HomeUrbanitiesLive stagesΗ Πολιτιστική Ατζέντα του Ιουνίου ή αλλιώς...

Η Πολιτιστική Ατζέντα του Ιουνίου ή αλλιώς 10 λόγοι να βγούμε έξω

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσετε τον πιο ωραίο μήνα του καλοκαιριού συγκεντρωμένα στον Εξώστη

Η ομάδα Πλλατς παρουσιαζει:ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ του Φράνσις Πονζ

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Ένας άνθρωπος, αποφασίζει να κλειστεί στο μπάνιο του σπιτιού του και να παραμείνει εκεί για 25 χρόνια με το βλέμμα του στραμμένο σε ένα μικρό κομμάτι σαπούνι. Στην διανοητική του τουαλέτα ο Φρανσίς Πονζ συναντάει ξανά και ξανά τον Φρανσίς Πονζ.

Τα πρόσωπα της παράστασης εγκλωβισμένα σε ένα θέμα γελοίο, αιωρούνται μεταξύ κυριολεξίας και μεταφοράς, ποίησης και καθημερινότητας, βαρύτητας και ελαφρότητας, και εν τέλει μεταξύ μίας πέτρας και ενός σαπουνιού. Οι συνειρμοί τους μας οδηγούν  σε γεγονότα φανταστικά ή πραγματικά, καταργώντας τη γραμμικότητα μιας ιστορίας και παρασύροντάς μας σε μια δίνη, ενώ, καθ’ όλη τη διάρκεια υποβόσκει το ερώτημα «γιατί να μην είναι ελαφρύς αυτός ο κόσμος;».

Η παράσταση «Το Σαπούνι» εμπνευσμένη από το ομώνυμο βιβλίο του Φρανσίς Πονζ, είναι μια ωδή στην καθαρή σκέψη, ένα σοβαρό και συγχρόνως κωμικό επικοινωνιακό πείραμα, ακριβώς όπως και το ίδιο το βιβλίο.

Σκηνοθεσία: Οδυσσέας Ζήκας

Δραματουργία: Οδυσσέας Ζήκας, Μπρικένα Γκίστο

Κίνηση: Ίρις Νικολάου

Μουσική: Δημήτρης Λώλης

Σκηνικά – Κοστούμια: Οδυσσέας Ζήκας

Φωτισμοί: Οδυσσέας Ζήκας, Ηλέκτρα Ελληνικιώτη

Βίντεο / Γραφιστικά: Τέρψη Κονταργύρη

Σύμβουλοι Δραματουργίας: Αλέξανδρος

Μυστριώτης, Ηλέκτρα Ελληνικιώτη

Βοηθοί Σκηνοθέτη: Μπρικένα Γκίστο, Τέρψη Κονταργύρη

Τρέιλερ παράστασης: Ορέστης Σταυρόπουλος,

Δημήτρης Σταυρόπουλος

Υπεύθυνος Παραγωγής: Νικόλας Νικητακης

Φωτογραφίες: Νίκος Ζιαγάκης

Επί Σκηνής: Αναστάσης Γεωργούλας, Δημήτρης, Λώλης, Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος, Αρετή Πολυμενίδη

Παρασκευή 31/5 και για τέσσερεις (4) μόνο παραστάσεις.

Παρασκευή 31/5: 21.00

Σάββατο 1/6: 19.00 και 21.30

Κυριακή 2/6: 21.00

(περιορισμένες θέσεις θεατών)

Transcendance – Αγωγός Τέχνης

Πολυξένης Αντωνίου 4, Θεσσαλονίκη.

Εισιτήριο Early Bird 10€ μέχρι την Κυριακή 26/5

Προωπώληση: 12€

 Προπώληση:  https://www.more.com/theater/tosapouni-1/?newlayout=true

και από το ταμείο του Transcendance


 

Η έκθεση της Άννας Κοντακτσίου με τίτλο “Όλα θα Πάνε καλά”, που παρουσιάζεται στην TOSS GALLERY, έχει ως επίκεντρο κοινωνικούς και προσωπικούς προβληματισμούς, οι οποίοι εκφράζονται μέσω της φωτογραφίας, του σχεδίου και της street art. Τα τρία αυτά μέσα αλληλεπιδρούν για να δημιουργήσουν μια ανθρωποκεντρική εικόνα, που εξετάζει το προσωπείο της επίπλαστης κοινωνικής ευτυχίας και πώς αυτό συχνά συγκαλύπτει υποβόσκοντα προβλήματα.

