HomeInterviewsΗ Ιωάννα και η Νίκη έχουν το...

Η Ιωάννα και η Νίκη έχουν το πιο πολύχρωμο beauty shop σε ένα στενάκι του κέντρου

Φωτογραφίες: Eύα Πασχαλάκη

Η Ιωάννα και η Νίκη έχουν το πιο πολύχρωμο beauty shop σε ένα σχεδόν αόρατο στενάκι της πόλης. Ανάμεσα στη Ναυαρίνου και την Π.Π.Γερμανού, ένας μικρόκοσμος μερικών μέτρων! Αν το περπατήσεις, θα βρεις ένα σωρό λόγους για να βολτάρεις προς τα εκεί. Και το Beauty Pin είναι ένας εξαιρετικός λόγος για να πας.

Κορίτσια, πως γνωριστήκατε;

Γνωριστήκαμε στη σχολή (Αισθητικής και Κοσμητολογίας, ΑΤΕΙΘ), αλλά δεν “κολλήσαμε” από  την αρχή. Σε μια εξεταστική αρχίσαμε λίγο να μιλάμε και το ένα έφερε το άλλο. Τότε δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι σε λίγα χρόνια θα έχουμε ανοίξει τη δική μας επιχείρηση.

Είναι εύκολο να ξεκινήσεις μια επιχείρηση στην Ελλάδα και να την κρατήσεις; 

Σίγουρα υπάρχουν πολλές δυσκολίες. Παρόλα αυτά – και ας ακούγεται κλισέ – όταν υπάρχει όρεξη για δουλειά, είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρεις και οι κόποι σου θα ανταμειφθούν. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για να συμβεί κάτι τέτοιο, είναι να υπάρχει αγάπη γι’ αυτό που κάνεις.

Πόσο σας βοήθησαν τα social media σε όλο αυτό; 

Τα social media μας βοήθησαν πολύ, για τον εξής λόγο: Η επιχείρηση άνοιξε λίγο πριν την εμφάνιση του κορωνοϊού, οπότε εκείνο το διάστημα, όλος ο κόσμος ήταν κλεισμένος στο σπίτι και περνούσε ένα μεγάλο κομμάτι της μέρας του στα social. Αντίστοιχα και εμείς είχαμε χρόνο ώστε να γυρίσουμε βίντεο, να κάνουμε live, να απαντήσουμε σε ερωτήσεις και να αλληλεπιδράσουμε μαζί τους γενικότερα – έστω και πίσω από μια οθόνη κινητού. Αυτή λοιπόν η επικοινωνία που ξεκίνησε τότε αποτέλεσε πρόσφορο έδαφος για να “χτιστεί” μια πιο άμεση και προσωπική σχέση με τον κόσμο – κάτι που θέλουμε να διατηρήσουμε και στο μέλλον.

Γιατί διαλέξετε αυτό τον δρόμο

Διαλέξαμε τη Σπύρου Λούη γιατί αγαπάμε τις μικρές γειτονιές του κέντρου. Περισσότερο, αγαπάμε τους ανθρώπους που κάνουν αυτή τη γειτονιά τόσο ιδιαίτερη. Είναι ένας μικρός δρόμος μεν, με πολλές προοπτικές δε. Απόδειξη αυτού είναι οτι ανοίγουν διαρκώς καινούργια μαγαζιά εδώ. Παρόλα αυτά, αν κάποιος μας ρωτούσε πώς θα θέλαμε να τη βελτιώσουμε, θα απαντούσαμε πως κοινή επιθυμία μας είναι να πεζοδρομηθεί κάποια στιγμή ο δρόμος, ώστε να μην παρκάρουν αυτοκίνητα και έτσι να μην παρεμποδίζεται η διέλευση του κόσμου.

