HomeΘέματαΙνέ, άνοιξέ μου το ψυγείο σου!

Ινέ, άνοιξέ μου το ψυγείο σου!

Πρόσωπα αγαπημένα μας μιλάνε για τις κρυφές γαστρονομικές απολαύσεις τους, τι έχουν πάντα στο ψυγείο και ποιο φαγητό είναι αυτό που τους κάνει να αισθάνονται αγάπη και θαλπωρή. Χωρίς αμφιβολία όλοι μας λατρεύουμε το φαγητό.

Η συζήτηση για το φαγητό είναι η μόνη συζήτηση που δε θα σε βγάλει από τα ρούχα σου. Γύρω από ένα τραπέζι μπορεί εύκολα να ανάψουν τα αίματα για την πολιτική αλλά ποτέ επειδή κάποιος δεν τρώει μπάμιες. Οι άνθρωποι λατρεύουν να μιλάνε για φαγητό, είναι μια παγκόσμια γλώσσα και έχει τρομερό ενδιαφέρον να ακούμε ιστορίες για τις διατροφικές προτιμήσεις των άλλων. Τι τρώνε για μεσημεριανό; Τι θα μαγείρευαν μια Κυριακή και τι δεν λείπει ποτέ από το ψυγείο τους;

Στην πρώτη καραντίνα ανάμεσα σε ατελείωτες ώρες μαγειρικής, banana breads και σκρολαρίσματος έπεσα πάνω σε αυτή την γλυκιά κοπέλα στο instagram. Η Ινέ Αλεξάκη που παραδίδει μαθήματα Αγγλικών, στυλ και empowerment μας άνοιξε το ψυγείο της.

Τσέκαρέ την εδώ

Γυρνάς σπίτι μετά από μια δύσκολη μέρα. Ποιο φαγητό σε παίρνει αγκαλιά;

Με όλη τη διαφάνεια που με χαρακτηρίζει… θα έχω πάρει ήδη σουβλάκι από το δρόμο, και μόλις μπω σπίτι θα το έχω εισπνεύσει μαζί με ένα γιαούρτι. Μετά θα φάω και κάτι σε σοκολάτα. Αυτά! Τύπου, 22.59 επιστρέφω -> 23.04 έχω ήδη φάει και είμαι έτοιμη για μπάνιο και ύπνο! χαχαχα

Τι απαγορευμένο κρύβεις στο καλάθι του σούπερ μάρκετ;

Χαχαχα μα τα σουπερμάρκετ δεν πουλάνε τίποτα απαγορευμένο! ^_^ Τέλεια πάσα- αυτό που έμαθα πρόσφατα από μία διατροφολόγο για παιδιά που ακολουθώ από την Αμερική, η οποία μαθαίνει σε γονείς και μεγάλους πώς να μιλούν στα παιδιά για το φαγητό, εξηγεί, πως όσο θεωρούμε τα πατατάκια ή τη σοκολάτα απαγορευμένα, μπορεί το μυαλό να τριγυρνάει εκεί γύρω- είναι το κλασικό παράδειγμα με την ποταπαγόρευση “πότε πουλούσε περισσότερο το αλκοόλ; στην ποταπαγόρευση”. Οπότε, χαίρομαι με την ερώτηση, για να πούμε ότι τίποτα δεν απαγορεύεται! Όλα με μέτρο! Και σοκολάτα με το μέτρο. Hahaha #punintended

Τι δεν λείπει ποτέ από το ψυγείο σου;

Γιαούρτι! Γενικά δεν πολυμαγειρεύω, είμαι γνωστή στις παρέες μου για το “δεν υπολόγισα τις μερίδες και τρώω 7 ημέρες φακές”, οπότε με τις ώρες που δουλεύω και το χρόνο που έχω, αν δε μπορώ να συναρμολογήσω το πιάτο μου σε λιγότερο από ένα λεπτό, πάει! Οπότε φροντίζω να έχω πάντα γιαούρτι, μετά κάποιες φορές έχω αβγά, και πάντα μα πάντα έχω …delivery! 😛  Η θέση του chef στο σπίτι μου είναι ανοιχτή πάντως, δεχόμαστε βιογραφικά! χαχαχα

Γενικά δεν ανάβω τα μεγάλα φώτα στην κουζίνα γιατί δεν είναι ατμοσφαιρικά, ΑΛΛΑ ΕΝΕΚΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΑΑΑΣ 😛

Πάνω αριστερά βλέπεις τα αυτοκόλλητα που μαζεύω από τα φρούτα- κάνω συλλογή από τα διαφορετικά brands! Haha Επικεντρώσου στα αυτοκόλλητα και μετά δες και τα 13 γιαούρτια που έχω στο ψυγείο του σπιτιού μου!

