HomeMind the artΘα αντάλλαζες ένα βιβλίο με έναν άγνωστο;

Θα αντάλλαζες ένα βιβλίο με έναν άγνωστο;

γράφει η Φανή Χατζή

Εάν βρίσκεσαι στο συγκεκριμένο άρθρο γιατί απαντάς «ναι» στο ερώτημα του τίτλου, τότε η «Δράση Σαγκουίνι» είναι σίγουρα για σένα. Εάν διατηρείς κάποιες επιφυλάξεις, διάβασε παρακάτω και ίσως αλλάξεις γνώμη!

Τα τελευταία χρόνια, τα διαφόρων ειδών «ραντεβού στα τυφλά με ένα βιβλίο» είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Πολλές κοινότητες βιβλίου στα social media ή σε λέσχες ανάγνωσης διοργανώνουν ανά διαστήματα κρυφές ανταλλαγές βιβλίων, ενώ πολλά βιβλιοπωλεία έχουν εντάξει στα ράφια τους βιβλία τυλιγμένα με χαρτί περιτυλίγματος, για τα οποία δε μπορείς να δεις τίποτα πέρα από ορισμένες φράσεις-κλειδιά που σε προϊδεάζουν. Με μια τέτοια παιγνιώδη διάθεση, το Thisisus.gr σε συνεργασία με το Είμαστε το βιβλιοπωλείο σου οργανώνουν τη Δράση Σαγκουίνι, μια κρυφή ανταλλαγή βιβλίων μεταξύ αγνώστων.

Η δραστήρια σελίδα για γονείς και παιδιά “ThisIsUs.gr”, η οποία στο παρελθόν είχε οργανώσει μια παρόμοια δράση που αφορούσε μόνο το παιδικό βιβλίο, τη Δράση Μανταρίνι, οργανώνει τώρα το «διάδοχο» του Μανταρίνι, το Σαγκουίνι, που απευθύνεται αυτή τη φορά σε ενήλικες και αφορά και «ενήλικη» λογοτεχνία. Στόχος της δράσης είναι να δώσει χαρά σε εκατοντάδες αναγνώστες και αναγνώστριες που θα βιώσουν τον ενθουσιασμό της βιβλιοέκπληξης, αλλά, κυρίως, η ενίσχυση των Μικρών Βιβλιοπωλείων που τόσο αγαπάμε και χρειάζονται τη στήριξή μας.

Close up outdoors of two students exchanging books. Knowledge sharing between people. Give books to read to a friend.

Εάν θελήσεις να συμμετάσχεις, τα βήματα είναι πολύ απλά. Αρχικά, θα συμπληρώσεις την απαραίτητη φόρμα επικοινωνίας με τα στοιχεία σου και κάποιες ερωτήσεις που θα βοηθήσουν το ταίρι σου να σχηματίσει μια εικόνα για το αναγνωστικό σου γούστο. Έπειτα, μέχρι τις 2 Ιουνίου 2023 θα πρέπει να επισκεφτείς το βιβλιοπωλείο που είχες επιλέξει και δηλώσει στη φόρμα. Αν ζεις στη Θεσσαλονίκη, τα συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία είναι Το σπίτι του Βιβλίου, Το σπίτι του Βιβλίου BooKafe και το Το πράσινο σύννεφο. Εκεί, μπορείς να περιηγηθείς στα ράφια και να διαλέξεις ένα βιβλίο που πιστεύεις ότι θα ταιριάξει στο δικό σου άγνωστο βιβλιοταίρι. Στη συνέχεια, το βιβλιοπωλείο θα αναλάβει την αποστολή (με επιβάρυνση 3,5 ευρώ), κι εσύ θα γυρίσεις σπίτι σου, περιμένοντας την παραλαβή του δικού σου δώρου.

Τι λες; Θα το τολμήσεις;

Για τους κανόνες και τα βήματα συμμετοχής της δράσης, καθώς και περισσότερες πληροφορίες, δες εδώ: https://thisisus.gr/drasi-sagkouini/

 

Related stories

Έφυγε από τη ζωή ο Αλέξανδρος Πέρρος, γνωστός ροκάς της πόλης

Έφυγε από τη ζωή ο μουσικός Αλέξανδρος Πέρρος, ο...

Φεστιβάλ Επταπυργίου: Πρεμιέρα με Ρεμπούτσικα, επί σκηνής 270 καλλιτέχνες

Επτά παραγωγές και 15 παραστάσεις στις οποίες συμμετέχουν συνολικά...

Τραπεζάκια έξω: 3 επιλογές για τα ανοιξιάτικα ποτά σου

Είμαστε έτοιμοι για την άνοιξη και όπως φαίνεται και...

Μια διαφορετική trattoria στα ανατολικά που δεν μοιάζει με τις άλλες

Το όνομά σημαίνει τηγάνι στα Ιταλικά – συνδυάζει την...

Το νεανικό ταβερνείο στην πόλη που έχει και δικό του κόμικ

Στην καρδιά των Λαδάδικων, στη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται μια κρυμμένη...