HomeCinemaΕΧΕΙΣ ΦΩΤΙΑ; Μια υπαρξιακή κωμωδία τυλιγμένη σε.....

ΕΧΕΙΣ ΦΩΤΙΑ; Μια υπαρξιακή κωμωδία τυλιγμένη σε.. ένα σύννεφο καπνού

Η Κόρα Καρβούνη πρωταγωνιστεί στην κωμική μίνι σειρά των Χάρη Πατραμάνη και Κωνσταντίνου Ρεπάνη, ερμηνεύοντας το διπλό ρόλο μιας άνεργης πενθούσας stand-up comedian, αλλά και το φάντασμα της πρώην αδερφής της, αμφότερες σε αναζήτηση κανονικότητας στην αλλόκοτη μετά-Covid Αθήνα.

Το «Έχεις Φωτιά;», η σπαρταριστή μαύρη κωμωδία παρεξηγήσεων, με την Κόρα Καρβούνη σε διπλό πρωταγωνιστικό ρόλο, συνεχίζει τις online προβολές της με νέα 8λεπτα επεισόδια στην πλατφόρμα του COMEDY LAB. Μια υπαρξιακή κωμωδία τυλιγμένη σε ένα… σύννεφο καπνού, συνδυάζει το προσωπικό και το οικείο με το υπαρξιακό και το μεταφυσικό, για να συνθέσει το πολύπλευρο μωσαϊκό αυτού που λέμε ζωή. Καρυκευμένη, όμως, με λίγες δόσεις από θάνατο.

Σε ένα ακόμη ερμηνευτικό tour de force, η Κόρα Καρβούνη πρωταγωνιστεί κρατώντας διπλό ρόλο, με το ένα της μισό στο εδώ και τώρα, και το άλλο στο… επέκεινα! Από τη μια πλευρά, η πολυβραβευμένη ηθοποιός είναι η Καλυψώ: μια άνεργη και πενθούσα stand-up κωμικός, που βλέπει ως απόγειο της μετά – COVID καριέρας της το να υποδύεται… το λουκάνικο. Κι από την άλλη, είναι η Καλλιόπη: η πρόσφατα εκλιπούσα δίδυμη αδερφή της, που επιστρέφει πλάι στην Καλυψώ γιατί… στην άλλη ζωή επικρατεί αφόρητη βαρεμάρα!

Με την αόρατη για τους άλλους Καλλιόπη να εμφανίζεται και να εξαφανίζεται κατά τις ορέξεις της, η Καλυψώ προσπαθεί να σπάσει τον κύκλο της μοναξιάς και της αποξένωσης που νιώθει να την σφίγγει, ψάχνοντας συντροφικότητα στους αγνώστους που μαζεύονται γύρω από μερικές τζούρες. Μετρά τις γνωριμίες της σε τσιγάρα και συναντά απίθανους χαρακτήρες: γεννημένους νεκροθάφτες, ντροπαλούς γυναικάδες, πωλήτριες ρούχων με ντοκτορά στην ορθοφωνία! Αλλά κι έναν φιλόσοφο flaneur, που εκτός του ότι την ξέρει μυστηριωδώς καλά, κρύβει στους γρίφους του τις απαντήσεις για τα πιο βαθιά της ερωτήματα.

Χωρίς να φοβάται να αντιμετωπίσει περίπλοκα θέματα με έναν μοναδικά πρωτότυπο τρόπο, η Κόρα Καρβούνη υποδύεται την Καλυψώ και την Καλλιόπη με αφοπλιστική ειλικρίνεια, αυτοσαρκαστικό χιούμορ, και συναίσθημα. Η ερμηνεία της ως Καλυψώ είναι ένα μείγμα από μια γυναίκα ναυάγιο, μια γυναίκα γεμάτη σοφία και σύνεση, με δύναμη και ευαλωτότητα, που μας παρασέρνει σε ένα ευαίσθητο, αλλά και σπαρταριστό ταξίδι αυτογνωσίας. Συμπρωταγωνιστές της είναι ένα πολύ ισχυρό cast, που απαρτίζεται από ηθοποιούς όπως ο Όμηρος Πουλάκης, ο Δημήτρης Ήμελλος, ο Λαέρτης Μαλκότσης, ο Γιώργος Βαλαής, ο Φιντέλ Ταλαμπούκας, ο Γιώργος Νούσης, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Μαρία Φιλίνη, ο Βασίλης Ζώης, η Κατερίνα Αλέξη και η Κατερίνα Λάττα.

