HomeCinemaΜε ένα βραβείο και δύο sold out...

Με ένα βραβείο και δύο sold out προβολές επιστρέφει «Η Βασίλισσα της Νέας Υόρκης»

Με ένα βραβείο και δύο sold out, ενθουσιώδεις προβολές επιστρέφει Η Βασίλισσα της Νέας Υόρκης (Queen of the Deuce) από τη συμμετοχή της στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, όπου έκανε πανελλήνια πρεμιέρα και κυκλοφορεί στις αίθουσες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Από την Ελλάδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι τα πορνοσινεμά της Times Square τη δεκαετία του ’70, η νέα ταινία της Βάλερυ Κοντάκου, Η Βασίλισσα της Νέας Υόρκης (Queen of the Deuce), αφηγείται την πολυτάραχη και συναρπαστική ζωή της Τσέλι Γουίλσον. Μια χαρισματική και πρωτοπόρα Ελληνοεβραία, λεσβία, δαιμόνια επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη, η Τσέλι γλίτωσε τελευταία στιγμή από το Ολοκαύτωμα, για να χτίσει τη δική της αυτοκρατορία πάθους, επαναπροσδιορίζοντας τι πάει να πει ελληνική οικογένεια, σεξουαλικότητα και Αμερικανικό Όνειρο.

Η Βασίλισσα της Νέας Υόρκης ενθουσίασε το φεστιβαλικό κοινό της Θεσσαλονίκης με δύο sold out προβολές που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 10 Μαρτίου στον κινηματογράφο Ολύμπιον και το Σάββατο 11 Μαρτίου στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης. Μετά το τέλος των προβολών, η σκηνοθέτιδα της ταινίας, Βάλερυ Κοντάκου, συνομίλησε με το κοινό και μοιράστηκε στιγμές από τα γυρίσματα της ταινίας αλλά και τη ζωή της χαρισματικής ηρωίδας Τσέλι Γουίλσον (Chelly Wilson).

 

Related stories

Οι αρχιτέκτονες της πόλης στον Εξώστη | Νάσια Σπυριδάκη

Κάθε βδομάδα φιλοξενούμε στον Εξώστη αρχιτέκτονες της πόλης και...

Αστικοί Θρύλοι | Ο Μεσσίας Σαμπατάι Σεβί

γράφει η Μαρία Ράπτη Λένε πως έρχεται ο Μεσσίας, πως...

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...