HomeInterviewsΝεφέλη Μεγκ: Oι τραμπουκισμοί στα Εξάρχεια, ο...

Νεφέλη Μεγκ: Oι τραμπουκισμοί στα Εξάρχεια, ο Μητσοτάκης, το σταντ απ και ο λόγος που θα γυρνούσε στη Θεσσαλονίκη

Νεφέλη σε τι φάση σε βρίσκουμε;

Με βρίσκετε σε μια φάση rebranding, έχει ηρεμήσει η σοσιαλμιντιακή μου παρουσία. Καταπιάνομαι ως επι το πλείστον με τα νομικά. Ήθελα να ενηλικιωθώ κι εγώ και το περιεχόμενο μου. Έχω σταματήσει να φοράω τα κοκαλάκια και τις ψεύτικες τούφες και οριακά ζηλεύω τις κοπέλες με το ίσιο μαλλί!

Θυμήσου την πρώτη φορά που ανέβηκες στη σκηνή. Σκέψου τώρα το σήμερα. Σε επίπεδα αυτοπεποίθησης που βρισκόμαστε;

Πρώτες φορές πάντα τα πράγματα είναι δύσκολα και δεν πάνε ποτέ έτσι όπως τα σκεφτόμαστε! Αναρωτηθείτε μονάχα την πρώτη φορά που πας να κανείς σεξ! Δεν είναι μόνο θέμα αυτοπεποίθησης. Είναι θέμα απειρίας και άγνοιας κινδύνου. Βέβαια, εγώ την πρώτη φορά που έπαιξα σε κοινό, πήρε περισσότερο γέλιο από την 15η φορά για παράδειγμα. Τώρα, βέβαια, κάνω και κάτι τελείως διαφορετικό πάνω στην σκηνή από το stand up με το οποίο ξεκινησα. Και το γεγονός ότι είναι δίκη μου παράσταση και το κοινό έρχεται γιατί γνωρίζει εμένα, κι όχι τον κωμικό που θα του έκανα support, είναι τεράστιο boost αυτοπεποίθησης.

Πόσο καιρό σου πήρε για να γράψεις τα κείμενα; 

Τα κείμενα ήταν σκόρπια σε διάφορους φακέλους στον υπολογιστή μου απ’όλα αυτά τα χρόνια που έγραφα την παράνοια μου. Ωστόσο μας πήρε, διότι μαζί με τον Γιώργο τον Αγγελόπουλο (όχι τον Ντάνο) το γράψαμε, περίπου 1 μήνα.

Είναι γενικά αρκετά αγχωτικό να είναι κανείς επάνω στη σκηνή αλλά είναι σίγουρα πιο δύσκολο να κρίνεσαι και για τα κείμενά σου. Πώς το βιώνεις εσύ αυτο;

Εγώ πιο πολύ έχω κριθεί για τις πολιτικές μου απόψεις παρά για τα κείμενα μου, διότι στην παράσταση και γενικά όσο ασχολιόμουν με το σταντ απ’, δεν άγγιζα θέματα αμφιλεγόμενα και κυρίως δεν έκανα πολιτική πάνω στην σκηνή. Το κείμενο της παράστασης έχει να κάνει με τις σχέσεις με το άλλο φύλο, το τραύμα που έχω με την έλλειψη ουσιαστικής πατρικής φιγούρας και την αποδόμηση του “επιχειρήματος” ότι “όλες οι γυναίκες είναι πο*τανες”. Και πραγματικά, για το περιεχόμενο της παράστασης το κοινό, με βάση το feedback που πήρα, ταυτιστηκε παρα πολύ.

Σε ένα μήνα αφήνουμε πίσω το 2023. Πες μας τα highlights της χρονιάς σου! Ο Μητσοτάκης είναι μέσα σε αυτά;

Βέβαια ήταν! Όπως και οι τραμπουκισμοί στα Εξαρχεια, στο 040, τα βρισιματα στους δρόμους, ο ανελέητος πόλεμος που δέχτηκα στο διαδίκτυο και όλα αυτά τα “φυσιολογικά” που συνοδεύουν μια συνέντευξη! Πέρα από αυτά όμως, εγώ πήρα πολλά από αυτήν τη συνέντευξη και δεν το μετάνιωσα που την έκανα! Highlight ήταν επίση οι τηλεοπτικές μου εμφανίσεις και η κυκλοφορία του βιβλίου μου, το “Πόσο δίκαιο έχεις” από τις εκδόσεις Κάκτος.

