HomeCinemaΕξώστης ΘΜΑ ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ! (I DON'T ΚΝΟW...

ΜΑ ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ! (I DON'T ΚΝΟW HOW SHE DOES IT)

Κωμωδία, Η.Π.Α., 2011, 95 λεπτά

Σκηνοθεσία: Ντάγκλας Μακ Γκραθ

Παίζουν: Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Πηρς Μπρόσναν, Γκρεκ Κινίαρ

Σχεδόν τέλεια εργαζόμενη μητέρα προσπαθεί να βελτιωθεί στους τομείς που υστερεί και να γίνει η (σκέτο) τέλεια εργαζόμενη μητέρα.

Με βάση ένα υπαρκτό θέμα – την έλλειψη χρόνου σε όποιον θέλει να είναι γονιός και πετυχημένος επαγγελματίας μαζί – και με διάφορα αφηγηματικά τρίκ που κάνουν πιο ευχάριστη την παρακολούθηση, το φιλμ δημιουργεί την πλέον καλλωπισμένη μορφή που θα μπορούσε να παρουσιάσει, ενός σύγχρονου καθημερινού προβλήματος. Η Sarah Jessica Parker υποδύεται την υπέροχη σύζυγο, ακόμη πιο υπέροχη μητέρα 2 παιδιών και λαμπρή καριερίστα ταυτόχρονα, που στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που έχει συνηθίζει να φτιάχνει λίστες με τις δουλειές της επόμενης μέρας. Ο καλλωπισμός που ανέφερα, βασίζεται στην όλη λογική του project που είναι κυρίως η ταύτιση της ηρωίδας με τη μορφή της Parker που κατά κάποιο τρόπο προσπαθεί περισσότερο να καρπωθεί τις αρετές του ρόλου – άλλωστε η ίδια θεωρείται πρότυπο επαγγελματικής και προσωπικής επιτυχίας για πολλούς. 
Ένα φιλμ που αρχίζει και τελειώνει με ανθρώπους που μιλούν για τη θαυμάσια αυτή ύπαρξη, που είναι πάντα και παντού άψογη, politically correct, κομψή και διασκεδαστική, σαν μια μακράς διαρκείας διαφήμιση τέλειας συμπεριφοράς για γυναίκα. Πάντως με τη βοήθεια των κεφάτων δευτεραγωνιστών (δωράκι της ταινίας ο Kelsey “Frasier” Grammer) που επιβιώνουν μπροστά στον τυφώνα Parker και τις διαλεκτές εξυπνάδες κάποιων διαλόγων το φιλμ κυλά σχετικά ομαλά. Σε κάθε περίπτωση πάντως το εγχείρημα δείχνει να έχει γίνει αποκλειστικά για τη δημοφιλία της εικόνας της πρωταγωνίστριας, όπως ακριβώς και άλλη μια ταινία της εβδομάδας (για άντρα ηθοποιό αυτή τη φορά), το Abduction.

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...