HomeInterviewsΗ Κωνσταντίνα Μιχαήλ είναι ένα γνήσιο παιδί...

Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ είναι ένα γνήσιο παιδί της νύχτας

Η συναρπαστική ζωή της Σεβάς Χανούμ, της θρυλικής μορφής του λαϊκού τραγουδιού, ζωντανεύει από 21 Φεβρουαρίου 2024 στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ. Με εργαλείο του τη χειμαρρώδη συνέντευξη που έδωσε η ίδια στον ποιητή Γιώργο Χρονά, ο Κωνσταντίνος Ρήγος επαναπροσέγγισε και επανασύστησε με τον δικό του μοναδικό τρόπο τη θρυλική αυτή τραγουδίστρια. Μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσει κάποιος επί σκηνής την ηθοποιό Κωνσταντίνα Μιχαήλ, σε ρόλο ζωής, να υποδύεται τη Σεβάς Χανούμ. Μιλήσαμε μαζί της λίγες μέρες πριν την παράσταση, και κάπως έτσι, την αγαπήσαμε ακόμα παραπάνω…

Όταν είστε ηθοποιός που κάνει κωμωδία είναι μύθος η τελικά πραγματικότητα ότι χρειάζεται να περάσει χρόνος για να καταλάβουν οι άλλοι γύρω σας πως είστε εξίσου καλή και σε αλλους ρόλους;

Η αλήθεια είναι οτι τον χρόνο για να σε αποδεχτούν και σε άλλους διαφορετικούς ρόλους, τον χρειάζονται οι δημιουργοί των παραστάσεων και των σειρών! Και σε δεύτερη φάση το κοινό ο αποδέκτης της δουλειάς μας! Είναι λίγο δύσκολο εκεί που σε έχουν συνηθίσει σε αστείες και τραγελαφικές καταστάσεις και κωμικά έργα να σε δούνε «σοβαρό»! Δε θέλουν κιόλας ,εχουν αγαπήσει τον τρόπο που επικοινωνείς μαζί τους και δε θέλουν να το αλλάξουν! Εγω ας πούμε, απο τη Λίλυ του Love sorry , εως τη Φρόσω της «Εθνικής Ελλάδος» παίζω ανάμεσα στο γέλιο και το δάκρυ! Είμαι δλδ σαν κωμικοτραγική φιγούρα ή αν θέλουμε να το πούμε σύγχρονα παίζω σε ντραμεντί- δραματικές κωμωδίες! Οπότε με δέχτηκαν με τα παθήματά μου πιο εύκολα!
Το θέατρο πώς σας άλλαξε ως προσωπικότητα;
Το θέατρο είναι γιατρός! Ψυχίατρος, πλαστικός χειρουργός, οστεοπαθητικός, ολιστικός, παθολόγος κλπ! Αστειεύομαι αλλά πώς να χαρακτηρίσεις αλλιώς ένα τόσο δύσκολο και μαγικό επάγγελμα που σου αλλάζει, διαμορφώνει, μεταμορφώνει, καλυτερεύει, χειροτερεύει, αναπτύσσει την προσωπικότητα, προκειμένου ν’ασχοληθείς μόνιμα μ’αυτό;! Είναι γιατρός λοιπόν, είναι σχολείο, είναι πανεπιστήμιο, είναι ψυχιατρική κλινική… και σταματώ εδώ με τα προσωνύμια γιατί θα παρεκτραπώ..

Το μεγαλύτερο μάθημα που σας έδωσε;

Το μεγαλύτερο μάθημα και το δυσκολότερο να το περάσεις με «καλό βαθμό» είναι η αυτοπειθαρχία. Και για τα πρακτικά του επαγγέλματος, αλλά και για τον ίδιο τον ηθοποιό που θα πρέπει να δημιουργήσει ενα φίλτρο στην ψυχή του ώστε να μην πέφτει στην παγίδα της αυτολύπησης, της σύγκρισης, της απόρριψης και άλλων δεινών που προκύπτουν στο δρόμο της υποκριτικής τέχνης.
Γιατί πιστεύετε πως στην τηλεόραση λείπουν οι κωμωδίες;
Δεν μπορώ να ξέρω για ποιο λόγο λείπουν οι κωμωδίες, αλλά φαντάζομαι ήρθαν ζοφερές εποχές που επηρέασαν τα σενάρια, τα έργα, τις παραστάσεις, την κοινωνία ολόκληρη!
Και ναι μεν σε τέτοιες εποχές χρειάζεται να ψυχαγωγήσεις το κοινό με γέλια και χιούμορ , για να ξορκίσεις το κακό, αλλά από την άλλη πού να βρεις το κέφι να δημιουργήσεις χαρές και πανηγύρια;