Τελικά ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ποτέ στο δημόσιο κάλεσμά σου για συνέντευξη;

Ποτέ! Επέλεξα το κανάλι της Zoe Pre και πολύ καλά έκανε αν με ρωτάς. Αν και θεωρώ ότι από άποψη περιεχομένου μια συνέντευξη μαζί μου που θα είχε πολιτικό περιεχόμενο θα είχε ψωμάκι!

Σε ποιες στιγμές αυτή τη χρονιά θέλησες να φορέσεις το κλόουν φίλτρο σου και να σχολιάσεις αλλά δεν το έκανες;

Η ερώτηση θα έπρεπε να είναι σε ποιες στιγμές δεν θέλω να φοράω το φίλτρο του κλόουν! Τεμπη, υποκλοπές, πλημμύρες, Καλατραβα, εμφάνιση Κασσελάκη, διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και δε συμμαζεύεται. Ώρες ώρες όντως νομίζω ότι βρίσκομαι σε επεισόδιο των Monty Python. Αλλά εγώ ζω από αυτό. Παράγω περιεχόμενο, όποτε το να μη συμβαίνει τίποτα και να είμαστε φυσιολογική χώρα, εμένα δε με συμφέρει!

Ποιος είναι μεγαλύτερος σου φόβος, να μην είσαι όσο αστεία θέλεις στα κείμενά σου ή να μην μπορέσεις να περάσεις τα μηνύματα που θες από τη σκηνή;

Να μην είμαι αστεία! Αν και αυτό πλέον δεν εφαρμόζεται τόσο πολύ στην δίκη μου την παράσταση διότι δεν είναι αμιγώς σταντ απ’. Δεν είναι γραμμένη για να βγάζει 10 γέλια το λεπτό. Έχει μια αφήγηση, μια αρχή, μια μέση και ένα φιναλε! όποτε και να μην γελάσει κάποιος σε στιγμές που εγώ τις έχω γράψει για αστείες, είναι οκαυ.

Αλήθεια υπάρχει μια θεματολογία που δεν θα βαρεθείς να διακωμωδείς;

Το ποσό κλόουν είμαι και το ποσό κοροϊδεύω τον εαυτό μου. Πραγματικά, αυτό που προσπαθώ να κάνω σε όλη την παράσταση είναι να γυρίζω το αστείο σε εμένα. The joke is on me. Διοτι ειναι αδικο να διακωμωδείς καποιον ή κάτι που δεν το έχεις βιώσει. Ακόμα κι όταν καταπιάνομαι με τη πολιτική, πάντα έχει να κάνει με τον πως ο τάδε πολιτικός επηρεάζει τη δίκη μου ζωή.

Τι θα σε έκανε να γυρίσεις στη Θεσσαλονίκη, μόνιμα;

Το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να έχω αυτοκίνητο, ότι τα πάντα είναι δίπλα μου καθώς το σπίτι μου είναι καρακεντρο. Τα πάντα είναι πιο χαλαρά και το πιο σημαντικό είναι ο οπερατέρ μου εκεί, ο Γιάννης ο Τομτσης. Και τα πραγματικά κυλάνε πιο ομαλά και πιο ήρεμα όταν είναι ο Γιάννης παρόν. Μόνο και μόνο για αυτόν θα γυρνούσα. Η στήριξη του όλα αυτά τα χρόνια είναι ο λόγος που δεν έχω καταρρεύσει και δεν τα έχω παρατήσει.

Όπως βλέπεις από μακριά την κατάσταση στην πόλη, πώς σου φαίνεται;

Από τη μια, θλίβομαι πολύ για την κατάσταση της πόλης από άποψη κίνησης, παρκαρισμενων και υποδομής. Ευελπιστώ ο νέος δήμαρχος να σπάσει αυγά. Από την άλλη, σας ζηλεύω γιατί είστε πιο ήρεμα εκεί πάνω και πραγματικά είστε μισή ώρα με το αεροπλάνο από την Αθήνα. Best of both worlds.

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...