HomeUrbanitiesLive stagesΗ Μπονμπονέλλα παρέα με το WE πετάνε...

Η Μπονμπονέλλα παρέα με το WE πετάνε χαρταετό την ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ!

 

Η Μπονμπονέλλα παρέα με το WE πετάνε χαρταετό την ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ!
Μαζί αμολάνε καλούμπα:
-Οι Χαλκομάνιακς / 19:30 -21.00
-Οι Νήσων Τέκνα / 21.00 – 22.30
-Οι Selanik Turbo Bend / 22.30 – 00.00
Θα στηθεί τέτοιο ΓΛΕΝΤΙ, που όμοιο του δεν θα υπάρχει μέσα στην πόλη! Μη σας τρομάζει η ημέρα, θα μπει κανονικά ψησταριά με σουβλάκια αλλά και νηστίσιμα. Μαζί μας θα έχουμε και την διάσημη ΚΑΝΤΑΝΕΛΛΑ (ζεστό κρασί με ρούμι) για να μας ζεστάνει πρίν το χορό!
Το ΜΠΑΡ του WE έχει φροντίσει για όλα τα υπολοιπα! Ο χορός εκείνη την ημέρα θα είναι πρωταγωνιστής. Οι μπάντες μας έρχονται με άγριες διαθέσεις και οι σόλες μας θα πάρουν φωτιά! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ! Τα έχει όλα και θα σου μείνει αξέχαστη. Δεν το χάνεις. Εμείς φιλοξενήσαμε δύο από τις τρείς μπάντες που θα ακούσουμε εκείνη την ημέρα στη σκηνή του WE. Τους Χαλκομάνιακς και τους Νήσων Τέκνα!

Πείτε μας λίγα λόγια για το μουσικό συγκρότημα “Νήσων τέκνα” .

Τα Νήσων Τέκνα είναι ένα καΐκι γεμάτο μουσικούς, με “καπετάνιους” τον Ιωσήφ Πρίντεζη και τον Πάρι Ξυνταριανό Τσιροπινά! Ξεκίνησε να αρμενίζει σε θάλασσες και στεριές το 2023 και να παρουσιάζει σε συναυλίες τον πρώτο του δίσκο με τίτλο “Έργα Αφρονησιακά”, αλλά υπάρχει ήδη από το 2013, όταν η φιλία μεταξύ των δύο καπετάνιων εξελίχθηκε σε μουσική συνεργασία! Η επιλογή του ονόματος ήταν μονόδρομος, μιας και οι συνεργάτες είναι και οι δύο νησιώτες: ο Ιωσήφ είναι Συριανός και ο Πάρις Χιώτης.

Μπορείτε να μας μιλήσετε για τις μουσικές επιρροές σας;

Όταν φτιάξαμε τα Νήσων Τέκνα, τα μουσικά μας ενυδρεία ενώθηκαν σε ένα μεγαλύτερο! Είχαμε κοινές επιρροές μέσα σε αυτά, όπως η hip hop, η ραπ, το ρεμπέτικο και το λαϊκό. Ο Ιωσήφ προσέφερε επίσης τις επιρροές του από την trip hop, την funk, την blues και την νησιωτική μουσική, ενώ ο Πάρις την δική του αγάπη με την Balkan, την reggae και την rock. Όλα αυτά τα διαφορετικά είδη προσπαθούμε να τα μετουσιώνουμε σε έναν καινούργιο ήχο, στον οποίο κυριαρχεί η αρμύρα, τα κύματα και ο θαλασσινός αέρας. Αυτός είναι και ο λόγος που τα βασικά όργανα που χρησιμοποιούμε στα τραγούδια μας, όπως το λαούτο και το βιολί ενώνονται με το beat και το μπάσο!