Ποια συνεργασία (ή δουλειά) σας θυμάστε με περισσότερη νοσταλγία;

Τη συνεργασία μου με την “Εθνική Ελλάδος” του Γ.Καπουτζίδη στην τηλεόραση, και τα Κόκκινα φανάρια του Ρήγου,στο Εθνικό θέατρο(Rex)
Τι σχέση έχετε με τη Θεσσαλονίκη;
Ερωτική! Χαχαχχαχα
Εχετε πει πως αγαπάτε τη νύχτα. Τι σας αρέσει σε αυτή; Πώς σας αρέσει να διασκεδάζετε;
Τη νύχτα την αγαπώ γιατί είναι ήσυχη και θορυβώδης ανάλογα πώς θα διαλέξεις να τη ζήσεις! Αλλά έτσι κι αλλιώς οι βιορυθμοί μου απο μικρό παιδί ήταν προσανατολισμένοι ν’αποδίδουν όταν «έγερνε» το φώς.  Εννοώ μ’ αυτό και λόγω της δουλειάς μας , λειτουργώ καλύτερα με το σκοτάδι και το τεχνητό φως. Εχει πάψει να με απασχολεί και η καθημερινότητα με τις υποχρεώσεις και τα άγχη της και η διασκέδαση, η ηρεμία, η ξεκούραση ή η παράσταση αρχίζουν μετά τις 7-8μμ. Οπότε ποιά καλύτερη ώρα να αγαπώ;
Σεβάς Χανούμ και Κωνσταντίνος Ρήγος. Πώς είναι αυτή η περιπέτεια για εσάς;
Η περιπέτεια της ζωής μου σημαδεύτηκε απο αυτή τη συνεργασία και σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο! Θέλω να πω, χειραφετήθηκα επαγγελματικά με τη Σεβάς Χανούμ που «έφτιαξε» ο Κων/νος, αλλά και παράλληλα απέκτησα ένα καλό συνεργάτη και φίλο μετά απο αυτή την παράσταση που φέτος κλείνουμε 12 χρόνια.
Σας αρέσει το λαϊκό τραγούδι; Ποιο κατά τη γνώμη σας είναι το… απόλυτο καψουροτράγουδο;
Μου άρεσε και μου αρέσει το λαϊκό τραγούδι χωρίς όμως να το έχω στη ζωή σα βασική μου ψυχαγωγία! Στην καθημερινότητά μου «φτιάχνομαι» με άλλα ακούσματα. Όμως εχω διασκεδάσει πολύ με λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια σε μαγαζιά , και σε παρέες για πολλά πολλά χρόνια πριν κι επίσης και τώρα θα διασκεδάσω μία φορά το μήνα οπωσδήποτε με τις φωνές του λαϊκού τραγουδιού σε μουσικές σκηνές και μπουζούκια Καψούρικα παλιά τραγούδια μ’αρέσουν πολλά αλλά θα ξεχωρίσω το «Θα πεθάνω γλυκιά μου αγάπη» του «Μπέμπη» που τραγουδούσε υποδειγματικά η Σεβάς!
Τώρα που έκατσε η σκόνη, τι άφησε στο χώρο σας όλος ο χαμός του Metoo που γέμισε τις ειδήσεις των 8 και τις πρωινές εκπομπές, καταγγελίες, δηλώσεις, δίκες…
Το κίνημα του #metoo ήταν , είναι και θα είναι πολύ σοβαρό θέμα για την κοινωνία
Κι αν πρωτοακούστηκε στους δημόσιους τόπους της άθλησης, της τέχνης και λίγο της δημοσιογραφίας αυτό δε σημαίνει ότι ο υπόλοιπος κόσμος είναι αγνός και άδολος εξ ου και οι τόσες γυναικοκτονίες, κακοποιήσεις, bullying, βιασμοί κλπ που βγαίνουν στη δημοσιότητα! Οπότε αφού «έκατσε η σκόνη» σηκώθηκε σίφουνας αλλαγής σε προκαταλήψεις και αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...