HomeInterviewsΝ.Φραγκιουδάκης - Joanna Drigo στο Club του...

Ν.Φραγκιουδάκης – Joanna Drigo στο Club του Μύλου… με «Ανάδρομο Ερμή»

Εσύ τι ξέρεις για τα ζώδια; Πόσο σε αφορούν; Τα συζητάς με τους φίλους σου; Διαλέγεις σύντροφο ανάλογα με το ζώδιο; Δεν σε ενδιαφέρουν καθόλου, αλλά όλο και κάπου σκοντάφτεις πάνω τους; Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου θα σκοντάψεις πάνω τους για τα καλά, αφού έρχεται «ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΕΡΜΗΣ» στη Θεσσαλονίκη. Είναι το stand up comedy μετά μουσικής με τους Νικόλα Φραγκιουδάκη και Joanna Drigo, οι οποίοι και θα κάνουν κατάληψη στην σκηνή του Mylos Club για να μας ψυχαγωγήσουν δίχως έλεος. Ο Νικόλας και η Joanna μίλησαν στον exostis για όσα θα ζήσουμε μαζί τους την ερχόμενη Κυριακή και τελικά μας έπεισαν πως όλα θα είναι αλλιώτικα!

 «Είναι ένα αλλιώτικο σταντ απ μετά μουσικής! Ένα σταντ απ μιούζικ σόου με πρωταγωνιστές εμένα, τη Joanna  και τα 12 ζώδια. Οτιδήποτε παρουσιάζει ένας καλλιτέχνης κατά τη γνώμη μου είναι μια κατάθεση ψυχής. Είναι κάτι που σκέφτομαι καιρό να κάνουμε και έχει μελετηθεί πάρα πολύ. Αν σας αρέσουν τα ζώδια θα το λατρέψετε, αν δεν πιστεύετε πάλι σε αυτά, δε θα αλλάξει τίποτα. Πάλι θα το λατρέψετε. Είναι φτιαγμένο τεχνηέντως, ώστε να πιάσει πολύ κόσμο. Ήταν στόχος μας» λέει ο Νικόλας, ενώ η Joanna επιμένει ότι όλα ξεκίνησαν από τον Νικόλα. «Είναι μία παράσταση που έχει στοιχεία σταντ απ, θεατρικής και μουσικής παράστασης. Ο Νικόλας κυρίως σκέφτηκε το κόνσεπτ και από κει και πέρα βοήθησα και εγώ σε αυτό, κατά την διάρκεια των προβών. Μαζί κάνουμε πρόβες κυρίως, γιατί η παράσταση είναι ένα συνεργατικό πράγμα, που θέλει την αλληλεπίδραση για να βγάλουμε συμπέρασμα».

Ο ηθοποιός Νικόλας Φραγκιουδάκης επισημαίνει πως οι πρόβες γι’ αυτόν είναι συνώνυμες με το απόλυτο γέλιο. «Κάνουμε  πρόβες μαζί κυρίως, αλλά και μόνοι μας γιατί επιβάλλεται. Οι πρόβες με τη Joanna είναι ένα συνεχές πάρτι. Γελάμε συνεχώς -ΣΥΝΕΧΩΣ όμως. Περνάμε τέλεια και αυτό μας κάνει ακόμα πιο δημιουργικούς την στιγμή της πρόβας. Έχω να το λέω ότι τόσο πολύ δεν έχω γελάσει ξανά σε συνεργασία. Δε γελάμε μόνο με άσχετα, αλλά και με αυτά που κάνουμε επί τω έργω». 

Γιατί όμως επέλεξαν το θέμα ζώδια; «Εγώ ασχολούμαι πολύ με τα ζώδια, τους αστρολογικούς χάρτες, τις όψεις κτλ. Παρόλα αυτά αντιλαμβάνομαι ότι απλά κάνω ένα πασάλειμμα, θέλει πολύ μελέτη για να είσαι γνώστης. Και πάντα παρατηρούσα στις παρέες ότι όποτε άνοιγε αυτό το θέμα όλοι έδειχναν ενδιαφέρον, όσο και αν έλεγαν ότι δεν πίστευαν κάποιοι. Μου φάνηκε λοιπόν πολύ ωραίο σαν θέμα και φυσικά ήθελα να συνυπάρξω στην σκηνή μαζί του» αναφέρει η μουσικός Joanna Drigo, ενώ το ταίρι της στην σκηνή αποκαλύπτει ότι το project είναι μια συνέχεια των viral video του με τα ζώδια στα social media. «Γιατί στην ουσία το σταντπ απ είναι μια μεταφορά αυτών των βίντεο επί σκηνής. Τα ζώδια πάντα απασχολούσαν ακόμα τους πιο μεγάλους αρνητές. Δεν είναι τυχαίο που πάντα η ερώτηση ΤΙ ΖΩΔΙΟ ΕΙΣΑΙ, σπάει τον πάγο σε μια αμήχανη συζήτηση χαχα. Λοιπόν… 12 ζώδια και 12 χαρακτήρες. Τι πιο ωραίο για έναν καλλιτέχνη να ασχοληθεί με 12 διαφορετικές περσόνες. Έχει πολύ ζουμί , ακόμα κι αν χρησιμοποιήσουμε μόνο τα στερεότυπα».