Όταν καλείς κόσμο στο σπίτι τι υπάρχει πάντα στο τραπέζι;

Ό,τι μου είπαν να παραγγείλω! Χαχα Λοιπόν όταν έρχονται οι φίλοι μου, ξέρουν ότι ή θα μαγειρέψουν αυτ@ (γιατί είναι όλ@ τους Ina Garten και Martha Stewart μαζί) ή θα παραγγείλουμε. Παλιά επειδή δε μαγείρευα και κατέληγα να κάθομαι στο σπίτι μου μόνη μου από τύψεις που δεν είμαι καλή οικοδέσποινα με την έννοια του να μαγειρέψω κάτι στο φτερό. Αργότερα αποφάσισα ότι θα παραδεχτώ ότι δεν διαθέτω αυτή την υπερδύναμη (αλλά πχ βγάζω τέλεια stories για το Insta!) και αυτό ήταν! Όλο στο κεφάλι μου το είχα δημιουργήσει εγώ, από την πίεση της κοινωνικής, αν θες, σύμβασης μιας άλλης γενιάς που τα έκανε όλα και τα προλάβαινε όλα. Εγώ κάποια πράγματα δεν ξέρω ή δε θέλω να τα κάνω μετά από 20 ώρες δουλειάς τη μέρα, και έχω απλοποιήσει τη ζωή μου!

Having said that, όταν έχω γυρίσει σπίτι μια καλή ώρα πχ 6 και έχω προλάβει να πάω σουπερμάρκετ ακριβώς μετά, τότε θα φτιάξω ένα platter όπως αυτό:

Με τον κολλητό μου μάς αρέσουν οι εναλλαγές γλυκού-αλμυρού οπότε: εδώ είχα φρυγανισμένο ψωμί του τοστ (μην είμαστε πλεονέκτες! χαχα), τυρί καμαμπέρ, γραβιέρα, τυρί του τοστ με λίγα λιπαρά, σύκα, σταφύλια, blueberries, pretzels με επικάλυψη σοκολάτας, ντοματίνια, κυβάκια πικρής σοκολάτας, μέλι!

Μια αγαπημένη συνταγή από το χρονοντούλαπο;

Θα σας δώσω τα ωτία τα Ποντιακά, που δεν ξέρω να τα φτιάχνω, αλλά ξέρω πολύ καλά να τα τρώω όταν τα φτιάχνει η μαμά μου ή η θεία μου.

1 κούπα γιαούρτι

½ κούπα λάδι

¾ ζάχαρη 3 αβγά

1 κ.γ. Σόδα

½ κ.γ. Αμμωνία σε 2 κ γάλα

½ κ αλεύρι

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ανακατέψεις την αμμωνία με τη σόδα. Όλα τα υπόλοιπα τα ανακατεύεις μαζί και έχεις μία ζύμη την οποία την ανοίγεις σα φύλλο περίπου ένα δάχτυλο πάχος. Την κόβεις σε κομμάτια ρόμβων, και στον κάθε ρόμβο κάνεις μια σχισμή στο κέντρο με τη μύτη του μαχαιριού σου. Μετά πιάνεις την κάτω πλευρά του ρόμβου και την περνάς μέσα από τη σχισμή για να βγει από κάτω. Έτσι σχηματίζεται το ωτί, δηλαδή το αυτί.

Μετά τα τηγανίζεις σε καυτό λάδι και τα βγάζεις όταν είναι ροδαλά! Εμείς τα τρώμε με μέλι (εγώ σκέτα) και επίσης, εγώ μπορώ να τα φάω μόνο όσο είναι ζεστά και τραγανά. Μετά όσο περνάει η ώρα μαλακώνουν και γίνονται σα μαλακοί λουκουμάδες- σας προειδοποίησα! Χαχα Αν τα φτιάξετε στείλτε μου φωτογραφία με DM στο instagram @inealexakis !

Αυτό είναι το ψυγειάκι που έχω στο studio του γραφείου – ομολογουμένως ήθελα να είναι μεγαλύτερο, αλλά αυτό επιτρέπει το κουζινάκι! Τώρα, άντε να σας πείσω ότι εγώ δεν πίνω και ότι τα κρασιά που βλέπετε είναι από τα πάρτυ που έχουμε κάνει στο γραφείο: μαζευόμαστε, κάνουμε τα BOB (Bring your Own Booze party) και ο καθένας φέρνει αυτό που πίνει.. Ανά διαστήματα, έχουμε περίσσεια όπως τώρα οπότε το ψυγειάκι μου φιλοξενεί κρασιά και αναψυκτικά μετρώντας ανάποδα για το επόμενο πάρτυ για να πάρει μια ανάσα, ενώ τα γιαουρτάκια αυτά που βλέπετε με βγάζουν για 1-2 μέρες το πολύ! Αυτά από εμένα!

Σίγουρα σας ενέπνευσα να πάτε να μαγειρέψετε κάτι, έτσι δεν iné; Hehe! Have a good oneeee, Iné

Related stories

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου “Ίρις” 2024 – Οι Υποψηφιότητες

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ανακοινώθηκαν χθες, οι υποψηφιότητες για τα...

Οι αρχιτέκτονες της πόλης στον Εξώστη | Νάσια Σπυριδάκη

Κάθε βδομάδα φιλοξενούμε στον Εξώστη αρχιτέκτονες της πόλης και...

Αστικοί Θρύλοι | Ο Μεσσίας Σαμπατάι Σεβί

γράφει η Μαρία Ράπτη Λένε πως έρχεται ο Μεσσίας, πως...

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...