Τα σχέδια με κάρβουνο της Άννας Κοντακτσίου, επηρεασμένα από το ύφος του Robert Longo, απεικονίζουν ανθρώπους και χώρους με ρεαλισμό. Οι πρωταγωνιστές φαίνονται ευτυχείς ή γαλήνιοι, αγνοώντας τον πυκνό καπνό που καλύπτει το πλάνο και είναι ορατός μόνο από τον θεατή. Ο καπνός συμβολίζει τα υποβόσκοντα προβλήματα που συχνά αγνοούμε, δημιουργώντας έναν σαφή διαχωρισμό μεταξύ πρωταγωνιστών και περιβάλλοντος. Στη συνέχεια, οι ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες, προσωπικές ή οικογενειακές της καλλιτέχνιδας, εντάσσουν το στοιχείο του καπνού και συμπληρώνουν την ενότητα με την καθημερινή διάσταση της πραγματικότητας.

Η street art ολοκληρώνει το έργο με τη φράση “ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ”, που κυριαρχεί στις εκτυπώσεις, εστιάζοντας στο εννοιολογικό κομμάτι του έργου, παρόμοιο με τη ρητορική της Barbara Kruger. Η φράση αυτή, κυρίαρχη και ειρωνική, απευθύνεται στο κοινό για αποκρυπτογράφηση, με φωτογραφικά τεκμήρια από τις αφισοκολλήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εγκαίνια: Πέμπτη 30 Μαίου, 20:00

Διάρκεια Έκθεσης: 30 Mαίου – 9 Ιουνίου 2024

Ημέρες / ώρες επισκεψιμότητας: Δευτέρα με Κυριακή 19:00 – 23:00

Διεύθυνση: Βηλαρά 1 (ημιόροφος), Θεσσαλονίκη. Είσοδος και από το La Doze bar


 

Γιάννης Κότσιρας – Μυρτώ Βασιλείου – Δήμητρα Μπουλούζου στο Θέατρο Δάσους,
Πέμπτη 06 Ιουνίου στις 21.30

Ο αγαπημένος Γιάννης Κότσιρας μετά τις πολύ πετυχημένες εμφανίσεις του στον Σταυρού Του Νότου και με ένα ολοκαίνουργιο άλμπουμ στις αποσκευές του, είναι έτοιμος για την καλοκαιρινή του περιοδεία.

Το φετινό καλοκαίρι ο Γιάννης Κότσιρας, έχοντας στο πλάι του για δεύτερη χρονιά την ξεχωριστή ερμηνεύτρια της νέας γενιάς Μυρτώ Βασιλείου αλλά και τη Δήμητρα Μπουλούζου , σταθερή συνεργάτιδα του τα τελευταία έξι χρόνια, μας έχει  ετοιμάσει ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις . Παλιά και αγαπημένα, αλλά και ολοκαίνουρια τραγούδια από τον νέο του κύκλο τραγουδιών «Παράθυρο στο άπειρο»,  σε μουσική Μανώλη Ανδρουλιδάκη, πάνω σε στίχους και ποιήματα του Άλκη Αλκαίου .

Πλήκτρα-Ενορχηστρώσεις: Άκης Κατσουπάκης
Μπουζούκι: Βαγγέλης Μαχαίρας
Τύμπανα: Hρακλής Παχίδης
Κιθάρες: Κώστας Μιχαλός
Μπάσο: Γιάννης Πλαγιανάκος
Επιμέλεια ήχου: Λάμπρος Μπούνας και Στρατής Καραδημητράκης
Φωτισμοί:  Μανώλης Μπράτσης
Παραγωγή – Διοργάνωση: ΜΕΝΤΑ ART EVENTS
Εισιτήρια:
Προπώληση: 15 € (Early Bird – περιορισμένος αριθμός),
μετά τη λήξη της προσφοράς προπώληση 17€ – φοιτητικό/ανέργων/ΑμεΑ: 15 €

Η προσφορά των early birds ισχύει μέχρι τέλος Απριλίου

Ταμείο: 19 € – φοιτητικό/ανέργων/ΑμεΑ: 17 €
Προπώληση εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/giannis-kotsiras-summer-2024/?lang=el


 

Το θρυλικό ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ για μία βραδιά στο ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ την Δευτέρα 10 Ιουνίου, στις 21:00 μ.μ.

Μετά από δυο σαρωτικά SOLD OUT στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού και άλλα δυο στο Μέγαρο Μουσικής Αθήνας, το θρυλικό ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ του Σταύρου Ξαρχάκου παρουσιάζεται στο Θέατρο Γης Θεσσαλονίκης!

