HomeNewsroomΗ Θεσσαλονικιά που από το πουθενά οργάνωσε...

Η Θεσσαλονικιά που από το πουθενά οργάνωσε την πρώτη Καρναβαλική παρέλαση της πόλης μετά από 60 χρόνια

Η Θένια Δρακοπούλου δεν έχει καμία σχέση με τα πολιτιστικά, δεν εργάζεται στο Δήμο, δεν είχε ιδέα μέχρι πριν λίγο καιρό πώς οργανώνεται μια εκδήλωση.

Κι όμως είναι τρελό αλλά απέδειξε πως σε μια ιδέα, θέλει λίγο θάρρος, λίγη παρέα και πολλή όρεξη, και μπορείς να πιστέψεις στο απίστευτο – έτσι, με τούτα και με κείνα, έφτιαξε ένα γερό κορμό διοργανωτών και από το πουθενά, κυριολεκτικά, θα γράψει ιστορία. “Μια νοικοκυρά” όπως λέει η ίδια. Που αποδεικνύνεται πως όπως όλες οι γυναίκες, δεν είναι ποτέ απλώς μια νοικοκυρά.

Πάμε παρακάτω.

Η Θένια ξεκίνησε όλο αυτό το εγχείρημα επειδή ένιωθε πως μια Τσικνοπέμπτη είναι πολύ λίγη για να γιορτάσει κανείς τις Αποκριές και αποφάσισε να «επεκτείνει» την Τσικνοπέμπτη και τον εορτασμό της στη Θεσσαλονίκη. Κι έτσι μέσα σε ένα μήνα από τη μέρα που το σκέφτηκε, η πρώτη Καρναβαλική παρέλαση της Θεσσαλονίκης έπειτα από 60 χρόνια είναι εδώ!

Από τις καρναβαλικές εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης, πολλά χρόνια πριν…

«Αρχικά έψαξα να δω αν υπάρχει ήδη κάτι, πέρα από αυτά που γίνονται εκτός πόλης. Δεν βρήκα και έτσι αρχισα να ψάχνομαι στο Facebook και μέσα σε δυο μέρες μαζεύτηκαν χιλιάδες που ήθελαν να συμμετάσχουν», σημειώνει η ίδια και συμπληρώνει: «έτσι έφτιαξα μια ομάδα και άρχισα να ρωτάω όσους έμπαιναν πότε θα ήθελαν να γίνει μια εκδήλωση, σε ποιο μέρος και φυσικά αν ήθελαν παρέλαση. Όλα πέρασαν από δημοσκόπηση!».

Η ημέρα έκλεισε, 10 Μαρτίου, στην Τσιμισκή!

Πάνω από 2000 άτομα δηλωμένα προς το παρόν

Έχοντας μπροστά μας ένα 14ήμερο τουλάχιστον ακόμα, η Θένια λέει στον Εξώστη πως οι συμμετοχές είναι ήδη 2.000 χωρίς όμως να προσθέσει μέσα συλλόγους και σχολεία και φυσικά όλους, της τελευταίας στιγμής! Λευκοί Άγγελοι, Flyover, τιμολόγια της ΔΕΗ και άλλες δεκάδες ομάδες αυτοοργανώνονται στο Facebook οπότε αν θέλετε τρέξτε να δείτε τις στολές και να πάρετε μέρος.

«Ακόμα κι αν δεν έχετε κάποιον, είστε μόνοι ή είστε μια μικρή παρέα ελάτε και θα σας βάλουμε εμείς σε ένα γκρουπ» είναι το μήνυμά της, ενώ προσθέτει ότι είτε μπορεί κάποιος να δει τι ομάδες υπάρχουν και να γίνει μέλος τους, είτε να πάει ντυμένος όπως θέλει και μπαίνει αυτομάτως στο γκρουπ «Τρελός είμαι ό,τι θέλω φοράω», γιατί ο στόχος είναι να διασκεδάσεις ρε αδερφέ με ό,τι κι αν φοράς!

