HomeCinemaΗ ταινία που έσπασε τα εισπρακτικά ρεκόρ...

Η ταινία που έσπασε τα εισπρακτικά ρεκόρ | Σούπερ…Μάριο Μπρος.

Σπάζοντας το ένα εισπρακτικό ρεκόρ μετά το άλλο σε όλο τον κόσμο, κατάφερε να γίνει η Νο1 μεταφορά video – game στον κινηματογράφο μόλις σε δύο εβδομάδες προβολής (έχει φτάσει ήδη, περίπου τα 800 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office). Και πως άλλωστε να μην το καταφέρει όταν πρόκειται για τους Σούπερ αδερφούς Μάριο. Νοσταλγία για τα παιδικά χρόνια των τριαντάρηδων και σαραντάρηδων, όπου μεταλαμπαδεύουν την λατρεία τους για το παιχνίδι των παιδικών τους χρόνων στα δικά τους πλέον παιδιά. Οι αίθουσες τις τελευταίες 15  περίπου μέρες, γεμάτες με παιδιά, μικρά και μεγάλα. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις στην Ελλάδα, όπου μία ταινία κινουμένων σχεδίων γίνεται sold out, όχι μόνο σε μεταγλωττισμένες προβολές, αλλά και σ’ εκείνες που είναι στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους. Η ταινία, παραγωγής της Universal Pictures/ Illumination (εταιρία παραγωγής της τεράστιας επιτυχίας των ταινιών Minions), είναι μία διασκεδαστική περιπέτεια, με νοσταλγικές νότες από το video – game της Nintendo. Απλή ταινία, με σχετικά μικρή διάρκεια, 1ώρας και 30 λεπτών (όπου δίνει και την δυνατότητα στους αιθουσάρχες να έχουν πολλές προβολές μέσα στη μέρα), υπέροχη μουσική φυσικά εμπνευσμένη από το παιχνίδι (κι ένα τραγούδι που προκαλεί πολύ γέλιο). Είναι μία ταινία με χρώμα, που βάζει τον θεατή να “παίξει” σε διαφορετικές πίστες του παιχνιδιού (από Μάριο καρτ, μέχρι την άλλη μεγάλη επιτυχία της Nitendo, τον Donkey Kong), με όλους τους γνωστούς ήρωες, από τα αδέρφια Μάριο και Λουίτζι, την Πριγκίπισσα Πιτς, το μανιτάρι Τοντ, τον Donkey Kong, μέχρι τον κακό του παιχνιδιού Βασιλιά Μπάουζερ.

Οι θεατές βγαίνουν από τις αίθουσες με ένα χαμόγελο στα χείλη και αυτό είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της ταινίας.

Είτε είναι κάποιος φαν του παιχνιδιού, είτε όχι, σίγουρα θα διασκεδάσει βλέποντας την ταινία. Η αγγλική εκδοχή με τις φωνές του Chris Pratt, της Anya Taylor-Joy, του Seth Rogen και του Jack Black σίγουρα για το ενήλικο κοινό είναι αυτή που προτείνουμε.

Υπόθεση: Ενώ επιδιορθώνουν έναν αγωγό ύδρευσης, δύο υδραυλικοί από το Μπρούκλιν, ο Μάριο και ο αδελφός του Λουίτζι, μεταφέρονται μέσα από έναν μυστηριώδη σωλήνα σε έναν μαγικό νέο κόσμο. Όταν τα δύο αδέλφια χωριστούν, ο Μάριο ζει μία επική περιπέτεια αναζήτησης του Λουίτζι. Με τη βοήθεια του μανιταριού Τοντ και μετά την εντατική εκπαίδευση στη μάχη με την αρχηγό του Μανιταροβασιλείου Πριγκίπισσα Πιτς, ο Μάριο επιστρατεύει τις δικές του δυνάμεις και αναλαμβάνει δράση.

Related stories

Κλείνει ένα από τα πιο αγαπημένα μεζεδοπωλεία του κέντρου

Λατρεύτηκε από τις παρέες νέων κι όχι μόνο! Τα...

Οι ταινίες της εβδομάδας 28.03-03.04.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Μεγάλη αύξηση στα εισιτήρια την εβδομάδα...

Στην οδό Αρμενοπούλου, ο Gaetano μας ταξιδεύει στην σιτσιλιάνικη επαρχία

Κείμενο: Δέσποινα Λαμπρίδου / Φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Αρμενοπούλου 27,στην καρδιά...

Ο Εξώστης ρωτά, οι συγγραφείς απαντούν | Λάζαρος Αλεξάκης

    επιμέλεια στήλης: Φανή Χατζή Κάθε εβδομάδα ένας/μία συγγραφέας απαντά σε...

Μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά: Μία ανάπλαση που… άργησε πολύ

Ήταν Νοέμβριος του 2021, στη δεύτερη δύσκολη χρονιά της...