HomeUrbanitiesΗ «Μαύρη Γέφυρα», ο Νίκος Γκάτσος και...

Η «Μαύρη Γέφυρα», ο Νίκος Γκάτσος και οι ωραιότεροι μεζέδες σε μια ιστορική ταβέρνα της Θεσσαλονίκης

Ένα από τα παλαιότερα κτίρια στην περιοχή των Λαδάδικων είναι το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το εστιατόριο Νεγροπόντε. Βρίσκεται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην οδό Αιγύπτου 24 στην περιοχή Λαδάδικα και θα είναι κοντά σας καθημερινά από νωρίς το μεσημέρι έως και αργά το βράδυ.

Το εστιατόριο είναι ένα γνήσιο ελληνικό εστιατόριο και αποτελεί μία ιδιαίτερη και πρωτότυπη πρόταση που έρχεται να σας κρατήσει την καλύτερη συντροφιά και να βάλει χρώμα στις χειμωνιάτικες ημέρες σας το οποίο άνοιξαν δύο ξαδέρφια από την Χαλκίδα Εύβοιας, ο Γιώργος και ο Δημήτρης Γκάτσος οι οποίοι είναι συγγενείς του ποιητή Νίκου Γκάτσου.

Το όνομα του εστιατορίου είναι η ενετική ονομασία της γέφυρας που υπάρχει στη Χαλκίδα.  Η ενετική ονομασία της Χαλκίδας σε Νεγρεπόντε ή Νεγκροπόντε (Negroponte), που σημαίνει «Μαύρη Γέφυρα», οφείλεται στο χρώμα της ξύλινης γέφυρας, την οποία κατασκεύασαν οι Ενετοί, για να ενώσουν το νησί με τη Στερεά Ελλάδα.

Εδώ και οχτώ χρόνια τώρα, γίνεται μια προσπάθεια αναβίωσης του κλασικού οινομαγειρείου του μεσοπολέμου με τοπικές συνταγές από φρέσκα και ντόπια υλικά. Ο χώρος του είναι πλήρως ανακαινισμένος και ζεστός και διαθέτει παραδοσιακή ελληνική κουζίνα που θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Στο μενού του υπάρχουν πολλά και ιδιαίτερα ορεκτικά και περιλαμβάνει επίσης και ξεχωριστά πιάτα της ώρας όπως μπουρεκάκια με παστουρμά, κεφτεδάκια σχάρας και ριζότο μανιταριών.

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...