HomeInterviewsΛάζαρε πόσα θες για να οργανώσεις τις...

Λάζαρε πόσα θες για να οργανώσεις τις ντουλάπες μας;

Ο Λάζαρος Ορφανίδης είναι fashion specialist, visual merchandiser manager/ styling expert και καθηγητής στην Σχολή μόδας PANSIK.

Λάζαρε, τι ακριβώς κάνει ένας visual merchandiser:

Ο visual merchandiser είναι δημιουργός «εικόνων». Ο στόχος του είναι έμπνευση και να καθοδηγεί το αγοραστικό κοινό προς όφελος της εταιρείας. Ο συγκεκριμένος ρόλος υπάρχει σε μια πληθώρα εταιρειών! Στη βιομηχανία της μόδας είναι ο πλέον σημαντικός μιας και σχετίζεται άμεσα με την κερδοφορία η μη μια εταιρείας. Ο visual merchandiser πρέπει να ειναι ενημερωμένος για τις τάσεις της μόδας, να τις αφομοιώνει και να τις μετατρέπει σε εμπορικές και εμπνευσμένες επιλογές.

Ποια είναι η καλύτερη στυλιστική συμβουλή που θα μπορούσες να δώσεις;

Η συμβουλή είναι μια! Και αυτή είναι να είσαι ο εαυτός σου, να ξέρεις τι σου ταιριάζει και τι μπορείς να υποστηρίξεις. Έτσι σίγουρα θα είσαι πάντα άνετος και χαρούμενος με τα ρούχα που φοράς. Τα ρούχα που επιλέγουμε πιστέψτε με δεν είναι καθόλου τυχαία υπόθεση, η ψυχολογία μας και η ψυχολογική μας κατάσταση αποτυπώνονται στον καμβά της καθημερινής μας εμφάνισης.

Ποιο χρώμα φέτος… είναι το νέο μαύρο;

Δύσκολη ερώτηση οφείλω να ομολογήσω μιας και το χρώμα του χειμώνα ήταν το φούξια / Magenta το οποίο θα συνεχίσει σίγουρα και το καλοκαίρι. Επιπλέον βλέπουμε το μπλε του κοβαλτίου και φυσικά το acid green.

Ποια δεκαετία πιστεύεις πως ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη στυλιστικά;

Δεν υπάρχει καλύτερη και χειρότερη. Η μόδα είναι κάτι πολύ ζωντανό και επηρεάζεται από παρά πολλούς παράγοντες ( κοινωνικούς, πολιτικούς, γεωπολιτικούς, τεχνολογικούς) . Σίγουρα η πιο μαύρη περίοδος του προηγούμενου αιώνα ως προς την μόδα και γενικότερα την ανθρωπότητα ήταν η δεκαετία του Β παγκόσμιου πολέμου. Όμως η πιο ενδιαφέρουσα δεκαετία κατά της άποψη μου ήταν τα 70s – 80s όπου είχαμε rock style, punk style,New Romantic, studio 54 looks (glam rock) και φυσικά hippie style .  Όποτε πολλά looks για ρεύματα που κυριαρχούσαν την ίδια περίοδο. Πολύ ενδιαφέρον στυλιστικα και ιστορικά.

Έχεις στέκια στην πόλη; Πού θα σε πετύχουμε ένα Σάββατο βράδυ;

Έχω κάποια μαγαζιά που μου αρέσουν πολύ και έχουν χαρακτήρα αλλά στέκι δεν έχω , για εμένα στέκι είναι όπου είναι οι άνθρωποι μου και μπορώ να περάσω όμορφα . Αν θα ήθελα να ονοματίσω ένα δυο μαγαζιά στην πόλη μας που μου αρέσουν και θα με βρεις είναι ο Θερμαϊκος, Berlin και το Ταξίδι.

Tι σου αρέσει στη Θεσσαλονίκη και τι όχι;

Μου αρέσει ο κόσμος , το vibe της πόλης και φυσικά οι άπειρες επιλογές στην εστίαση . Αυτό που δεν μου αρέσει είναι φυσικά το άπειρο τσιμέντο , τα ΜΜΜ και η έλλειψη δράσεων και εκδηλώσεων πάνω στην μόδα που με αφορά .

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...