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο

Δέσποινα Μητροπούλου

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο

Κική Παυλίδου

Αυτοσχέδια ηχεία

Και αφού δεν έχουν ηχητικό εξοπλισμό, ήρθε η μεγάλη ιδέα – Τα άρματα που θα είναι ουσιαστικά αυτοκίνητα, θα συντονιστούν όλοι σε ένα συγκεκριμένο ραδιόφωνο που για 3 ώρες θα παίζει καρναβαλική μουσική χωρίς διαφημίσεις, και απλώς θα ανεβάσουν την ένταση των ηχείων τους στη διαπασών – έτσι θα ακούμε το ίδιο από κάθε σημείο της παρέλασης.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης, όσο και η Τροχαία είναι ενήμεροι, ενώ θα συνδράμει και ο Ερυθρός Σταυρός για παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση που χρειαστεί. Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Νίκος Ιγνατιάδης

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Κατερίνα Σιαμκουρη

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, μοτοσικλέτα, σκούτερ και κείμενο

Teamsmile 

Tο Θεσσαλονικιώτικο καρναβάλι διοργανώνεται σε διαφορετική ημερομηνία από αυτή των εκδηλώσεων της Ξάνθης και των άλλων πόλεων. H Θένια Δρακοπούλου τονίζει: “Η Θεσσαλονίκη θα καθιερώσει να έχει την δική της Καρναβαλική Παρέλαση πάντα την Κυριακή που βρίσκεται ακριβώς μετά την Τσικνοπέμπτη.

Ο λόγος είναι για να μπορούμε όλοι να επισκεφτούμε και όλες τις άλλες καρναβαλικές παρελάσεις ανά την Ελλάδα οι οποίες ως συνήθως γίνονται το επόμενο τριήμερο, που είναι το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Δεν είμαστε Θεσσαλονικείς, Ξανθιώτες, Πατρινοί, Αθηναίοι… Είμαστε Έλληνες. Και η Ελλάδα χρειάζεται να είναι ενωμένη και πρωτοπόρα. Ο τουρισμός θα έρχεται να επισκεφτεί περισσότερες μέρες την Ελλάδα μας, ώστε να μπορεί να παρακολουθεί πολλές περισσότερες γιορτινές εκδηλώσεις σε διάφορες τοποθεσίες της χώρας μας.

Η Θεσσαλονίκη θα φροντίζει να έχει Καρναβαλική Παρέλαση η οποία, όσο δυνατόν γίνεται, να μην θυμίζει τις άλλες πανέμορφες καρναβαλικές παρελάσεις ανά την Ελλάδα μας. Η Καρναβαλική Παρέλαση Θεσσαλονίκης θα γίνει 10 Μαρτίου 2024 στις 16:00 η ώρα επί της οδού Τσιμισκή που είναι στην καρδιά της πόλης. Χαιρόμαστε που αυτό το γεγονός, αποτέλεσε ο λόγος για να φροντίσουν να ασχοληθούν ακόμα περισσότερο με τις ήδη πανέμορφες παρελάσεις τους η Ξάνθη, Πάτρα, Αθήνα κτλ. Η Ελλάδα και οι Έλληνες, όταν είμαστε ενωμένοι, μπορούμε να εντυπωσιάσουμε ολόκληρο τον κόσμο! Πάμε δυνατά!”

Related stories

Η Δήμητρα έχει ένα από τα ομορφότερα καφέ της πόλης, μπροστά σε ένα από τα ομορφότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης

συνέντευξη στη Μαρία Καρασπύρου Η Δήμητρα Γρηγοριάδου είναι η ιδιοκτήτρια...

Αποκάλυψη τώρα , το χάος γύρω από την παραγωγή του αντιπολεμικού έπους του Φρανσις Φορντ Κόπολα

γράφει η Φανή Εμμανουήλ Το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η...

Πού θα συναντηθούν πέντε επιτάφιοι για πρώτη φορά στα χρονικά, στην πόλη

Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της θρησκευτικότητας και...

“Baby Reindeer” ή αλλιώς η πιο ειλικρινής σειρά για την κακοποίηση

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Σειρές και ταινίες που βασίζονται σε...

Oι πιο όμορφες και λουλουδιαστές αυλές: Oι εκκλησίες που αγαπάμε

Η Θεσσαλονίκη, κρύβει μέσα της μυστικούς κήπους που ανθίζουν...