Με dogma style αισθητική, Woody Allen αναφορές και διάρκεια που κρατά παρά μόνο λίγα λεπτά – όσο κρατάει κι ένα τσιγάρο, δηλαδή – τα mini επεισόδια του «Έχεις Φωτιά;» είναι εξίσου εθιστικά με το κάπνισμα, μόνο που, σε αντίθεση με το τσιγάρο, το μόνο που κινδυνεύουν να προκαλέσουν είναι… αγάπη για τη ζωή!

Μια παραγωγή της εταιρείας Shampoofilms, το «Έχεις Φωτιά;» προβάλλεται στην πλατφόρμα του COMEDY LAB.

Σκηνοθεσία και Φωτογραφία: Χάρης Πατραμάνης
Σενάριο: Κωνσταντίνος Ρεπάνης

Ηθοποιοί: Κόρα Καρβούνη, Ομηρος Πουλάκης, Μαρία Φιλίνη, Γιώργος Νούσης, Δημητρης Ημελλος, Γιώργος Σπάνιας, Παναγιώτης Παναγόπουλος, Γιώργος Βαλαής, Φιντέλ Ταλαμπούκας, Αλεξάνδρα Αίδινη, Βασίλης Ζώης, Λαέρτης Μαλκώτσης, Κατερίνα Λάττα, Κατερίνα Αλέξη, Χίλντα Ηλιοπούλου 

Παραγωγή: Ελένη Ασβεστά
Παραγωγοi: Κόρα Καρβούνη, Χάρης Πατραμάνης, Κωνσταντίνος Ρεπάνης
Associate Producer: Πέτρος Δόκος

Συντελεστές
Casting: Athens Casting/ Αλεξ Κέλυ, Χριστίνα Ακζώτη
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Μοντάζ: Λεωνίδας Παπαφωτίου
Ηχοληψία: Γιάννης Ζερβάκος, Φίλιππος Μάνεσης
Σχεδιασμός ήχου και μίξη: Λέανδρος Ντούνης
Στίχοι Ερμηνεία: Σεμέλη
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Μοντάζ: Λεωνίδας Παπαφωτίου
Ηχοληψία: Γιάννης Ζερβάκος, Φίλιππος Μάνεσης
Σχεδιασμός ήχου και μίξη: Λέανδρος Ντούνης
Στίχοι Ερμηνεία: Σεμέλη
Μουσική  Παραγωγή: Δημήτρης Κουφουδάκης
Color timing: Μάνθος Σαρδής
Σχεδιασμός Τίτλων & Οπτικών Εφέ: Μιχάλης Νερομιλιώτης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μιλτιάδης Χρηστίδης
Βοηθός Κάμερας: Δημήτρης Δερμούσης
Σχεδιασμός πακέτων τσιγάρων: Κώστας Παππάς
Χώροι: Γιώργος Αλεξόπουλος, Λευτέρης Στεφανίδης
Hairstyling: Κωνσταντίνος Σαβάκης
Ευχαριστούμε: Γιάννη Καραχάλιο, Σπύρο Κοντοσώρο, Γιώργο Μαυροψαρίδη, Γιάννη Νικολαίδη, Ελεωνόρα Πασπαλιάρη, Ναταλία Πασπαλιάρη, Φωτεινή Τάτση,  Paul Gachot,
Sarah Bay Williams Gachot
Comedy Lad & Θανάσης Νάσκαρης
 

Related stories

Έρχονται δύο νέα πάρκα τσέπης

Στη φύτευση 500 δέντρων στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο...

Κλείνει ένα από τα πιο αγαπημένα μεζεδοπωλεία του κέντρου

Λατρεύτηκε από τις παρέες νέων κι όχι μόνο! Τα...

Οι ταινίες της εβδομάδας 28.03-03.04.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Μεγάλη αύξηση στα εισιτήρια την εβδομάδα...

Στην οδό Αρμενοπούλου, ο Gaetano μας ταξιδεύει στην σιτσιλιάνικη επαρχία

Κείμενο: Δέσποινα Λαμπρίδου / Φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Αρμενοπούλου 27,στην καρδιά...

Ο Εξώστης ρωτά, οι συγγραφείς απαντούν | Λάζαρος Αλεξάκης

    επιμέλεια στήλης: Φανή Χατζή Κάθε εβδομάδα ένας/μία συγγραφέας απαντά σε...