HomeInterviewsΗ Πελαζί έχει το πιο χαριτωμένο βίντατζ...

Η Πελαζί έχει το πιο χαριτωμένο βίντατζ μαγαζάκι του κέντρου, γεμάτο χρώματα και αισθητική

Η Πελαζί (ή αλλιώς Ελπίδα Τσαλόνη) είναι ένα κορίτσι που ομορφαίνει τη μέρα σου – είτε περάσεις από το κατάστημά της, ένα κουκλίστικο, γεμάτο μικροπράγματα μαγαζάκι κοντά στη Ροτόντα, είτε δεις τα stories της στο Instagram. Έχει μια ροπή στην ομορφιά και στην θετική διάθεση. Εκτός από αυτά όμως είναι μια εξαιρετική καλλιγράφος, μια καλλιτεχνική ψυχή, η τέλεια γειτόνισσα, αλλά και μια λάτρις των παλαιών πραγμάτων!

Στο Πελαζί μπορείς να βρεις… είδη καλλιγραφίας και journaling, τετράδια, σημειωματάρια, στυλό, πένες, μαρκαδοράκια, αυτοκόλλητα, ένα σωρό ψιλολοΐδια (το tagline μου είναι το «είναι τα μικρά πράγματα»), αλλά κυρίως και πάνω απ’όλα έμπνευση για δημιουργία. Αλλά και γλαστράκια, ανθοδοχεία και κασπό, επειδή #φύτουλας. Το φυσικό κατάστημα άνοιξε το Νοέμβρη του 2020, στην αρχή της δεύτερης καραντίνας. Το ηλεκτρονικό κατάστημα λειτουργούσε από το Δεκέμβρη του 2017.

Στην ερώτηση “γιατί πιστεύεις πως αγαπάς τόσο το παρελθόν;” απαντώ… Βασικά, δε μ’αρέσει ακριβώς το ίδιο το παρελθόν. Μου αρέσουν κάποια αντικείμενα που έρχονται από το παρελθόν. Δηλαδή, δεν θα ήθελα να ζω στο παρελθόν, μ’αρέσει εδώ που είμαστε. Απλώς, είναι γοητευτικό να ξέρω ότι μια φωτογραφία, ένα διακοσμητικό, ένα βιβλίο, ένα ρούχο ταξίδεψε μέσα στα χρόνια και έφτασε σε μένα. Μ’αρέσει να ψάχνω πληροφορίες για τον ιδιοκτήτη τους, αν μπορώ.

Για παράδειγμα, όταν βρίσκω καρτ ποστάλ που αναγράφουν διεύθυνση παραλήπτη, πάντα ψάχνω στο Google maps να βρω τί υπάρχει εκεί σήμερα, και η φαντασίωσή μου είναι να στείλω μια από αυτές σε κάποιον απόγονο του παραλήπτη, ιδανικά σε κάποιον με το ίδιο ονοματεπώνυμο (εγγονό, ας πούμε). Θα ήθελα, νομίζω, να είμαι ντετέκτιβ παλιών αντικειμένων.

Στο μαγαζί συνήθως βάζω τζαζ μουσική των 20’s 30’s, γιατί δημιουργούν ωραία ατμόσφαιρα. Κατά τα άλλα, μ’αρέσει πολύ η ντίσκο μουσική και, αντί για αγαπημένα είδη, έχω αγαπημένες τραγουδίστριες (Giusy Ferreri, Anouk, Michelle Gurevich).

Η ομορφότερη γειτονιά της Θεσσαλονίκης…

Πάντα μου άρεσε η εντός των τειχών γειτονιά του Βαρδάρη και εξακολουθεί να μου αρέσει τώρα με την ανάπλαση, αν και έχει αλλάξει χαρακτήρα. Και νομίζω πως η παρακείμενη περιοχή Ολύμπου-Φιλίππου (που φυσικά συμπεριλαμβάνει και το Μπιτ Παζάρ) σε όλο το μήκος τους, θα γίνει ακόμα πιο όμορφη τα επόμενα χρόνια. Αυτή η περιοχή κονταροχτυπιέται στην καρδιά μου με την Άνω Πόλη, στην οποία δεν θέλω να ανεβαίνω πολύ συχνά, γιατί φοβάμαι πως θα τη συνηθίσω και θα τη βαρεθώ, οπότε την κρατάω για ειδικές περιστάσεις κάπως.

Μια κρυφή βόλτα που δεν θα μπει στον τουριστικό οδηγό…

Δεν κρατάω μυστικά τα καλά πράγματα, θέλω να τα μοιράζομαι, οπότε όλα τα λέω ή/και τα ανεβάζω στο ίνστα, αργά ή γρήγορα.

Η γειτονιά στην οποία βρίσκεται το μαγαζί (Καμάρα/Ροτόντα) είναι και η γειτονιά στην οποία μένω από το 1997, οπότε την ξέρω αρκετά καλά και την αγαπώ, γιατί είναι πολύ κοντά στην Άνω Πόλη, και ταυτόχρονα μου επιτρέπει σε δέκα λεπτά να βρίσκομαι στη θάλασσα με τα πόδια. Βασικά, μου επιτρέπει να είμαι οπουδήποτε μέσα στην πόλη σε είκοσι λεπτά το πολύ. Είναι μια περιοχή ζωντανή, γεμάτη με φοιτητές, με τα καλά και τα κακά που συνεπάγεται αυτό. Και έχει και την Καμάρα, κάτω από την οποία δίνω όλα τα ραντεβού μου, αυτό πού το πας.

Πελαζί, Αρριανού 6, κέντρο Θεσσαλονίκης

Τηλέφωνο: 231 024 8626

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...