HomeMind the artDesign - ΑρχιτεκτονικήΗ Χρυσάνθη ξεκίνησε από το γκαράζ του...

Η Χρυσάνθη ξεκίνησε από το γκαράζ του σπιτιού της και σήμερα έχει μια από τις πιο διάσημες εταιρείες ρούχων στην Ελλάδα

Φωτογραφίες: Eυα Πασχαλάκη

Tο Forebelle είναι μια από τις πιο διάσημες εταιρείες που εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη και ντύνουν τα κορίτσια σε όλη την Ελλάδα. Πίσω από την εταιρεία κρύβεται η Χρυσάνθη Παπαδοπούλου. Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία αλλά πάντα το όνειρο της ήταν να ασχοληθεί με την μόδα. Η ιστορία της είναι πολύ ενδιαφέρουσα, εμπνέει και μας αρέσει – γιατί η ίδια είναι όσα λέει και το όνομα της εταιρείας της… forever a belle, forever a rebel.

Η ιστορία μου ξεκίνησε πολύ πριν ξεκινήσω το Forebelle. Aπό μικρή ηλικία ψωνίζω online, από το 2005 αγόραζα ρούχα από το εξωτερικό από την Αμερική την Αυστραλία.

Το ίντερνετ δεν ήταν και τρομερά διαδεδομένο τότε! Οταν έγινα 20 χρονών αποφάσισα ότι ήθελα σίγουρα να ασχοληθώ με τα ρούχα. Απλά δεν ήθελα να έχω μπουτίκ, δεν μου άρεσε, ήθελα να έχει πιο ενδιαφέρον η δουλειά μου – έτσι στράφηκα στο διαδίκτυο. Τότε υπήρχε ένα τεράστιο κενό στο online shopping και όταν άνοιξα εγώ το 2013 ήμουν από τα πρώτα στην Ελλάδα.

Το 2011 είχα κάνει μια άλλη εταιρεία με μια φίλη μου η οποία είχε πάει καλά, αλλά ήθελα να τελειώσω τη σχολή μου, οπότε έκλεισα την εταιρεία και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου.

Το όνομα Forebelle έχει μια ωραία ιστορία από πίσω του. Δεν ήθελα σίγουρα κάτι γλυκανάλατο, ήθελα να δείξω ότι οι γυναίκες είμαστε πολυδιάστατες και ότι δεν είμαστε μόνο ένα πράγμα οπότε σκέφτηκα τη λέξη rebel (επαναστάτρια).  Ίσως να ήθελα και εγώ να χρησιμοποιήσω χαρακτηριστικό της προσωπικότητας μου. Δε μπορούσα να κατοχυρώσω αυτό το όνομα γιατί το είχε προλάβει άλλος, οπότε κάπως το διαφοροποίησα βάζοντας το forever και έφτιαξα τη λέξη Forebelle.

Το πρώτο το πρώτο καιρό που ήταν αρκετά δύσκολα τα πράγματα – ειδικά για ενάμιση χρόνο, ήθελε πολύ επιμονή και υπομονή απλά είχα πει ότι θα τα καταφέρω, ο κόσμος να χαλάσει!

Σκέψου ότι η μαμά μου με κοιτούσε και απορούσε αν θα τα καταφέρω – και τα λέμε τώρα και γελάμε γιατί τότε τα online μαγαζιά δεν ήταν γνωστά. Επίσης δεν είχα χρήματα, ξεκίνησα με 3χιλιάδες ευρώ και την επιχείρηση και αυτά ήταν τα λεφτά με τα οποία συνέχισα. Απλά η επιχείρηση άρχισε να παίρνει μπρος και μετά από ενάμιση χρόνο ξεκίνησε να ρολάρει…

Ξεκινησα απο το γκαράζ του σπιτιού μου, και έπειτα προσέλαβα την πρώτη μου υπάλληλο μετά προσέλαβα τη δεύτερη και μέχρι το 2017 είχαμε 20 άτομα. Ώσπου φτάσαμε έπειτα να έχουμε 25 και κατάστημα στο Cosmos, και να βγαίνουμε σιγά-σιγά σε εκπομπές, να κάνουμε διαφημίσεις κ.ο.κ.

Γενικά έχω τρομερές εμπειρίες από αυτή την εταιρεία, γιατί έκανα το όνειρο μου πραγματικότητα. Ήθελα να είναι έτσι η δουλειά μου και η ζωή μου με όσους να δουλεύω μαζί να υπάρχει ένα ωραίο κλίμα, να πηγαίνουμε σε εκθέσεις του εξωτερικού, να πηγαίνουμε σε νησιά για καμπάνιες και όλα αυτά υλοποιήθηκαν – βέβαια στο σήμερα αλλαζουν κάπως τα πραγματα.

