HomeMind the artΚριτική βιβλίου | Βίβιαν Αβρααμίδου – Πλούμπη...

Κριτική βιβλίου | Βίβιαν Αβρααμίδου – Πλούμπη «Στο ρήγμα του χρόνου».

Γράφει η Τζούλη Γιαννοπούλου

Βίβιαν Αβρααμίδου – Πλούμπη «Στο ρήγμα του χρόνου». Εκδόσεις Αλεξάνδρεια 2014.

Οι προσδοκίες που έχεις παίρνοντας στα χέρια σου ένα βιβλίο είναι πολλές. Θέλεις να μάθεις, να διασκεδάσεις, να διδαχθείς, να ξεφύγεις σε άλλους κόσμους, πολύ διαφορετικούς από τον συνηθισμένο δικό σου. Ακόμη και να εκπλαγείς, να σοκαριστείς ή να μαγευτείς, όπως ενδεχομένως αδυνατεί η ζωή να σου προσφέρει.

Στο βιβλίο αυτό, θα τα κάνεις όλα τα παραπάνω. Το μυθιστόρημα της Βίβιαν Αβρααμίδου – Πλούμπη είναι ένα μαγικό ταξίδι συναισθημάτων, εκπλήξεων και συγκινήσεων. Καταφέρνει με τον κορμό μιας ιστορίας, να ενώσει πολλά παρακλάδια ιστοριών, να πλέξει έναν ιστό όπου όλα συνδέονται και οδηγούν κάπου. Ο τρόπος γραφής ρέει σαν ποτάμι, άλλοτε αργό, άλλοτε ορμητικό, ποτέ ωστόσο δεν αφήνει περιθώριο επανάπαυσης. Μπαίνεις μέσα στο σύμπαν της Αβρααμίδου – Πλούμπη, στα κρυφά νοήματά της και περιδιαβαίνοντας τις σκέψεις της σε οδηγεί σε πανέμορφα τοπία συναισθημάτων, συγκινητικά απρόσμενα.

Το θέμα της ιστορίας είναι πρωτότυπο και ο τρόπος με τον οποίο το διαχειρίζεται η συγγραφέας είναι σαν τα δάχτυλα ενός πιανίστα, πατάει εκεί που πρέπει, την στιγμή που πρέπει. Πόσο οι αποφάσεις έχουν συνέπειες, ενίοτε ολέθριες, ενίοτε εκπληκτικές, πώς αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι την αλλαγή στη ζωή τους, πόση σημασία έχει ο χρόνος, τί είναι σημαντικό και τί λιγότερο ή και καθόλου. Η πολιτική τελικά τί είναι και τί ρόλο παίζει ή θα έπρεπε να παίζει στη ζωή μας;

Είναι με λίγα λόγια ένα όμορφο, καλοδουλεμένο βιβλίο που θα σας βάλει σε περίεργα μονοπάτια σκέψης και θα σας κάνει να αναρωτιέστε. Αυτό δεν είναι εύκολο να στο προκαλέσει ένας συγγραφέας. Σε αυτό το βιβλίο, ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται. Κι όχι μόνο αυτός.

Ετοιμαστείτε για ένα ιδιαίτερο ταξίδι!

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...