Για μια βραδιά  η σκηνή του Θεάτρου Γης μετατρέπεται σε ρεμπέτικο πάλκο για να φιλοξενήσει αυτήν την ιστορική συναυλία, που καθήλωσε και συγκίνησε 12.000 θεατές στο Ηρώδειο και στο Μέγαρο Μουσικής Αθήνας

Οι μουσικές και τα τραγούδια που σφράγισαν την ταινία-σταθμό στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, παρουσιάζονται σαράντα (40) χρόνια μετά.

Μπροστά στα μάτια μας, ο Σταύρος Ξαρχάκος -μαζί με 20 ακόμα μουσικούς, τραγουδιστές και ψάλτες- θα μας μεταφέρει τη συγκίνηση, τον διονυσιασμό, το φως, αλλά και τα γοητευτικά σκοτάδια των ορχηστρικών και των τραγουδιών του εμβληματικού αυτού έργου που φέτος έκλεισε σαράντα (40) χρόνια από τότε που ρίζωσε στις καρδιές μας.

Σαράντα (40) χρόνια πριν, παρά τις επιθυμίες εταιρειών, επέλεξε να βρει φωνές που να ταιριάζουν σ´αυτό που ονειρεύτηκε, φωνές με βίωμα και ιδιαίτερο χρώμα.

Έτσι και τώρα επιλέγει την ομαδικότητα στην παρουσίαση αυτού του έργου χωρίς κραυγαλέα ονόματα και δίνει τον πρώτο λόγο στην ορχήστρα του.

Όλοι μαζί παίζουν, τραγουδούν, συνθέτουν μια σύγχρονη ρεμπέτικη κομπανία, δημιουργείται η συνθήκη του ρεμπέτικου πάλκου του σήμερα, με τη σύγχρονη μουσική ματιά του Σταύρου Ξαρχάκου πάνω στο ιστορικό πλέον αυτό έργο του και μας αποκαλύπτουν, πώς σαράντα (40) χρόνια μετά, το έργο αυτό συνεχίζει να εξελίσσεται, να πρωτοπορεί και να εκφράζει τα μύχια της ανθρώπινης ψυχής.

Η ιστορία: Ήταν το 1983 όταν o Κώστας Φέρρης σκηνοθέτησε και παρουσίασε, σε σενάριο του ίδιου και της Σωτηρίας Λεονάρδου, την ταινία «Ρεμπέτικο», μια ταινία ορόσημο, η οποία με αφορμή την πορεία μιας τραγουδίστριας του ρεμπέτικου (υπονοείται η Μαρίκα Νίνου), κατέγραψε την Ελλάδα του μεσοπολέμου, τα ρεμπέτικα, τη ζωή των καλλιτεχνών, τη ζωή στα προσφυγικά.

Για τις ανάγκες της ταινίας ο Σταύρος Ξαρχάκος δημιούργησε νέα τραγούδια φτιαγμένα με παλιά συνταγή που έδιναν την αίσθηση ότι πρόκειται για παλιά ρεμπέτικα.

Ο δίσκος ”Ρεμπέτικο” από τότε γνώρισε πολλές επανακυκλοφορίες και τεράστια αποδοχή, πούλησε περισσότερα από 250.000 αντίτυπα και έδωσε νέα ώθηση στο ρεμπέτικο.

Τα τραγούδια «Καίγομαι», «Μάνα Μου Ελλάς», «Το Δίχτυ», «Το Πρακτορείο», «Στου Θώμα», «Στης Πίκρας Τα Ξερόνησα», «Μπουρνοβολιά», «Στην Αμφιάλη», γνώρισαν ευρύτατη αποδοχή, κηρύχτηκαν διαχρονικά και έγραψαν τη δική τους αυτόνομη ιστορία. Από τότε μέχρι σήμερα άλλωστε τα έχουμε ακούσει σε άπειρες διασκευές και εκδοχές, από καλλιτέχνες όλων των ειδών, Έλληνες και όχι μόνο.

Όπως γράφει και ο Γιώργος Νοταράς στο βιβλίο του «Το ελληνικό τραγούδι των τελευταίων 30 χρόνων»: «Το ταλέντο του Ξαρχάκου πέτυχε κάτι μοναδικό: να γεννήσει ρεμπέτικα, με βάση όλα τα κλισέ και όλους τους δρόμους του είδους. Πήρε στα χέρια του τους ειδικούς κώδικες και τα κλειδιά και τα χρησιμοποίησε με τη μεγαλύτερη δυνατή προσήλωση και αυστηρότητα. Η ποίηση του Γκάτσου έπαιξε καταλυτικό ρόλο…» 

O Σταύρος Ξαρχάκος αφιερώνει τη συναυλία στους πρωτεργάτες του «Ρεμπέτικου» που δεν είναι πια στη ζωή: Νίκο Γκάτσο, Σωτηρία Λεονάρδου, Νίκο Δημητράτο, Νίκο Μαραγκόπουλο, Κώστα Τσίγκο, Τάκη Μπίνη, Αριστείδη Μόσχο και Θόδωρο Πολυκανδριώτη.