Τι σας ήρθε στο μυαλό όταν πρωτοακούσατε την πρόταση για Κούλουμα με την Μπονμπονέλλα στο WE;

Ήδη από το καλοκαίρι του 2023, όπου και αρχίσαμε να οργανώνουμε τις live εμφανίσεις του χειμώνα, ήταν στο μυαλό μας μια συναυλία στην νύμφη του Θερμαϊκού! Αυτή η πρόταση λοιπόν μας έκατσε γάντι, αφού συνδυάζει τα σαρακοστιανά φαγητά (που είναι τα καλύτερα όλου του χρόνου – ΑΛΛΑΞΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ) με την Θεσσαλονίκη! Ακόμη περισσότερο δε, που εμφανιζόμαστε μαζί με δύο μπάντες φωτιά! Να ευχαριστήσουμε θερμά την Μπονμπονέλλα για αυτήν την πρόταση λοιπόν!

Τι έχουμε να περιμένουμε από εσάς στο live της Καθαράς Δευτέρας;

Στο WE θα παρουσιαστούμε με “το μικρό βαρκάκι μας”, μια συμπυκνωμένη μορφή της μπάντας μας, η οποία όμως δεν υστερεί σε ταμπεραμέντο και διάθεση για γλέντι! Εκτός από την παρουσίαση των κομματιών του δίσκου μας, έχουμε επίσης ετοιμάσει διασκευές από νησιώτικα και άλλα κομμάτια, ειδικά για την περίσταση! Ανυπομονούμε για μια βραδιά γεμάτη ενέργεια και χορό, όπου θα συναντήσουμε παλιούς και θα γνωρίσουμε καινούριους φίλους!!


Πείτε μας λίγα λόγια για το μουσικό συγκρότημα “Halkomaniacs” 

Οι ΧΑΛΚΟmaniacs είμαστε μια παρέα από την Πετρούσα Δράμας, έχουμε μεγαλώσει μαζί και από παιδιά συμμετείχαμε στη  φιλαρμονική του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρούσας, τον Ιανουάριο του 2014 βρεθήκαμε κ ξεκινήσαμε την μπάντα με αρχική σκέψη να ξεκινήσουμε ένα σύνολο το οποίο θα παρουσιάζει παραδοσιακά κομμάτια με χάλκινα. Στη πορεία κ καθώς είδαμε κάποια βίντεο από συγκροτήματα του εξωτερικού σκεφτήκαμε κ συμφωνήσαμε να παίζουμε διασκευές από διάφορα είδη μουσικής, ελληνικά κ ξένα όπως κ πράττουμε μέχρι σήμερα. Όταν ήρθε η ώρα για το όνομα του συγκροτήματος είχαμε διάφορες προτάσεις αλλά επιλέξαμε αυτή του φίλου Δημήτριου Σαμπατζή (ΜΠΑΛΝΤΑΣ). Το συγκρότημα αποτελείται από 8 άτομα. Ο Ιωάννης  Τερνεκτσής είναι ο μαέστρος μας κ το ένα τρομπόνι της μπάντας, το δεύτερο τρομπόνι είναι ο Πέτρος Παπαδόπουλος. Τα βαρύτονα συμπληρώνουν ο Αθανάσιος Πουρνάρκας στο σουζάφωνο κ ο Γεώργιος Μπαρακτάρης στο ευφώνιο. Στα πνευστά έχουμε κ τις δύο τρομπέτες, τα αδέρφια Ζεδαμάνη Άγγελος κ Νίκος. Ο Δημήτριος Γιάντσιος έχει την γκράνκασα κ ο Αχιλλέας Τσιάντας βρίσκετε πίσω από την σύνθεση των κρουστών.

