HomeMind the artDesign - ΑρχιτεκτονικήΗ Δέσποινα και ο Κωνσταντίνος δημιουργούν χειροποίητα...

Η Δέσποινα και ο Κωνσταντίνος δημιουργούν χειροποίητα έπιπλα όπως τα έχετε ονειρευτεί

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου & Νίκη Οργιανέλη

Γεννημένοι στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσαν στη βιοτεχνία επίπλων του πατέρα τους με την επωνυμία “Τυριτίδης”. Ο Κωνσταντίνος και η Δέσποινα, η δεύτερη γενιά Τυριτίδη, συνεχίζουν την οικογενειακή επιχείρηση με ανανεωμένο όνομα Choros by Tiritidis, μια επιχείρηση που κατασκευάζει ειδικά σχεδιασμένα έπιπλα, στρώματα και υφάσματα.

Λέξεις-κλειδιά που χαρακτηρίζουν το brand είναι Tailor-made, custom και bespoke αποτέλεσμα. Ξεχωριστά, κομψά, ιδιαίτερα υφάσματα, ειδικά σχεδιασμένα έπιπλα και όχι μόνο, για ιδιωτική ή επαγγελματική χρήση, για εσωτερικό και εξωτερικό χώρο.

Αφοσιωμένοι, παθιασμένοι, έμπειροι τεχνίτες, εξοικειωμένοι με τα υφάσματα, την κατασκευή και την αισθητική τους.

Στα πρώτα τους βήματα, οι σπουδές δεν συνάδουν με το αντικείμενο της επιχείρησης ωστόσο γρήγορα αντιλαμβάνονται την κλίση και την αγάπη τους για την κατασκευή και την οικογενειακή επιχείρηση.

Ο Κωνσταντίνος Τυριτίδης

Κωνσταντίνος Τυριτίδης: Τελειώνοντας το Λύκειο περνάω στην Καβάλα, στο ΤΕΙ Αυτοματισμού, ωστόσο παράλληλα σπουδάζω Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων στην AAS. Παράλληλα με τη φοίτησή μου, συνεχίζω να εργάζομαι και να μαθαίνω κάθε εργασία σε όλα τα πόστα στη βιοτεχνία καθως και τη λειτουργία της επιχείρησης αναλαμβάνοντας όλο και περισσότερες αρμοδιότητες, μέχρι που αναλαμβάνω τη διεύθυνση αυτής.

Η Δέσποινα Τυριτίδου

Δέσποινα Τυριτίδου: Ακολουθώ διαφορετική κατεύθυνση ξεκινώντας τις σπουδές μου στη Θεολογία, αλλά μόλις τελείωσα την σχολή, ασχολούμαι πλέον και επίσημα με την παραγωγή και την κατασκευή και σιγά σιγά αναλαμβάνω την οικονομική διαχείριση της επιχείρησης.

Ο σχεδιασμός είναι ζωή, αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Η αξία ενός εργονομικού και άνετου επίπλου δεν κοστολογείται, είναι αίσθηση και συναίσθημα. Πρόκληση για εμάς είναι να πραγματοποιούμε τις ανάγκες κάθε απαιτητικού πρότζεκτ.

Πίσω από την τελική κατασκευή, υπάρχει μια ολόκληρη φιλοσοφία σχεδιασμού που περιλαμβάνει, την αγάπη για τη δημιουργία ενός προϊόντος μοναδικού, φτιαγμένο σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη και τα σωστά υλικά για να το πετύχουμε.

Η διαδικασία ξεκινάει με την πρώτη επαφή με τον πελάτη και τον εκάστοτε αρχιτέκτονα, οι οποίοι θα μοιραστούν τις ιδέες τους, θα γίνει η επιμέτρηση του χώρου και η παράθεση των δικών μας προτάσεων με βάση την τεχνογνωσία και την εμπειρία μας έτσι ώστε να περάσουμε στο στάδιο της κατασκευής έχοντας κατανοήσει πλήρως τις ανάγκες του έργου. Η κατασκευή ξεκινάει με σχεδιασμό στο χαρτί, δημιουργία σκίτσων, πατρόν και κατασκευαστικών σχεδίων και στη συνέχεια περνάμε στην παραγωγή των επίπλων.

Μόλις ολοκληρωθεί η παραγωγή, η παράδοση και τοποθέτηση γίνεται από εμάς για να εξασφαλίσουμε το αποτέλεσμα.

Πάντα δίπλα στη νέα γενιά ο μπαμπάς Τυριτίδης

Είναι πολλοί οι λόγοι για να προτιμήσετε μια οικογενειακή με εμπειρία και σεβασμό στον πελάτη. Το custom made αποτέλεσμα, η ποιότητα πρώτων υλών, η έμφαση στη λεπτομέρεια, η άριστη ποιότητα σε υλικά, οι γνώσεις interior design.

Στο Made by Choros Κατασκευάζουν ο,τιδήποτε σκεφτείτε και κάνουν τα όνειρα πραγματικότητα!

Θα τους βρείτε στο instagram   και στο site τους.

Related stories

Η Δήμητρα έχει ένα από τα ομορφότερα καφέ της πόλης, μπροστά σε ένα από τα ομορφότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης

συνέντευξη στη Μαρία Καρασπύρου Η Δήμητρα Γρηγοριάδου είναι η ιδιοκτήτρια...

Αποκάλυψη τώρα , το χάος γύρω από την παραγωγή του αντιπολεμικού έπους του Φρανσις Φορντ Κόπολα

γράφει η Φανή Εμμανουήλ Το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η...

Πού θα συναντηθούν πέντε επιτάφιοι για πρώτη φορά στα χρονικά, στην πόλη

Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της θρησκευτικότητας και...

“Baby Reindeer” ή αλλιώς η πιο ειλικρινής σειρά για την κακοποίηση

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Σειρές και ταινίες που βασίζονται σε...

Oι πιο όμορφες και λουλουδιαστές αυλές: Oι εκκλησίες που αγαπάμε

Η Θεσσαλονίκη, κρύβει μέσα της μυστικούς κήπους που ανθίζουν...