Συντελεστές (Με αλφαβητική σειρά):

Ανδρεάδης Θανάσης: ψάλτης

Βασίλας Γρηγόρης: μπουζούκι, τραγούδι

Βεργόπουλος Φώτης: μπουζούκι, τραγούδι

Δρογκάρης Βασίλης: ακορντεόν

Ζάκκας Ηρακλής: μπουζούκι, τραγούδι

Καρούνης Ζαχαρίας: τραγούδι

Καψοκαβάδης Αλέξανδρος: τζουράς, τραγούδι

Κολοβός Κωνσταντίνος: ψάλτης

Κουμεντάκης Λάζαρος: ψάλτης

Λίβανος Δημήτρης: μπουζούκι, τραγούδι

Μιχελλής Θεολόγος: βιολί

Νεοφυτίδης Νεοκλής: πιάνο

Νικόπουλος Γιώργος: κιθάρα, τραγούδι

Ξαρχάκος Σταύρος: ενορχήστρωση – διεύθυνση ορχήστρας, τραγούδι

Πάππος Μανώλης: μπουζούκι, τραγούδι

Πασχαλίδης Βαγγέλης: σαντούρι

Ρέππας Δημήτρης: μπουζούκι, τραγούδι

Σαΐα Ηρώ: τραγούδι

Τζίκας Αντώνης: κόντρα μπάσο

Τρασάνης Χάρης: ψάλτης

Τιμές εισιτηρίων: VIP Ζώνη (αριθμημένες θέσεις) 25€ | Γενική Είσοδος 20€

Προπώληση https://www.ticketservices.gr/event/stavros-xarhakos-rembetiko-thessaloniki/

Ticketservices.gr – τηλ. 210 7234567


 

MINDFAQ με τον ΓΙΑΝΝΗ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ την ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ

Μια διαδραστική παράσταση για το πώς (μας) δουλεύει το μυαλό μας.

Ο Γιάννης Σαρακατσάνης φέρνει το YouTube υλικό του στο θέατρο και εξερευνά, μαζί με το κοινό, τη δύναμη, τα όρια και τα …βραχυκυκλώματα της σκέψης.

Οι θεατές της παράστασης συμμετέχουν, ψηφίζουν, λύνουν γρίφους και ανεβαίνουν στη σκηνή παίζοντας (φαινομενικά) διασκεδαστικά παιχνίδια, τα οποία όμως έχουν όλα έναν απώτερο σκοπό: Να πάθουμε “MindFAQ”.

Με όχημα την κωμωδία βλέπουμε τι λέει η συμπεριφορική ψυχολογία για το πώς παίρνουμε αποφάσεις. Και μετά φιλοσοφούμε καθώς ο κόσμος μας ανατρέπεται… με την καλή έννοια.

*mind: μυαλό

*FAQ: frequently asked questions (συχνές ερωτήσεις)

MindFAQ

του Γιάννη Σαρακατσάνη στο θέατρο Αριστέλειον την Κυριακή 2 Ιουνίου,

Ώρα έναρξης  20:00

Διάρκεια 100’

Τιμή εισιτηρίου : Γενική είσοδος: 10 €, Μειωμένο: 8€

Προπώληση : More.com & Ταμείο Θεάτρου (2310 26 2051)

Η sold out παράσταση του Athens Science Festival 2024 έρχεται στη Θεσσαλονίκη και περιμένει το κοινό της πόλης για μια εντελώς νέα θεατρική εμπειρία! Ο Γιάννης Σαρακατσάνης μας παρουσιάζει τις ανατρεπτικές ανακαλύψεις της επιστήμης, για το πώς δουλεύει το μυαλό μας, με χιούμορ, διάδραση και… λίγη Άννα Βίσση!

Το κοινό συμμετέχει σε online ψηφοφορίες, σε σκηνικά παιχνίδια και σε συζήτηση για το τί είναι σωστό και λάθος. Ενώ παράλληλα βλέπει, από πρώτο χέρι, πώς είναι να πέφτεις στις παγίδες του ίδιου σου του μυαλού!

