούω είναι το σωστό ρήμα, και όχι παρακολουθώ ταινίες και σειρές. Τον ελεύθερο χρόνο που προσπαθώ να έχω, μου αρέσει να κάνω γιόγκα, να συναντώ τους φίλους μου και με κάθε ευκαιρία να κάνω κάποιο ταξίδι για να συλλέξω νέες εικόνες και εμπειρίες. Όλα αυτά last year, γιατί this year ξεκίνησε και το μεγαλύτερο ταξίδι της ζωής μου με το πιο πολύτιμο δημιούργημα μου, τον γιό μου και την νέα μου οικογένεια!

Ποια είναι τα σχέδια σου;

Πάντα ήθελα να έχω ένα μικρό στούντιο να κάνουμε λίγες και όμορφες δουλειές. Αυτό δεν αλλάζει. Νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη για όλους αυτούς που μου εμπιστεύονται τα επαγγελματικά όνειρα και τα χρήματα τους φυσικά. Επόμενος μου στόχος είναι απλά να καταφέρω να βρω χρόνο να παρουσιάσω όπως πρέπει την δουλειά που κάνουμε, και να διευρύνουμε περισσότερο το πελατολόγιο μας σε projects εκτος συνόρων.

kuki.design

 A boutique Branding & Web Design studio for aesthetic ambitious brands

46 Alex. Svolou Str. Thessaloniki Greece
(by appointment only)
Feel free to contact  +306948085367
 Instagram    Facebook    LinkedIn 


Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...