Έκλεισα 10 χρόνια σ’αυτή τη δουλειά και νομίζω ότι ήρθε η στιγμή να αλλάξω σελίδα σκέφτομαι να πουλήσω την επιχείρηση ή θα αλλάξω την ταυτότητά του. Είναι η πρώτη φορά που το λέω δημόσια – οι φίλοι μου και οικογένεια μου το ξέρουν φυσικά, αλλά η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά που το λέω. Δεν με πειράζει κιόλας γιατί αυτές οι αλλαγές πρέπει να γίνονται στη ζωή μας – δεν πιστεύω πως είμαστε προορισμένοι να κάνουμε για πάντα αυτό με το οποίο ξεκινάμε!

Σε αυτή τη φάση ετοιμάζομαι να κατέβω στην Πάρο. Να ανοίξω και δεύτερη μπουτίκ στο αγαπημένο μου νησί. Επίσης ονειρεύομαι όχι μόνο να ασχοληθώ με τα ρούχα αλλά και με τον τουρισμό – αυτά είναι ακόμα βήματα που δεν τα υλοποίησα, οπότε σιγά-σιγά απλά τα σκέφτομαι.

Πλέον τα πράγματα για τους επόμενους είναι πιο απλά, εμείς όμως όταν ξεκινήσαμε να δουλεύουμε στο διαδίκτυο τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα, γιατί δεν υπήρχε και εγχειρίδιο για να ξέρεις πώς να κινηθείς, οι πρώτοι οι γενναίοι που ασχοληθήκαμε με το ίντερνετ, προχωρούσαμε και στην πορεία βρίσκαμε τι έπρεπε να κάνουμε διαφορετικά – τι κάναμε λάθος τι κάναμε σωστά.

Οι πελάτισσες δε σε εμπιστεύονταν καν για επιστροφή χρημάτων! Τότε είχες προβλήματα πολύ βασικά που σήμερα δεν έχει πια κανένας! Οπότε δυσκολα ήταν σχεδόν… τα πάντα.

Οσο όμως μεγαλώνεις και όσο ψήνεσαι στη δουλειά, και τρως τις σφαλιάρες σου, τόσο βρίσκεις τα πατήματά σου, άλλωστε ο άνθρωπος εξελίσσεται μόνο μέσω των δυσκολιών.

Διαφορετικά θα ήθελα να ήταν σίγουρα η βοήθεια από το κράτος για τους νέους επιχειρηματίες και να υπήρχαν ευκολίες σε πολλά πράγματα, ακόμη και στην εύρεση προσωπικού. Με δυσκόλεψε κι ο εαυτός μου που δεν είχα γνώσεις στο επιχειρείν, αλλά νομίζω ότι τελικά ό,τι και να σπουδάσεις μόνο με τη δουλειά μαθαίνεις…

“Αυτό που μου αρέσει και δεν μου αρέσει στη Θεσσαλονίκη είναι που βλέπω τα ίδια άτομα”

Όνειρο μου για το μέλλον είναι μια πολύ ιδιαίτερη φάση στη ζωή μου και νομίζω ότι είναι η φάση που αλλάζω – δεν περίμενα δεν περίμενα ότι θα την περάσω αυτή τη φάση αλλά όσο περνάει ο καιρός είμαι και πιο ευγνώμων για αυτή την κατάσταση. Ζορίστηκα αρκετά και νιώθω πως πεθαίνει ο παλιός μου εαυτός οπότε το όνειρο μου είναι να βρω το νέο μου εαυτό, και θέλω να μαι ευτυχισμένη, θέλω την ηρεμία μέσα μου και να κάνω μια δουλειά που θα είναι δημιουργική και την γουστάρω. Δεν με νοιάζει να βγάζω πολλά λεφτά αρκεί να νιώθω δημιουργική, να ξυπνάω και να θέλω να δουλέψω.

Θέλω να δημιουργήσω μια σειρά με μαγιό και resort wear, να επεκταθω στον τουρισμό ιδανικό σενάριο της ζωής προς το παρόν και σ’ αυτή τη φάση της ζωής μου ιδανικό θα ήταν να ζω 5-6 μήνες το καλοκαίρι στην Πάρο και τους υπόλοιπους Αθήνα η Θεσσαλονίκη.

 

Related stories

Ραντεβού στα λουλουδάδικα: Σε αυτή τη γειτονιά, είναι όλα ανθισμένα

γράφει η Έλλη Πελίτη/ Φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου "Κρύβομαι μες στο...

Οι αρχιτέκτονες της πόλης στον Εξώστη | Στέφανος Σκαρλακίδης

Κάθε βδομάδα φιλοξενούμε στον Εξώστη αρχιτέκτονες της πόλης και...

Το Challengers αποτελεί την καλύτερη επιλογή στις αίθουσες αυτή την περίοδο που διανύουμε

γράφει ο Γιώργος Δημητρόπουλος CHALLENGERS (2024) του Λούκα Γκουαντανίνο Διάρκεια: 132’ Η...

Αφιερώματα στον Ελληνικό Κινηματογράφο

γράφει η Γεωργία Αρχοντή Με αφορμή τοπικές προβολές και αφιερώματα,...

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου “Ίρις” 2024 – Οι Υποψηφιότητες

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ανακοινώθηκαν χθες, οι υποψηφιότητες για τα...