Ο Γιάννης Σαρακατσάνης έχει ένα επιτυχημένο κανάλι στο YouTube στο οποίο κάνει βίντεο για φιλοσοφία, επιστήμη και ψυχολογία, καθώς και παρουσιάσεις βιβλίων. Στόχος του καναλιού είναι να μεταδοθεί, με πολύ χιούμορ, σημαντική και χρήσιμη γνώση!

Παρόλη την “ειδική” θεματολογία του, το κανάλι έχει πάνω από 70.000 συνδρομητές και τα βίντεο κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες views.


 

Ο Κωνσταντίνος Βήτα στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών την Τετάρτη 05 Ιουνίου στις 21:00

Ο Κωνσταντίνος Βήτα αυτό το καλοκαίρι έρχεται κοντά μας παρουσιάζοντας καινούργια αλλά και παλιά αγαπημένα τραγούδια από όλη του την δισκογραφία. Τα ηλεκτρονικά του τοπία γεμάτα από house, ντίσκο και τριπ χοπ γίνονται οι δρόμοι που διατρέχουν τα τραγούδια του.

Μετά από μία περίοδο όπου αφιέρωσε χρόνο για την συναυλία των Στέρεο Νόβα το καλοκαίρι του 2023 και το μάξι σίνγκλ «Ίριδα», επιστρέφει μετά από αρκετό καιρό με ένα ολοκαίνουργιο άλμπουμ και καινούργια τραγούδια. Ένα άλμπουμ που υποδηλώνει την ανάγκη για αλλαγή και σκεπτικισμό. Ο Κ.Βήτα προσδιορίζει τις εναλλακτικές επιλογές της αγάπης, της ελευθερίας αλλά και την ανησυχία για τον ίδιο του τον εαυτό. Τη σύγχρονη ζωή όπως έχει διαμορφωθεί από την ψηφιακή πραγματικότητα και άλλες φορές για τον συμβιβασμό ή την επιδίωξη της αυτογνωσίας.

Ο Κ.Βήτα προσκαλεί το κοινό του και μέσα από την μουσική του δείχνει να μην εφησυχάζει ποτέ… παρά τα τραγούδια αγάπης που χάνονται. Από τα σχέδια που αλλάζουν γρήγορα γύρω μας παρά την απουσία των άνετων λύσεων, έρχεται αισιόδοξος μέσα από τον δικό του, μοναδικό τρόπο έκφρασης.

Συντελεστές:
Βάϊος Μαχμουντές: συνθεσάιζερ
Βαγγέλης Μπαλιούσης: ηλεκτρονικό ντραμ σετ
Γιάννης Λαμπρόπουλος: επιμέλεια ήχου και διαχείριση Hardware συστημάτων.
Φίλιππος Τρέπας: Φωτισμοί
Παραγωγή: Menta Art Events


 

25 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ την Δευτέρα 10 Ιουνίου στο Θέατρο ΚήπουΘεσσαλονίκη

Ηλίας, Εισβολέας, Λιάκος, Είσβο.

Τα πολλά “πρόσωπα” ενός από τους κορυφαίους Έλληνες rappers δεν χρειάζονται συστάσεις. Προερχόμενος από την hip hop μάνα της Αθήνας, το Γαλάτσι, ήταν εκεί από την αρχή δίνοντας φωνή σε μια ολόκληρη γενιά.

Ο Εισβολέας ανεβαίνει φέτος στη σκηνή γιορτάζοντας τα 25 χρόνια παρουσίας του στη μουσική!

Με φουλ μπάντα και την ξεσηκωτική ενέργεια που γνωρίζουμε, στήνει κάθε φορά ένα αξέχαστο live, όπου η ραπ παντρεύεται με το ρεμπέτικο, τα μπλουζ και τις μουσικές της Μεσογείου.

Προπώληση 15 ευρώ

Σημεία προπώλησης

Ηλεκτρονικά: more.com
καταστήματα: Nova | Public
Θέατρο Κήπου
Νικολάου Γερμανού,
Πλατεία ΧΑΝΘ, Θεσσαλονίκη

 


 

Ο vatiras επιστρέφει με την ονειρική κωμωδία Μάσκες Νυκτός σε σκηνοθεσία Αλέξανδρος Μιχαήλ  έως 18 Ιουνίου στο Θέατρο Τ

Μετά από την πρώτη παρουσίαση και την ενθουσιώδη υποδοχή του κοινού στο πλαίσιο της Ανοιχτής Θεατρικής Σκηνής της Πόλης, ο vatiras επιστρέφει με την ονειρική κωμωδία Μάσκες Νυκτός, που ανεβαίνει στο Θέατρο Τ από τις 27 Μαΐου έως τις 18 Ιουνίου σε σύλληψη και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Μιχαήλ.

