HomeCinemaSpecial screeningΕπιστροφή στην κορυφή: Eλεύθερο διαδικτυακά το φιλμ-ύμνος...

Επιστροφή στην κορυφή: Eλεύθερο διαδικτυακά το φιλμ-ύμνος στη δύναμη της θέλησης

O Λεωνίδας, ένας 33χρονος πάνκης και η παρέα του θέλουν να ανέβουν στην ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου. Τελικά για ποιον θα είναι πιο δύσκολο; Η ταινία αναδεικνύει τη δύναμη της θέλησης, της φιλίας και της…punk rock, μιας και τη μουσική της επιμελήθηκαν οι Vodka Juniors.

Το 2008, ο 23χρονος Λεωνίδας ανέβηκε για πρώτη φορά στον Όλυμπο. Στην επιστροφή προς την Αθήνα, ένα ατύχημα με τη μηχανή τού κόστισε σχεδόν τη ζωή του και τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι. Το 2014 η Ιωάννα Πετειναράκη, η παραγωγός της ταινίας Επιστροφή στην κορυφή (Back to the Top), αποφάσισε να βοηθήσει τον Λεωνίδα, να πραγματοποιήσει το όνειρό του, δηλαδή να ανέβει στον Μύτικα (2917 μέτρα), την κορυφή του Ολύμπου.

Οι φίλοι του Λεωνίδα φρόντισαν να τα καταφέρει και εμείς μπορούμε να θαυμάσουμε το εγχείρημα σε ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Στρατή Χατζηελενούδα.

Η ταινία που απέσπασε το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2018, μετά τη φεστιβαλική της πορεία εντός και εκτός συνόρων, διατίθεται για θέαση δωρεάν.

Δείτε ολόκληρη την ταινία, εδώ.

Related stories

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...

Ψηλά στο Εσκί Ντελίκ, αναμνήσεις μιας άλλης ζωής

Ήταν μικρές κι αθώες κοπελούδες σαν ήρθανε απ’ την...