Έχουμε την εντύπωση, πως έχετε φτιάξει μια ωραία παρέα εκεί στη γειτονιά σας -θέλετε να μας συστήσετε άλλα μαγαζιά να επισκεφτούμε εκτός από το δικό σας; 

Η αλήθεια είναι πως η γειτονιά μας τα συνδυάζει όλα. Αν θέλεις να ψωνίσεις street κομμάτια, πηγαίνεις στο Blackblom της Αριάδνης και σε ντύνει. Μετά, κάνεις τη βόλτα σου στο μαγαζί μας, για να πάρεις τα απαραίτητα beauty προϊόντα και να κάνεις και ένα κούρεμα/χτένισμα στον Κωνσταντίνο και τον Ανέστη ή αλλιώς Hues. Δεν λείπουν από τη γειτονιά μας κρεοπωλείο και ιχθυοπωλείο (τα οποία είναι και από τα πιο παλιά της πόλης!), και φυσικά  κατάστημα με μουσικά όργανα, σταθερή αξία! Έτσι, δεν μένει κανείς παραπονεμένος.

Τι είναι αυτό που σας αρέσει στην Θεσσαλονίκη κι αυτό που δεν αντέχετε; 

Μας αρέσει αυτή η πόλη γιατί είναι γεμάτη αντιθέσεις. Αρχικά, είναι  γρήγορη και χαλαρή ταυτόχρονα: στη Θεσσαλονίκη η καθημερινότητα είναι έντονη, αλλά όχι τόσο ώστε να ζεις με στρες. Έπειτα, είναι οι γειτονιές της που μπορείς να τις επισκεφτείς σε διαφορετικές στιγμές της μέρας: έχει άλλο χρώμα η Εγνατία και οι παράδρομοί της, άλλο χρώμα η Σβώλου και άλλο τα Λαδάδικα ή η Νίκης. Και τέλος, οι άνθρωποί της: εδώ συναντάς φοιτητές, εργαζόμενους, ντόπιους, άτομα από όλο τον κόσμο- κι όλα αυτά, μέσα σε ένα βράδυ στο κέντρο της πόλης.

Στα αρνητικά, θα αναφέρουμε κάτι που επανειλημμένα έχουμε σχολιάσει τόσο μεταξύ μας όσο και με τους κατοίκους της πόλης: η ελλιπής καθαριότητα και οι μη προσεγμένοι δρόμοι. Κάδοι που ξεχειλίζουν, διαφημιστικά και πλαστικά πεταμένα στους δρόμους, σπασμένα πλακάκια στα πεζοδρόμια. Είναι κρίμα, γιατί όλα αυτά αδικούν την εικόνα που θέλει να έχει η Θεσσαλονίκη.    

Zησατε και στην Αθήνα- πως πήρατε την απόφαση να έρθετε εδώ; Yπάρχει κάτι που θα σας ξανά κατέβαζε προς τα εκεί;

Η αλήθεια είναι πως και οι δύο έχουμε εμπειρία από τη ζωή στην Αθήνα. Μας αρέσει το urban στοιχείο, και ό,τι και να πούμε η Αθήνα είναι όμορφη. Όμως, οι ρυθμοί της και η τόσο έντονη καθημερινότητα δε μας ταιριάζουν, γιατί έχουμε άλλη φιλοσοφία. Είναι αυτό που αναφέραμε πάνω για τη ζωή στη Θεσσαλονίκη: εδώ η ζωή είναι πιο “δίκαια” μοιρασμένη στη δουλειά και στο fun κομμάτι. Παρόλα αυτά, αναγνωρίζουμε ότι δεν είναι όλα για όλους. Σε πολύ κόσμο δεν ταιριάζει ή δε θα ταίριαζε η Θεσσαλονίκη. Κάθε πόλη έχει τα άσχημα και όμορφα στοιχεία της. Η ομορφιά άλλωστε, είναι θέμα οπτικής.

BEAUTY PIN – Σπύρου Λούη 1

www.beautypin.gr

 

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...