HomeInterviewsΜΕΜΦΙΣ: «Απευθυνόμαστε σε όσους αγαπάνε την έντονη...

ΜΕΜΦΙΣ: «Απευθυνόμαστε σε όσους αγαπάνε την έντονη ζωή και πιστεύουν ακόμα πως θα ξημερώσουν ομορφότερες μέρες»

φώτο credits: Θάνος Χαρίσης

Αυτή την Παρασκευή στο Principal Club Theater

Οι ΜΕΜΦΙΣ γιορτάζουν δέκα χρόνια πορείας, δημιουργίας και δράσης  με ένα ξεχωριστό live στο Principal Club Theater την ερχόμενη Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου και μοιράζονται τις προετοιμασίες, αλλά και τις σκέψεις τους γύρω από την μουσική τους, την πορεία τους και την συνέχεια τους με τον Εξώστη.

-Τι σημαίνουν για τους ΜΕΜΦΙΣ αυτά τα 10 χρόνια; 

Δέκα χρόνια να ενθουσιαζόμαστε κάθε φορά που κουμπώνει ο ήχος στο στούντιο. Δέκα χρόνια στρες πριν από κάθε συναυλία. Δέκα χρόνια να ακούμε στο repeat το κάθε μας άλμπουμ κουβεντιάζοντας τι θα μπορούσαμε να είχαμε αλλάξει. Δέκα χρόνια να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον στα εύκολα και στα δύσκολα. Δέκα χρόνια φαγούρας και δέκα χρόνια γεμάτα με ρίγη συγκίνησης. 

-Τι έχει αλλάξει στην πορεία της μπάντας και τι έχει μείνει ατόφιο; Πως “ωριμάσατε”;

Η όρεξη και η πειθαρχία έχουν μείνει αλώβητες. Χωρίς αυτά, όσο ταλέντο και να έχει κανείς δεν μπορεί να καταφέρει τίποτα. Ωριμάσαμε ψάχνοντας να βρούμε το διάβολο στις λεπτομέρειες, παίρνοντας ολοένα και μεγαλύτερα ρίσκα και επενδύοντας ολοένα και περισσότερο στην αρτιότητα της αισθητικής. 

-Πως προετοιμάζεστε για το επετειακό σας live στο Principal Club Theater; 

Ασταμάτητες πρόβες και ατέλειωτο τρέξιμο, ώστε να οργανωθούν σωστά όλα όσα έχουμε ετοιμάσει. Δεν θα τα προδώσω ώστε να μην χαλάσω την έκπληξη, πάντως θα είναι το πιο φαντασμαγορικό live που έχουμε κάνει ποτέ. 

-Είναι οι ΜΕΜΦΙΣ ένα συγκρότημα που απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν το ευρύ φάσμα της ροκ ή είναι κάτι ξεχωριστό; Πως το αισθάνεστε όταν έρχεστε σε επαφή με το κοινό σας;

Οι ΜΕΜΦΙΣ απευθύνονται σε όσους αγαπάνε την έντονη ζωή και πιστεύουν ακόμα πως θα ξημερώσουν ομορφότερες μέρες. Ως συγκρότημα γράφουμε μουσική που να γαργαλά τα υπερκορεσμένα αυτιά μας και ελπίζουμε να μας συμπαθάτε γι’ αυτό. 

 -Πως επηρεάζει η εποχή μας τους ΜΕΜΦΙΣ τη δεδομένη στιγμή; 

Αν αφήσουμε την εποχή να μας επηρεάσει θα πρέπει να βάλουμε φωτιά στον εξοπλισμό μας και να πάρουμε τα βουνά. Το μυστικό είναι να μην αφήνεις ποτέ την ψυχολογική εξάντληση να κερδίσει. Δεν ζούμε ούτε στην χειρότερη ούτε στην καλύτερη εποχή της ανθρωπότητας. Ούτε μπορεί κανείς να ξέρει τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Προχωράμε ελπίζοντας πάντα για το καλύτερο.

-Μετά την κυκλοφορία του “Ωχρά Έρις” και του “Σαν Πυρσός” πως συνεχίζουν οι ΜΕΜΦΙΣ; Συναυλίες, περιοδεία; Θα κάνετε κάτι επετειακό;

Είμαστε σε μια άκρως δημιουργική περίοδο της ζωής μας, και μετά τα live σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ξάνθη θα ξεκινήσουμε να γράφουμε τις νέες ιδέες που γεννήθηκαν τους τελευταίους μήνες ώστε να μπορέσουμε να τις κυκλοφορήσουμε το συντομότερο δυνατόν. 

Ανακαλύπτοντας τους ΜΕΜΦΙΣ…

Οι ΜΕΜΦΙΣ δημιουργήθηκαν το 2013 από μέλη με εμπειρία και ιστορία στο χώρο του ακραίου metal ήχου (Psycho Choke, Vain Velocity, Less Than Human, Nature’s) και συμφώνησαν να πειραματιστούν πάνω σε μελωδίες, ρυθμούς και στίχους που μπλέκουν τις σύγχρονες δυτικές επιρροές μαζί με τα εγχώρια βιώματα. Alternative rock / metal αισθητική, ethnic στοιχεία και ο ελληνικός στίχος διαμορφώνουν τον ιδιαίτερο και ξεχωριστό χαρακτήρα του συγκροτήματος. Το 2014 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ της μπάντας «Όπως αλλάζουν οι εποχές» και την άνοιξη του 2017 «Ο Ιχνηλάτης που κυνηγούσε το θάνατο» ενώ με την έναρξη της πανδημίας στην χώρα μας 2020 αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν το τρίτο τους στούντιο άλμπουμ με τίτλο «το σκοτάδι εντός μου» ως σύμμαχο και πηγή δύναμης στις μέρες απομόνωσης που ακολούθησαν. Μέσα στο 2023 κυκλοφόρησαν 2 singles το ‘Ωχρά Έρις’ και το ‘Σαν Πυρσός’ που αποτελούν την νέα ηχητική σφραγίδα της μπάντας.

Οι ΜΕΜΦΙΣ είναι οι:
Αλκής Κεχαγιάς: Φωνή
Joe FK: Κιθάρες
Δημήτρης ‘Mitch’ Οικονόμου: Μπάσο
Giorgio Serra: Τύμπανα

INFO:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

@Principal Club Theater
Opening Act: ΑΦΑΝΕΙΑ

Πόρτες: 21.00
Έναρξη: 21.30

Εισιτήριο: 10€ (προπώληση)
13€ (ταμείο)
Προπώληση: MORE.COM

 

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...