HomeMind the artΜπορεί μια παρέα παλιών συμμαθητών & φίλων...

Μπορεί μια παρέα παλιών συμμαθητών & φίλων να φτιάξει μια επαγγελματική θεατρική ομάδα; Ναι, μπορεί!

Μπορεί μια παρέα παλιών συμμαθητών και φίλων να φτιάξει μια επαγγελματική θεατρική ομάδα; Ναι, μπορεί. Με αγάπη για το θέατρο και πολλή δουλειά.

Συνομιλήσαμε με τον Άδωνη Κουλιούφα, Πρόεδρο των Αποφοίτων του Καλαμαρί και ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Θεατρικής ομάδας και εμείς δεν έχουμε παρά να περιμένουμε την Πρεμιέρα της πολλά υποσχόμενης παράστασης “Ευτυχία”, την Τρίτη 13/6 στο Ράδιο Σίτυ.

Η ομάδα θεάτρου του Συλλόγου Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Καλαμαρί δημιουργήθηκε το 2018. Η ιδέα ήταν να μαζευτούν τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου, να διαλέξουν έργο, να κάνουν πρόβες με σκηνοθέτη και να ανεβάσουν ένα θεατρικό έργο και το καταφέραμε.

Ανεβάσαμε μέχρι σήμερα δύο κωμωδίες. Το «Τι λαός… Τι Κολωνάκι» το 2019 και το «Μια Πάστα φάγαμε» το 2021. Και τα δύο έργα είχαν μεγάλη επιτυχία, ο κόσμος ευχαριστήθηκε, γέμισε την αίθουσα και γέλασε με τη ψυχή του.

Όλες οι πρόβες της ομάδας Θεάτρου είναι διασκεδαστικές και πραγματικά αποτελούν μία όαση στην καθημερινότητά μας. Το ευχάριστο είναι ότι μαζί με τη διασκέδαση μαθαίνουμε όλες και όλοι μας την τέχνη της ηθοποιίας και μπορούμε έτσι να ταξιδέψουμε, έστω και σε ερασιτεχνικό επίπεδο, στον μαγικό κόσμο του θεάτρου.

Όλες οι μέχρι τώρα παραστάσεις είχαν επιτυχία και αυτό το αντιλαμβανόμαστε από την προσμονή όλων των θεατών μας για το επόμενο έργο. Η ομάδα μας είναι εξελισσόμενη, κάθε έτος εισέρχονται και νέα μέλη και με αυτόν τον τρόπο ανανεώνεται συνεχώς το ενδιαφέρον τόσο των μελών της όσο και των θεατών.

Φέτος ανεβάζουμε τη διασκευή του κινηματογραφικού έργου που περιγράφει τη ζωή της Ελληνίδας στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου. Αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε ένα διαφορετικό ρεπερτόριο, από αυτό της κωμωδίας, ένα πιο δραματικό είδος, αφού εξάλλου η ζωή της Ευτυχίας ήταν ταραχώδης και τραγική. Όλο το έργο συνοδεύεται από ρεμπέτικη κομπανία και παρουσιάζει ακριβώς την εποχή του ρεμπέτικου που σημάδεψε με τους στίχους της η Ευτυχία. Ήταν πραγματικά εκπληκτικό πόσα γνωστά τραγούδια έχουν τους στίχους της και αυτό ακριβώς ανακαλύψαμε κατά τη διάρκεια των προβών μας.

Οι πρόβες μας διήρκησαν 9 μήνες. Όλοι οι ρόλοι είναι σημαντικοί γιατί το έργο είναι σαν κινηματογραφική ταινία και πρέπει όλοι να είναι συντονισμένοι και να αποδώσουν το μέγιστο για να βγει ένα ολοκληρωμένο σύνολο.

Όλοι οι ρόλοι που έχω υποδυθεί από τότε που ξεκίνησα το ερασιτεχνικό θέατρο έχουν πραγματικά σημαδέψει τη ψυχή μου. Ο ρόλος μου όμως ως άντρας της Ευτυχίας είναι ο πιο σημαντικός γιατί περιγράφει τόσο την αγάπη και τον έρωτα όσο και το θάνατο. Και αυτό ακριβώς είναι που τον κάνει τόσο σημαντικό αφού ουσιαστικά υποδύομαι σχεδόν ολόκληρη τη ζωή ενός ανθρώπου μέσα σε δύο περίπου ώρες.

Η παράστασή μας ανεβαίνει την Τρίτη 13/6/2023, στις 9μμ στο Ράδιο Σίτυ. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Κώστας Μελίδης και παραγωγός είναι η Stefanou Productions.

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Άδωνις Κουλιούφας

Βασιλική Χαραλαμπίδου

Ελένη Σακκά

Βάσω Μαυρίδου

Βίκυ Καρανικόλα

Δημήτριος Γιαννακίδης

Σοφία Παπαχρήστου

Παναγιώτης Αρώνης

Χρυσάνθη Ινάχογλου

Νίκος Κωνσταντινούδης

Γεωργία Βακάλη

Ειρήνη Θερμασώνη

Αρίστη Γεροντίδου

Παίζουν οι μουσικοί:

Διογένης Σταυρόπουλος (Μπουζούκι)

Άλκης Κατερινόπουλος (Φωνή-Μπαγλαμάς)

Δημήτρης Γεωργάκαινας (Κιθάρα)

Αρίστη Γεροντίδου (Φωνή)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Α Ζώνη
15€, 13€ φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ
Β Ζώνη
12€, 10€ φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
– online: https://www.ticketservices.gr/event/eftyxia-radio-city
– τηλεφωνικά: 2107234567
Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5% επί της τιμής του εισιτηρίου
E-TICKET
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά λαμβάνονται σε μορφή PDF και εκτυπώνονται ή αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο.
ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πληροφορίες: 6937730023
Κρατήσεις: κα Άννα 6944383760

Related stories

Κλείνει διάσημο καφέ μπαρ στα Λαδάδικα

Ένα από τα πιο γνωστά καφέ μπαρ στα Κάτω...

Τα πράσινα παπαγαλάκια της Θεσσαλονίκης

Φαίνεται σαν ψέμα, αλλά ναι, υπάρχουν 3 αποικίες με...

Οι Ανοιξιάτικες θεατρικές παραστάσεις μας περιμένουν!

  RADIO CITY THEAΤRE (Βασ.όλγας 11 Παρασκευοπούλου 9, Τηλ. 2313 254...

Αστικοί θρύλοι της Θεσσαλονίκης – Η Πανούκλα

γράφει η Μαρία Ράπτη Σαν ποντικός που πεινάει και που...