Είναι το stand up comedy μια ευκαιρία για το κοινό να εκτονωθεί, να έρθει σε επαφή με φόβους, με ταμπού, να ταυτιστεί; «Ο θεατής εκτονώνεται σε οποιαδήποτε μορφή τέχνης γίνει κοινωνός. Στο σπίτι του ακούγοντας μουσική, στο θέατρο, στη συναυλία. Το δικό μας σταντ απ θα ξανατονίσω ότι είναι αλλιώτικο από τα άλλα. Θυμίζει θέατρο, συναυλία, σταντ απ, αστρολογικές προβλέψεις. Άρα ο θεατής, εκ των πραγμάτων θα διασκεδάσει, θα ακούσει μουσική, θα έρθει σε επαφή με τους φόβους και τα ταμπού του… όπως στο θέατρο και θα συγκινηθεί» εξηγεί ο Νικόλας. «Σίγουρα έχει πολύ ενδιαφέρον να βλέπει κάποιος τον εαυτό του σε έναν καθρέφτη. Το συγκεκριμένο σταντ απ παίρνει κάποια στερεοτυπικά χαρακτηριστικά των ζωδίων και τα παρουσιάζει, όμως όλοι μπορούμε να βρούμε κοινά στοιχεία μέσα σε αυτά. Σε συνδυασμό δε και με το αστείρευτο χιούμορ του Νικόλα και με την μουσική που είναι εύστοχα συνδεδεμένη με το κείμενο, ο θεατής αποκτά μια μοναδική εμπειρία» συμπληρώνει η Joanna. 

Πως είναι όμως ο Νικόλας και η Joanna εκτός σκηνής και με ποιον τρόπο μεταμορφώνονται on stage; «Εκτός σκηνής εγώ είμαι ένας ταπεινός άνθρωπος… χαχα! Θέλω να πω εδώ, ότι στο δρόμο που με σταματάει ο κόσμος και μου μιλάει, μου λέει ότι είναι πολύ όμορφο που είμαι γνήσιος και δεν διαφέρω από τον τύπο που βλέπουν από τα social. Περνάω περιόδους που θέλω να είμαι συνεχώς  σπίτι και να μελετώ συνεχώς και άλλες περιόδους που βγαίνω έξω συνεχώς. Σε μπαρ, θέατρα, κοινωνικές υποχρεώσεις κλπ. Έτσι είμαι εκτός σκηνής». Αυτή είναι η πλευρά του Νικόλα. Η Ιωάννα αισθάνεται κάπως έτσι: «Νομίζω δεν απέχουμε πολύ από αυτό που παρουσιάζουμε στην σκηνή, απ’ ότι στην παρέα. Και οι δύο έχουμε πολύ χιούμορ στην συναναστροφή μας. Νομίζω ότι ο Νικόλας στην καθημερινότητα του είναι λίγο πιο εσωστρεφής και εγώ πιο εξωστρεφής από την παράσταση».

Τι θα ήθελαν να αλλάξει στην Ελλάδα, ώστε το stand up να βρει τι θέση που του αξίζει στα θεάματα! Εκείνη νομίζει ότι έχει αρχίσει και διαδίδεται πολύ το σταντ απ, αν και γενικά δεν έχει καλή εικόνα για το συγκεκριμένο είδος. Εκείνος πιστεύει ότι τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί μεγάλη εξέλιξη. «Ο κόσμος διψάει για το γέλιο και αυτό το καταλαβαίνω και από το θέατρο που παίζω σε κωμωδία φέτος και από το σταντ απ. Επίσης, ας μιλήσουμε με αριθμούς… χαχα!!! Τα σταντ απ πηγαίνουν καλά και εισπρακτικά. Πέρα από την πλάκα όμως… όλα θέλουν το χρόνο τους, αυτό πιστεύω. Υποδομές υπάρχουν, δεδομένου ότι αυτό το είδος δεν είναι απαιτητικό. Μπορεί να σταθεί σε διάφορους χώρους. Εδώ να ξαναπώ ότι αυτό που κάνω εγώ δεν είναι αμιγώς σταντ απ. Είναι ένα κράμα».

Ποια είναι τα στοιχεία που συνθέτουν έναν κωμικό; Είναι μια ιδιότητα-επάγγελμα που σε περιορίζει; Πρέπει απαραίτητα και μόνο να γελάς; Πρέπει απαραίτητα και μόνο να κάνεις τους άλλους να γελούν; Και μέσα στην ψυχή του κωμικού… τι συμβαίνει; Την απάντηση έδωσε ο Νικόλας Φραγκιουδάκης και όλα έληξαν αισίως: «Του κωμικού η ψυχή είναι μια άβυσσος. Πότε κόλαση και πότε ο παράδεισος… μη σας πω και κόλαση πιο συχνά. Έχουμε μαρτυρίες κωμικών ηθοποιών, βαθειά μελαγχολικών ανθρώπων. Για κάποιους κωμικούς είναι πολύ βαρύ φορτίο να πρέπει να κάνουν τον άλλο να γελάσει μέσα από το έργο τους. Να πω εδώ ότι είναι ένα πολύ δύσκολο είδος και όποιος ηθοποιός τα καταφέρνει εκεί , σίγουρα είναι καλός και στο δράμα. Να πούμε κάπου εδώ ότι εγώ, δε χαρακτηρίζω τον καλλιτεχνικό μου εαυτό κωμικό, ούτε τον ρεαλιστικό όμως. Σίγουρα έχω χιούμορ… το ξέρω αυτό! Σίγουρα μου αρέσει να κάνω τους άλλους να γελάνε, σίγουρα μου αρέσει η ενασχόληση με κωμικούς ρόλους στο θέατρο ή στο σταντ απ, αλλά είμαι κατεξοχήν δραματικός ηθοποιός».

 

Info:

Stand up comedy – «ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΕΡΜΗΣ»

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

@ Μύλος Club

Γεωργίου Ανδρέου 56, Θεσσαλονίκη

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ

Προπώληση στο more.com

Τηλέφωνο: 231 051 0081

 

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...