Μετουσιώνοντας τα αληθινά όνειρα και τα προσωπικά βιώματα των οκτώ ηθοποιών του θιάσου σε φαινομενικά παράταιρες εικόνες που ακροβατούν ανάμεσα στην κωμωδία και την ποίηση, οι Μάσκες Νυκτός είναι μια παράσταση αλλιώτικη, που δεν βασίζεται σε μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος. Είναι μια πρωτότυπη σκηνική αφήγηση που συνδυάζει μια πληθώρα θεατρικών ειδών (θέατρο της επινόησης, σωματική κωμωδία, θέατρο μάσκας, κλόουν, μπουρλέσκ κ.ά.) και, αξιοποιώντας κοστούμια και σκηνικά αντικείμενα κατασκευασμένα με υλικά καθημερινής χρήσης, δημιουργεί έναν ολόκληρο κόσμο που μας προσκαλεί να τον εξερευνήσουμε· έναν γρίφο που μας προκαλεί να τον ερμηνεύσουμε (ή και όχι)· μια μοναδική εμπειρία που εξάπτει τη φαντασία μας και ανανεώνει την αντίληψή μας για το τι είναι θέατρο.


 

Η θεατρική ομάδα Kαλλίστη-Dell’Arte παρουσιάζει τo λογοτεχνικό αριστούργημα του Τζωρτζ Όργουελ Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ σε μετάφραση και θεατρική μεταφορά της Μαριάνας Αλεξανδρή. Σάββατο 8 Ιουνίου 21:00  και Κυριακή 9 Ιουνίου  20:30

 Λίγα λόγια για το έργο:

Σε μία φάρμα, τα ζώα, μη μπορώντας να αντέξουν άλλο στην ανθρώπινη καταπίεση, επαναστατούν κι αναλαμβάνουν τη διοίκησή της. Έτσι, η «Φάρμα του Αφέντη» λέγεται πλέον «Η Φάρμα των Ζώων»! Στην ηγεσία βρίσκονται τα γουρούνια. Με το πέρασμα του χρόνου, τα ιδανικά και η ουσία της επανάστασης, ξεχνιούνται, αλλοιώνονται και κάτι νέο και αναπάντεχο αναδύεται…Βλέπουμε σε δύο ώρες μέσα, πώς δρουν, αντιδρούν κι αλληλεπιδρούν οι ρόλοι μέσα σε μία μικροκοινωνία, όπως η Φάρμα, δίνοντας ένα ευρύτερο κοινωνικό νόημα. Το αλληγορικό αυτό κείμενο, έχοντας για πρωταγωνιστές της τα ζώα, σατιρίζει ολόκληρο το κοινωνικοπολιτικό καθεστώς του πλανήτη, με έναυσμα τον σταλινισμό.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Θεατρική μεταφορά κειμένου – Σκηνοθεσία: Μαριάνα Αλεξανδρή

Φωτισμοί: Ανέστης Ατακτίδης

Ζώα: γουρούνι Ναπολέων…. Φρέντυ Μέξης, γουρούνι Σνόουμπολ…. Άννυ Χατζούδη, γουρούνι Σκουίλερ…. Ράνια Βαλταζή, γουρούνι γεροΣτρατηγός…. Πέννυ Αρσενίου, άλογο Μπόξερ…. Δέσποινα Καχριμανίδη, άλογο Κλόβερ…. Δέσποινα Τάχου, άλογο Μόλυ…. Ολυμπία Σολομωνίδου, γαϊδούρι Μπέντζαμιν…. Μαίρη Δεμερτζίδου, κατσίκα Μύριελ…. Λιάνα Αδαμοπούλου, αγελάδα Άγκαθα…. Ολυμπία Σολομωνίδου, κοράκι Μωυσής…. Αλέξανδρος Ταουσιάνης, κότα…. Πέννυ Αρσενίου, σκυλί Μπλούμπελ…. Φρύνη Ζώτου, σκυλί Τζέσυ…. Μάρθα Χρυσαφίδου, γάτα…. Υβόννη Δεληγιάννη

Άνθρωποι: Ιδιοκτήτης της φάρμας «Η Φάρμα του Αφέντη» Τζόουνς…. Αλέξανδρος Ταουσιάνης, δικηγόρος Ουάιμπερ…. Υβόννη Δεληγιάννη, ιδιοκτήτης φάρμας «Η Ξύλινη Αλεπού» Πίλγκινγκτον…. Άννυ Χατζούδη, ιδιοκτήτης φάρμας «Η Στάλα» Φρέντερικ…. Πέννυ Αρσενίου

Πληροφορίες:

Σάββατο 8 Ιουνίου 2024, 9μμ

Κυριακή 9 Ιουνίου 2024, 8:30μμ

Γενική είσοδος: 10€

Διάρκεια παράστασης: 120

Κρατήσεις-εισιτήρια: 2310423925

Το Θέατρο Σοφούλη διαθέτει πρόσβαση για ΑμεΑ.

Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη

Τηλ. 2310423925


 

Σταύρος Σιόλας – Ρίτα Αντωνοπούλου στο ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 17.06

 Κάθε φορά που βρίσκονται μαζί στη σκηνή γεννιέται μια μεγάλη γιορτή, όπου τα τραγούδια αποκτούν μια πρωτόγνωρη συγκίνηση.

Ο Σταύρος Σιόλας και η Ρίτα Αντωνοπούλου τραγουδούν με την ξεχωριστή φλόγα στη φωνή αυτών που καίγονται σε κάθε συλλαβή και νότα. Η συνύπαρξη τους αποτελεί μια εξαιρετική συνεργασία και ένα σμίξιμο απολύτως φυσικό και αυτονόητο, μια που μοιράζονται την ίδια αγάπη και πάθος γι’ αυτό που κάνουν.

Αφορμή των κοινών τους εμφανίσεων το επερχόμενο ολοκληρωμένο album της Ρίτας Αντωνοπούλου σε μουσική του Σταύρου Σιόλα, στίχους αρκετών σημαντικών δημιουργών αλλά και της Ρίτας που για πρώτη φορά το επιχειρεί. Έχει ήδη κυκλοφορήσει το πρώτο δείγμα της δουλειάς τους και το κοινό το έχει λατρέψει

Και οι δύο έχουν γράψει χιλιόμετρα στο έντεχνο τραγούδι, με πίστη και αφοσίωση σε όσα αξίζουν. Ο συνθέτης, τραγουδοποιός και ερμηνευτής Σταύρος Σιόλας, με άξονες το λυρισμό και την παράδοση, την κατάνυξη και το διονυσιασμό γεφυρώνει αρμονικά το χθες και το σήμερα. Η Ρίτα Αντωνοπούλου έχει συνεργαστεί με ιερά τέρατα του χώρου, διαθέτοντας μια σπάνια φωνή, δίνοντας σε κάθε της εμφάνιση μια μοναδική διάσταση πηγαίας θεατρικότητας. Στο πρόγραμμα τους θα μας ταξιδέψουν σ’ ένα ευρύ φάσμα του ελληνικού τραγουδιού μέσα από το προσωπικό τους ρεπερτόριο αλλά και τραγούδια σημαντικών Ελλήνων συνθετών και τραγουδοποιών που θα πάρουν κάτι από την προσωπικότητα τους.

Συμμετέχουν οι:

  • Μιχάλης Ατσάλης: κιθάρες
  • Αγγέλικα Παπανικολάου: ακορντεόν
  • Κυριάκος Καραμπερόπουλος: πνευστά
  • Βασίλης Γιασλακιώτης: ντραμς
  • Βασίλης Νικολόπουλος: μπάσο
  • Σάκης Πυριόχος: επιμέλεια ήχου

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00

Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμές εισιτήριων:

Προπώληση: 13 ευρώ

Ταμείο: 15 ευρώ

Φοιτητικό, Ανέργων και ΑΜΕΑ: 10 ευρώ

Προπώληση:

Ηλεκτρονικά στο more.com

https://www.more.com/music/rita-antonopoulou-stauros-siolas-thessaloniki/

Φυσικά σημεία προπωλησης

Cafe- Bar Σάρωθρον (Κατούνη 17, Λαδάδικα)

Cafe- Bar Διώροφον (Κερασούντος 81, Καλαμαριά)

Tαμείο του θεάτρου Αμαλία (Αμαλίας 71)

Πληροφορίες- κρατήσεις : 6936-915422


 

Sani Festival 2024 | Stars on the Hill | 6 Ιουλίου – 10 Αυγούστου | Λόφος Σάνης 

Εμβληματικές συναυλίες και εμφανίσεις στον Λόφο της Σάνης

Το διεθνώς βραβευμένο φεστιβάλ του Sani Resort φιλοξενεί κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής: Plácido Domingo, Madeleine Peyroux, Tom Jones, Gipsy Kings, και ένα αφιέρωμα στα 100 χρόνια του μεγάλου συνθέτη Μίμη Πλέσσα.

