HomeΘέματαΝοσταλγοί των 90ies: Top 5 cult τηλεοπτικές...

Νοσταλγοί των 90ies: Top 5 cult τηλεοπτικές εκπομπές 

Ξεκινώντας να αναπολούμε όλα αυτά που μας χάρισε η υπέροχη δεκαετία του 90, (δεκαετία μαμά για πολλούς από μας μιας και μας γαλούχησε πνευματικά, πλάθοντάς μας στην μορφή που είμαστε σήμερα) στο πρώτο μας αφιέρωμα παρουσιάζουμε τις πιο αξιοσημείωτες, αξιομνημόνευτες τηλεοπτικές cult εκπομπές.

OK! αρχίζουμε λίγο περίεργα αλλά μείνετε συντονισμένοι γιατί θα ακολουθήσουν αρθράκια- αναφορές στην μουσική, το κινηματογράφο, τα γκάτζετ, τον τρόπο διασκέδασης και άλλα καλούδια των 90ies.

Σε μια εποχή που η ελληνική τηλεόραση μετατρέπεται σε εμπορικό προϊόν, αφού γίνεται πια και ιδιωτική, οι καναλάρχες μη γνωρίζοντας τι ακριβώς πρέπει να δημιουργήσουν ώστε να πουλήσουν καλύτερα, καταφεύγουν στην λύση της αντιγραφής προγραμμάτων από το εξωτερικό. Κυρίως την Αμερική και την Ιταλία. Έτσι λοιπόν αρχίζουν να προβάλλονται εκπομπές που προβάλλουν το τρας. Καλό ή κακό, ευχάριστο ή όχι ποιοι είμαστε εμείς να το κρίνουμε. Σίγουρα πάντως αλησμόνητο! 

γράφει ο Άντυ Φατσέας

5.ΤΗΛΕΦΤΥΑΡΙ  

Στο πρώτο τηλεοπτικό εγχείρημα ως κεντρικός παρουσιαστής ο εθνικός μας σταρ Ανδρέας Ευαγγελόπουλος θάβει με τον δικό του μοναδικό τρόπο την σόουμπιζ της εποχής. Χαρακτηριστικό της εκπομπής οι τηλεφωνικές παρεμβάσεις των τηλεθεατών που σκοπό είχαν απλά να μπινελικώσουν  τον παρουσιαστή ή κάποιον καλεσμένο του και οι απαντήσεις- σχόλια του τελευταίου. 

4.ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ 

Σαν μία ραδιοφωνική εκπομπή που βιντεοσκοπείται  ο ουρανοκατέβατος στην τηλεόραση των 90 s Κώστας Μυλωνάς σε χαλαρή κουβεντούλα με τηλεθεατές. Ένας τύπος με γυαλί ηλίου,  καπέλο να καπνίζει σαν να μην υπάρχει αύριο και να τσούζει Ουισκάρες. 

3.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΑΖΙ 

Ο άνθρωπος που κατάφερε να αναγκάσει το Ε.Σ.Ρ να κόψει την εκπομπή του’ Aπό καρδιάς’ λόγω ακραίου τρας, εδώ μας μαθαίνει το μαλλιοτράβηγμα των ζευγαριών on air. Κάθε καρυδιάς καρύδι, η απόλυτη πλέμπα ,η γυναίκα απέναντι σε άντρα, και στη μέση ο Αντρέας Μικρούτσικος σε ρόλο ψυχολόγου- δικηγόρου. Fight! 

2.ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ 

OK μπορεί η εκπομπή που την έκανε ευρέως γνωστή να είναι το μεταγενέστερο’ Ζευγάρι της χρονιάς’, όμως εδώ μπήκε πρώτη φορά στα σπίτια μας η γυναίκα θεμέλιο της τρας TV στην χώρα μας. Η μαγική Σία Λιαροπούλου μας βάζει στον κόσμο του ξεκατινιάσματος μεταξύ ερωτικών συντρόφων με ατελείωτο ξεφτιλίκι 

1.ΕΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ 

Αναμφισβήτητα στην κορυφή αυτής της λίστας δεσπόζει το ανυπέρβλητο μεταμεσονύκτιο εναλλακτικό δικαστήριο. Πίσω από την έδρα μία από τις ευφιέστερες περσόνες που γνωρίσαμε μέσα από την δύσμοιρη ελληνική τηλεόραση. Η μυθική Βίκυ Μιχαλονάκου με περισσό ερωτισμό δίκαζε ενόχους σουρεαλιστικών ερωτικών εγκλημάτων. 

Από την εκπομπή έχουν παρελάσει μεταξύ άλλων ο εθνικός μας star, ο μίστερ μπούτια, η Ελένη Λουκά, η Τζένη Χειλουδάκη. Από το αριστούργημα αυτό γεννήθηκε και το ‘Αυτόφωρο’ με Λεωτσάκο, Τσεσμελή και το αείμνηστο’ άλλο Πέπη και άλλο πρέπει’ 

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...