HomeNewsroomΞηλώνεται η παιδική χαρά στην Αχειροποίητο στο...

Ξηλώνεται η παιδική χαρά στην Αχειροποίητο στο κέντρο της πόλης.

 

Η συγκεκριμένη παιδική χαρά αναπλάστηκε με χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και δόθηκε σε χρήση μόλις το 2019, ύστερα από πολύμηνες καθυστερήσεις, επειδή δεν είχε δοθεί η σχετική πιστοποίηση από το αρμόδιο γραφείο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Αποτελεί δε, σύμφωνα με τους περίοικους, τη μοναδική παιδική χαρά της περιοχής κατάλληλη και για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, ύστερα από την πρόσφατη ανάπλαση της παιδικής χαράς της πλατείας Δικαστηρίων.

Όπως τονίζουν οι κάτοικοι το πρωί της Πέμπτης (13/7) συνεργεία άρχισαν εργασίες ύδρευσης και αποχέτευσης επί της οδού Αγίας Σοφίας, ενώ τις προηγούμενες μέρες συνεργεία έκοψαν περίπου 15 δέντρα προκαλώντας την αντίδραση της παράταξης “Οικολογία – Αλληλεγγύη” με επικεφαλής τον Μιχάλη Τρεμόπουλο.

Γονείς επικοινώνησαν με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, προκειμένου να ενημερωθούν και έλαβαν την απάντηση πως το μέλλον της δωρεάς βρίσκεται στα χέρια του δωρεολήπτη, δηλαδή του δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι κάτοικοι της περιοχής με επιστολή τους διαμαρτύρονται για τη συγκεκριμένη απόφαση.
“Αγαπητοί γονείς και φίλοι/ες, γείτονοι και γειτόνισσες,
Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η παιδική χαρά του πάρκου των Μακεδονομάχων σε λίγες μέρες θα καταργηθεί. Θα καταστραφεί με σκοπό να γίνει όλο ένα τσιμεντένιο πάρκο που θα εξυπηρετεί μόνο το μετρό. Κάναμε αίτημα στον Δήμο Θεσσαλονίκης για να μάθουμε λεπτομέρειες αλλά ακόμη δεν μας έχουν απαντήσει.
Έχει ενημερωθεί το Ίδρυμα Νιάρχος, του οποίου είναι δωρεά η παιδική χαρά, αλλά μας απάντησαν ότι είναι θέμα πλέον του Δήμου (του δωρεολήπτη).
Η δύναμη πλέον είναι μόνο στα χέρια μας!
Δεν είναι τυχαίο που ξεκίνησαν ήδη τις εργασίες. Εν μέσω καλοκαιριού, αδειών και καύσωνα. Φαντάζεστε να φύγουμε διακοπές και όταν επιστρέψουμε ήδη να την έχουν καταστρέψει;;
Τα παιδιά μας ήδη έχουν στεναχωρεθεί και θορυβηθεί.
Για να στηρίξετε την κινητοποίηση μπορείτε να κάνετε πανεύκολα ένα ηλεκτρονικό αίτημα στη σελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης εδώ https://imc.thessaloniki.gr/imc/
Αν θέλετε να δείτε το δημοσίευμα, δείτε εδώ
Αν θέλετε να δείτε πώς θα γίνει το πάρκο μετά κάντε αναζήτηση στο διαδίκτυο «ανάπλαση άξονα Αχειροποιήτου – Αγίας Σοφίας του Δήμου Θεσσαλονίκης»
πηγή ερτnews

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...