Μπορείτε να μας μιλήσετε για τις μουσικές επιρροές σας;

Οι επιρροές μας, ευτυχώς για εμάς είναι πολύπλευρες, κάτι που προσπαθούμε να αναδείξουμε κ μέσα από το πρόγραμμά μας. Σαν παιδιά είχαμε έντονο το παραδοσιακό στοιχείο, έχουμε την τύχη η Πετρούσα να έχει να επιδείξει κάποιους από τους καλύτερους οργανοπαίχτες των παραδοσιακών οργάνων της περιοχής, μακεδονική λύρα κ μακεδονικός νταχαρές. Στην εφηβεία πέσαμε πάνω στην άνθιση της ελληνικής ροκ σκηνής κάτι το οποίο μας ενθουσιάζει ακόμα κ σήμερα κ το ξένο ρεπερτόριο, διαφόρων ειδών μουσικής μας έχει προσφέρει πολλά βράδια συντροφιά. Βάση αυτών κυρίως είναι δομημένο κ το πρόγραμμα των ΧΑΛΚΟmaniacs το οποίο προσπαθούμε να εμπλουτίζουμε όσο γίνετε πιο συχνά κ με καινούργια τραγούδια κ να παρουσιάζουμε στον κόσμο ακούσματα που θα τον ικανοποιούν.

 Τι σας ήρθε στο μυαλό όταν πρωτοακούσατε την πρόταση για Κούλουμα με την Μπονμπονέλλα στο WE;

Όταν ακούσαμε την πρόταση για Κούλουμα στο WE ενθουσιαστήκαμε, γιατί η       Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που την αγαπάμε κ μας αγαπάει, έχουμε κάνει πολλές εμφανίσεις σε διάφορα μέρη της κ κάθε φορά είναι κ μία καινούργια εμπειρία, κάτι για το οποίο ανυπομονούμε κ για την Καθαρά Δευτέρα. Επίσης πολύ σημαντικό κ ιδιαίτερο για εμάς είναι, ότι στον χώρο του WE έχουμε περάσει πολύ όμορφες στιγμές στο παρελθόν σαν πελάτες σε διάφορες εκδηλώσεις που έχουμε παρευρεθεί, όποτε τώρα μας δίνετε η δυνατότητα εμείς να δημιουργήσουμε όμορφες αναμνήσεις σε όλους αυτούς που θα μας τιμήσουν κ θα έρθουν να διασκεδάσουν μαζί μας κ με τα υπόλοιπα συγκροτήματα αυτή την ιδιαίτερη ημέρα.

 Τι έχουμε να περιμένουμε από εσάς στο live της Καθαράς Δευτέρας;

Την Δευτέρα δεν θα κάνουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνουμε σε κάθε εμφάνιση μας. Θα δώσουμε όλον μας τον εαυτό όσοι είναι κοντά μας να διασκεδάσουν, να χορέψουν κ πάνω από όλα να χαμογελάσουν όσο γίνετε πιο πολύ κ πιο έντονα, είναι κάτι που έχει χάσει ο περισσότερος κόσμος κ σκοπός μας είναι να το ξανά βρούμε κ εμείς κ οι γύρω μας. Σας περιμένουμε για να πετάξουμε όλοι μαζί χαρταετό γιατί όπως λέει η ΜΠΟΝΜΠΟΝΕΛΑ, θα γίνει της Σαρακοστής.

 

INFO:
Οι πόρτες ανοιγούν στην 19:00
Γενική είσοδος : 8€
Αμέα-φοιτητές και άνεργοι : 6€
(απαραίτητη η κάρτα ανεργίας και το πάσο για τους φοιτητες )
Προπώληση : Μπονμπονέλα – Πολυχώρος WE
*Για παιδιά εώς 10 χρονών η είσοδος είναι ελεύθερη

Related stories

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου “Ίρις” 2024 – Οι Υποψηφιότητες

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ανακοινώθηκαν χθες, οι υποψηφιότητες για τα...

Οι αρχιτέκτονες της πόλης στον Εξώστη | Νάσια Σπυριδάκη

Κάθε βδομάδα φιλοξενούμε στον Εξώστη αρχιτέκτονες της πόλης και...

Αστικοί Θρύλοι | Ο Μεσσίας Σαμπατάι Σεβί

γράφει η Μαρία Ράπτη Λένε πως έρχεται ο Μεσσίας, πως...

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...