HomeUrbanitiesΝέον επιγραφές, πολύχρωμοι πίνακες, και πολλά βιβλία:...

Νέον επιγραφές, πολύχρωμοι πίνακες, και πολλά βιβλία: To σπίτι της Αθηνάς Παππά είναι ένα όνειρο

WHO IS WHO 

Eίμαι η Αθηνά Παππά και είμαι καλλιτέχνιδα που ζω στο κέντρο της πόλης. Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1986 και άρχισα να ζωγραφίζω σε ηλικία τριών χρονών κάτι που δεν σταμάτησα ποτέ και που αγαπώ πολύ. Σπούδασα αρχιτεκτονική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην Ξάνθη και μετά έκανα ένα μεταπτυχιακό στην οπτική επικοινωνία με κατεύθυνση την εικονογράφηση στο Birmingham City University στην Αγγλία. Το 2013 επέστρεψα στην Θεσσαλονίκη και από τότε εργάζομαι ως freelancer εικαστικός και εικονογράφος. Παρ’όλο που η Αγγλία μου αρέσει πάρα πολύ, ήθελα να γυρίσω γιατί είχα φύγει από την πόλη μου στα 18 και ένιωθα ότι δεν είχα ζήσει όσα είχε να μου προσφέρει. Σήμερα πάνω από δέκα χρόνια μετά εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι μια πολύ ζωντανή πόλη αλλά κατεβαίνω συχνά και στην Αθήνα που με εμπνέει εξίσου.

ABOUT MY PLACE

Γενικά μπορείς να πεις ότι το σπίτι μου είναι ποπ, λίγο μαξιμαλιστικό, cozy αλλά και μαγισσέ (ο γνωστός δόκιμος όρος!), καθώς εδώ θα βρεις πίνακες, νάνους, χαλάκι καρδιά, ξύλα, φτερά, tribal υφάσματα, πέτρες από τη Νίσυρο, ροζ και άσπρους κρύσταλλους. Με εξαίρεση τις φάσεις που δουλεύω μεγάλους πίνακες και επισκέπτομαι το εργαστήρι μου, περνάω σχεδόν όλη την ημέρα σπίτι μου επειδή δουλεύω από δω. Είμαι ξεκάθαρα σπιτόγατα και δύσκολα εγκαταλείπω αυτόν το χώρο γιατί εδώ περιστοιχίζομαι από αγαπημένα αντικείμενα και φυσικά κάνω παρέα με τη γάτα μου. Η Κιάνα είναι αναπόσπαστη οντότητα του σπιτιού και ένα πλάσμα που μου χαρίζει απίστευτη ηρεμία και έμπνευση (ξέρω όλ@ λένε τα ίδια για τα γατιά τους αλλά είναι αλήθεια). Το καλύτερό μου σημείο στο σπίτι αυτή την περίοδο είναι η νησίδα που δημιουργεί η πορτοκαλί φλοκάτη της θείας μου που κουβάλησα από τη Φλώρινα βαλμένη μπροστά από τη μικρή βιβλιοθήκη του ατελιέ γεμάτη με τα αγαπημένα μου βιβλία τέχνης απο τα ταξίδια μου.

DETAILS PLEASE

Σε μια καλή μέρα ζωγραφίζω όλη μέρα τόσο στον υπολογιστή όσο και στα sketchbooks μου. Αν δηλαδή δεν έχω να κάνω βαρετές διαδικαστικές δουλειές (στις οποίες για μένα εντάσσονται όλα όσα δεν είναι ζωγραφική).

Έχω πάρα πολλά αγαπημένα αντικείμενα ενδεικτικά θα πω το πολύχρωμο abstract κέντημα της φίλης μου της Ναταλίας (splin_ters), την Hello Kitty ντυμένη με κιμονό και όλο το ράφι με τα βιβλία που έφερα από την Ιαπωνία, το εργόχειρο με τις πάπιες που είχε κάνει η μαμά μου στο σχολείο, τα βινύλιά μου, και το μαξηλαράκι με τον αρχαιολογικό κίονα δείγμα που τυπώσαμε με τη φίλη μου τη Δανάη Κεχαγιά κομμάτι της σειράς Karyas (karyas_souvenirs) που ετοιμαζόμαστε να κυκλοφορήσουμε.

H Aθηνά παρουσιάζει την ατομικη της εκθεση Anima στην γκαλερι Χαλκος – Εγκαινια Παρασκευη 29 Μαρτιου.

insta: @athination

Related stories

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου “Ίρις” 2024 – Οι Υποψηφιότητες

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ανακοινώθηκαν χθες, οι υποψηφιότητες για τα...

Οι αρχιτέκτονες της πόλης στον Εξώστη | Νάσια Σπυριδάκη

Κάθε βδομάδα φιλοξενούμε στον Εξώστη αρχιτέκτονες της πόλης και...

Αστικοί Θρύλοι | Ο Μεσσίας Σαμπατάι Σεβί

γράφει η Μαρία Ράπτη Λένε πως έρχεται ο Μεσσίας, πως...

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...