 

Διαβάστε αναλυτικά εδώ


 

Μαρίνα Σάττι live την Δευτέρα 17 Ιουνίου στη Μονή Λαζαριστών
Ώρα έναρξης: 21.30

Η προπώληση ξεκίνησε

Pop, mainstream και ethnic, σαγηνευτική, αισθησιακή αλλά και τρυφερή, κυρίαρχη και λαμπερή, η Μαρίνα Σάττι, εκπροσώπησε φέτος την Ελλάδα στην Eurovision με το ΖARI της κατακτώντας την ενδέκατη θέση, ξεσηκώνοντας το κοινό εντός και εκτός της χώρας ενώ παράλληλα ετοιμάζεται να μεταφέρει, σε κάθε σκηνή το καλοκαίρι ένα δυναμικό live.

Η Μαρίνα δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει, κάθε χρόνο φέρνει και μια νέα πρόταση στη μουσική της, μέσα από ένα χαρμάνι αναφορών, επιρροών και επιλογών που ξαφνιάζουν και ανανεώνουν διαρκώς τη σχέση της με το κοινό. Φέτος, ειδικά, μας καλεί στις συναυλίες της με φόρα και διάθεση ανατροπής. Μέσα από απρόσμενες προσεγγίσεις και πειραματισμούς με pop και urban στοιχεία, η Μαρίνα δεν σταματά να αναδομεί με απαράμιλλη φρεσκάδα όλο το εύρος από την παραδοσιακή μουσική των Βαλκανίων ως την trap.

Από τη Μάντισσα ως τη YENNA της, από το viral του περσινού καλοκαιριού TUCUTUM, ένα τραγούδι-σχόλιο πάνω στη βαλκανική trap, έως την πανευρωπαϊκή έκρηξη που προξένησε το ZΑRI της που «κάθισε» από τις πρώτες μέρες στο #1 σε YouTube, spotify, apple music αλλά και στο #50 global YouTube, η Μαρίνα Σάττι υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της και στις συναυλίες της. Mε ένα πρόγραμμα που θα μας ταρακουνήσει, θα μας μαγέψει και θα μας κάνει να χορεύουμε στο ρυθμό της χωρίς να δίνουμε λόγο σε κανέναν.

Ζουρνάς, νταούλι και 808, πολυφωνικές αλχημείες, γκάιντα και beats, trap και αισθησιασμός – Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου η Μαρίνα Σάττι ρίχνει το Ζάρι της στη Μονή Λαζαριστών, στη Θεσσαλονίκη, και τολμά να είναι αυτή ακριβώς που νιώθει όπου κι αν βρεθεί! Ακολουθήστε την και κάντε ακριβώς το ίδιο!


 

Το The Eye Altering είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το “Barely Perceptible”, μια διατομική έκθεση της Βάλιας Λολίδου και της Kyklothymia. Η καλλιτεχνική τους συνεργασία παράγει ένα πολυφωνικό περιβάλλον όπου το γυναικείο σώμα γίνεται ο πυρήνας μιας αφήγησης που αφορά τη δυαδική, αντιθετική, ακόμα και ανταγωνιστική σχέση μεταξύ υποκειμένου και αντικειμένου, μέσα και έξω, εαυτού και άλλου. Οι καλλιτέχνιδες μεταμορφώνουν τον χώρο της γκαλερί σε έναν τόπο συμβάντων που το κέντρο του καταλαμβάνεται από μια συνδημιουργημένη γυναικεία φιγούρα.

 Διάρκεια Έκθεσης :
30/05/2024 – 28/06/2024
Εγκαίνια: Πέμπτη 30/05/2024, 19:00
Γκαλερί THE EYE ALTERING / ΠΆΙΚΟΥ 2 / Θεσσαλονίκη

 

Dali Cybernetics – The Immersive Experience στη Θεσσαλονίκη

 Μετά την τεράστια επιτυχία με 30.000 επισκέπτες όλων των ηλικιών τους 2 πρώτους μήνες, η έκθεση παρατείνει την παρουσίαση έως και την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024! 

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΙΑΣ ΙΔΙΟΦΥΙΑΣ Μία εμπειρία εμβύθισης στο σύμπαν του Σαλβαντόρ Νταλί!

Ο θαυμαστός κόσμος του πρωτοπόρου καλλιτέχνη ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σας με τον πιο συναρπαστικό τρόπο!

Η έκθεση μετά από την παρουσίασή της σε Λονδίνο, Βαρκελώνη, Κοπεγχάγη, Βερολίνο κι άλλες πόλεις του κόσμου, έρχεται στην Ελλάδα στην Αποθήκη Γ, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης!

Μια μοναδική εμπειρία που θα μαγέψει όλες τις ηλικίες.


Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...