HomeInterviewsΗ Δήμητρα Καβαλάρη νοσταλγεί τη Θεσσαλονίκη των...

Η Δήμητρα Καβαλάρη νοσταλγεί τη Θεσσαλονίκη των 90s

φωτογραφίες: Ταχιαρχούλα Λούκου

Ο Εξώστης εισβάλλει στα στούντιο και τα σπίτια ραδιοφωνικών παραγωγών ή κάνει μαζί τους βόλτες στην πόλη και μαθαίνει ένα τυπικό τους 24ωρο, tips για τον κόσμο των FM και συζητά μαζί τους τα εντελώς ωραία και τα εντελώς απαίσια αυτής της πόλης που αγαπάμε. 

Δήμητρα Καβαλάρη, ΚΟΣΜΟΡΑΔΙΟ

Η προετοιμασία της εκπομπής μου ξεκινά από το βράδυ της προηγούμενης ημέρας. Φροντίζω να ακολουθώ πάντα τη σκαλέτα μου και σημειώνω επιγραμματικά το θέμα ή την αναφορά που θα εκφωνηθεί σε κάθε on.

Την ημέρα της εκπομπής, φροντίζω να μην έχω φάει τουλάχιστον μισή ώρα πριν για να μην επηρεαστεί η άρθρωση μου [Pro tip]. Εκτός των παραπάνω, δεν ακολουθώ κάποια τυπική ρουτίνα. Προτιμώ να είμαι αυθόρμητη και πηγαίνω με τη ροή της ημέρας και το Vibe των ακροατών.

Ένα τυπικό μερόνυχτο… Η συγκεκριμένη περίοδος είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Με βρίσκεις από τις 10:00 στα γραφείο του Κοσμοράδιο 95,1 ως Creative Marketing and Sales Executive, μέχρι και τις 15:30. Στη συνέχεια 16:00-18:00 τα λέμε ραδιοφωνικά στον ίδιο σταθμό. Κατόπιν αυτού και αφού βεβαιωθώ ότι έχουν κλείσει οι δουλειές της ημέρας στο ραδιόφωνο, αφιερώνω δύο ώρες στον εαυτό μου για γυμναστήριο και μπάνιο.

Στη συνέχεια, φροντίζω τα Social Media μου για την παραγωγή χορηγούμενων και μη posts για να υπάρχει καθημερινή ενημέρωση υλικού και στο τέλος της ημέρας, αφιερώνω χρόνο στους αγαπημένους μου ανθρώπους, είτε αυτό προϋποθέτει έξοδο, είτε όχι. Το τελευταίο φροντίζω να μη το αμελώ ποτέ, ανεξαρτήτως φόρτου.

Αν θέλει κάποιος να κάνει ραδιόφωνο… Just do it όπως λέει και μια γνωστή εταιρία. Μη το σκεφτείς στιγμή. Το μόνο που χρειάζεσαι, είναι μια ευχάριστη χροιά και διάθεση για δουλειά. Το ραδιόφωνο πάνω απ’ όλα θέλει αγάπη. Στείλτε βιογραφικά, τηλεφωνήστε και χτυπήστε πόρτες. Πολλά ραδιόφωνα, έχουν όλη την καλή διάθεση, να σε εκπαιδεύσουν στα μικρόφωνα και να στηρίξουν στα πρώτα σου βήματα. Όλοι έτσι ξεκινήσαμε.

Πιστεύω ότι τα podcast και τα streaming διαφοροποιούνται από το ραδιόφωνο, κυρίως στο θέμα της αμεσότητας και κατόπιν, στο θέμα της θεματολογίας. Το ραδιόφωνο, σου προσφέρει έναν συνδυασμό μουσικής και ανθρώπινης συντροφιάς. Δεν ακούς ένα ηχογραφημένο κείμενο την ώρα που ο ομιλητής μπορεί να κάθεται στο σπίτι του και να βλέπει τηλεόραση.

Ακούς έναν παραγωγό να σου μιλά direct. Μοιράζεστε συναισθήματα και επικοινωνείτε εκείνη τη στιγμή. Έχοντας περάσει και από τις τρείς ‘πλατφόρμες’ ή μέσα, χαρακτηρίστε το όπως θέλετε, το ραδιόφωνο πάντα μου δίνει μια αίσθηση θαλπωρής, είτε είμαι ο εκφωνητής είτε ο ακροατής.

Τι με κρατάει εδώ…

Η οικειότητα, το σπίτι μου, οι άνθρωποι μου και το Κοσμοράδιο, που λατρεύω. Σαν Content Creator, προβάλω τον εαυτό μου online και έτσι επικοινωνώ με όλη την Ελλάδα. Για εμένα, το μέρος που αποκαλώ σπίτι μου, το αλλάζω πολύ δύσκολα. Έχω όλα όσα επιθυμώ εδώ και ακόμη περισσότερα.

Στην Θεσσαλονίκη όμως…

Θέλω να αλλάξουν οι υποδομές. Δε δύναται να είμαστε μια τόσο όμορφη πόλη και να μην εκμεταλλευτούμε όσα μας έχει χαρίσει. Τα όμορφα κτίσματα που έχουν διασωθεί, αλλά όχι συντηρηθεί, τα πάρκα που γκρεμίστηκαν αλλά δεν ανακατασκευάστηκαν ποτέ, παιδικές χαρές γεμάτες σκουριά και ανύπαρκτοι χώροι για σκύλους και γάτες. Μου λείπει το περιποιημένο πράσινο, το χρώμα και η καθαριότητα.

Μου λείπει το πάρκο του Φωκά, που είχε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για skate και bmx. Νομίζω ότι η Θεσσαλονίκη των 90s ήταν πιο φωτεινη, αυτό το φως το ζητάω τώρα και δυσκολεύομαι να το βρω.

Ακούς τη Δήμητρα Καβαλάρη, κάθε μέρα 16:00 - 18:00 στο Κοσμοράδιο 95.1

Related stories

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...

Κλείνει το ιστορικό ζαχαροπλαστείο του «Τερκενλή»

Το κατάστημα που έχει γράψει τη δική του πολυετή...