Ο Ευθύμης Κάλφας είναι ραδιοφωνικός παραγωγός και η πρωινή φωνή του Zoo Radio. Επίσης όσοι τον ακολουθούμε στα Social Media ξέρουμε πως είναι είναι ένας γνήσιος foodie και δεν γινόταν να μην του ανοίξω το ψυγείο. Μου μίλησε για τη σχέση του με το φαγητό και τον ρόλο που παίζει στη ζωή του.
της Αγγελικής Παρασχά
Το φαγητό για εμένα έπαιζε πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή μου. Ακούω κάποιους να λένε «Α, ξέχασα να φάω» και αναρωτιέμαι, πώς ξεχνάς να φας; Και εγώ γιατί το θυμάμαι πάντα; Δηλαδή, κάπου ώπα! 

Πάντως, από το οικογενειακό τραπέζι τα μεσημέρια που πάντα στρωνόταν στις 14:00,  αμέσως μετά το σχολείο μέχρι το δείπνο που ετοίμασα πρώτη φορά στην παρέα μου στο καινούργιο μου το σπίτι, έχω καταλήξει, ότι το φαγητό είναι πάντα πιο νόστιμο όταν το μοιράζεσαι! Και γι’ αυτό μ’ αρέσει να μαγειρεύω όταν είναι να φάω παρέα με κάποιον. Να μπω στην κουζίνα δηλαδή για να ΣΟΥ μαγειρέψω. Διαφορετικά, μου αρκεί και μια γρήγορο σαλάτα το μεσημέρι με ό,τι βρω στο ψυγείο. Το οποίο επίσης προδίδει την καθημερινότητα μου.

Όταν κάνω διατροφή, όταν δεν προλαβαίνω από τα deadlines που με κυνηγάν να πάρω ανάσα και όταν περνάω φάσεις μη κοινωνικότητας, το ψυγείο μου είναι το κλασικό εργένικο. Πολλά κρασιά, πολλά αυγά, πολλά πρωτεϊνικά, πολλά αγγούρια και πολλά νεύρα! 

Όταν περνώ δημιουργικές φάσεις, έχω πιο χαλαρή καθημερινότητα και συνήθως βρίσκομαι σε σχέση, το ψυγείο μου είναι η χαρά του Pantry στο Master Chef. Ό,τι πιο περίεργο μποροείς να ζητήσεις, το έχω ήδη! 

Πάντως τώρα, όπως βλέπετε, περνάω τη φάση Νο1. 

  • Γυρνάς σπίτι μετά από μια δύσκολη μέρα. Ποιο φαγητό σε παίρνει αγκαλιά; 

Το ΑΠΟΛΥΤΟ, αυγά με πατάτες! Προσοχή, όχι ομελέτα που έχει μέσα πατάτες. Όχι – όχι. Αυτό είναι πλέον τόσο μέτριο. Αναφέρομαι σε πατάτες τηγανιτές που από πάνω βάζεις 2 αυγά μάτια με τον κρόκο να είναι έτοιμος να περιλούσει τις πατάτες.

  • Τι απαγορευμένο κρύβεις στο καλάθι του σούπερ μάρκετ; 

Το απαγορευμένο είναι πάντα λατρεμένο,  όπως έχει τραγουδήσει και η Άννα και για μένα, αυτό το απαγορευμένο είναι το ζαχαρούχο γάλα με το οποίο μπορείς να φτιάξεις από ονειρικό σπιτικό παγωτό με μπισκότα Oreo, θεϊκά τρουφάκια σοκολάτας –  μπισκότου μέχρι τάρτα λεμονιού και μπουγάτσα με ζαχαρούχο. Απαλύνει και τις πληγές. Κυρίως τις συναισθηματικές.

  •  Τι δεν λείπει ποτέ από το ψυγείο σου; 

Κρασιά, κρασιά, κρασιά , κρασιά και…κρασιά.  Όχι για μένα, για κάτι φίλους μου από το χωριό. Δεν τους ξέρεις!

  • Όταν καλείς κόσμο στο σπίτι τι υπάρχει πάντα στο τραπέζι; 

Το αγαπημένο μου μαύρο πέτρινο στρογγυλό πλατό,  το οποίο φιλοξενεί πάνω του κυρίως τυριά, αλλαντικά και διάφορα chutneys. 

  • Μια αγαπημένη συνταγή από το χρονοντούλαπο;

Το ΑΠΟΛΥΤΟ τοστ με ομελέτα στο τηγάνι που κάνει η μαμά μου! Μετά απ’ αυτό, δε θα ξαναψήσετε το τοστ στην τοστιέρα! 

  1. Αυγά χτυπημένα στο σύρμα με φρέσκο κρεμμυδάκι, αλάτι και πιπέρι τα. οποία τα ρίχνουμε σε μικρό τηγάνι που περιμένει σε δυνατή φωτιά και αφού πρώτα αλείψουμε λίγο λάδι. 
  2. Τοποθετούμε στο κέντρο της ομελέτας και πάντα δίπλα δίπλα, με λίγο κενό ανάμεσα τους τα κομμάτια του ψωμιού.
  3. Αφού τα αφήσουμε ελάχιστα να απορροφήσουν λίγο από το μείγμα των αυγών, τα γυρίζουμε ανάποδα.
  4. Αφήνουμε την ομελέτα με το ψωμί να ψηθεί από τη μία πλευρά και με μια σπάτουλα τη γυρίζουμε από την άλλη.
  5. Στη συνέχεια, γυρίζουμε τις άκρες της ομελέτας προς τα μέσα, φτιάχνοντας ένα τετράγωνο σχήμα και απλώνουμε πάνω το ζαμπόν, και το τυρί και το απλώνουμε στη μέση. 
  6. Αποσύρουμε μέχρι να λιώσει  τελείως το τυρί.