HomeUrbanitiesΔημήτρη Μεντζέλο ανοιξέ μου το ψυγείο σου!

Δημήτρη Μεντζέλο ανοιξέ μου το ψυγείο σου!

Επιμέλεια: Aγγελική Παρασχά

Το φαγητό και το μαγείρεμα για μένα είναι ψυχοθεραπεία. Έχω περάσει άπειρες ώρες πάνω από κατσαρόλες, δίπλα σε φούρνους και παρέα με ξύλα κοπής.

Ο Δημήτρης Μεντζέλος είναι λάτρης της μουσικής, ράπερ, στιχουργός και για χρόνια ένα από τα βασικά πρόσωπα του θρυλικού Hip-hop συγκροτήματος Ημισκούμπρια.  Είμαι πολλά χρόνια μέσα στη μουσική και ιδιαίτερα την hip hop και αγαπώ επίσης Soul, Funk, Disco και Heavy Metal. Μην ρωτάς πώς τα συνδυάζω! Όλη μου τη ζωή είμαι λάτρης της μουσικής και στιχουργός. Μέχρι τα 27 μου απλά ακροατής και μετά ακροατής και καλλιτέχνης, 20 χρόνια με τα Ημισκούμπρια και 7 χρόνια σόλο ράπερ.  

Μας άνοιξε το ψυγείο του και μας μίλησε για την σχέση του με το φαγητό.

Τα άπειρα ταξίδια για συναυλίες με οδήγησαν αρχικά στο πρόχειρο φαγητό αλλά πλέον έχω καταλήξει στις σπεσιαλιτέ της κάθε πόλης που επισκέπτομαι.

Το φαγητό και το μαγείρεμα για μένα είναι ψυχοθεραπεία. Έχω περάσει άπειρες ώρες πάνω από κατσαρόλες, δίπλα σε φούρνους και παρέα με ξύλα κοπής. Το ψυγείο μου έχει ότι υπάρχει σε κάθε ελληνικό ψυγείο. Τυριά, λαχανικά, φρούτα και ψωμί του τοστ ή αραβικές πίτες. Η κατάψυξη κοτόπουλο, χοιρινές μπριζόλες, μοσχαράκι σε μερίδες και τσιπούρες. Οτιδήποτε άλλο έξτρα το αγοράζω την ημέρα που θα το μαγειρέψω. Η γυναίκα μου ως εικαστικός, μεταξύ πινέλων, χρωμάτων και γλυπτών φτιάχνει υπέροχο ρύζι και τυροπιτάκια και ο γιος μου είναι πλέον καλύτερος μάγειρας από εμένα.

Γυρνάς σπίτι μετά από μια δύσκολη μέρα. Ποιο φαγητό σε παίρνει αγκαλιά;

Συνήθως στήνω μια κυπριακή πίτα με ότι υλικό βρω στο ψυγείο. Ωραίος συνδυασμός κυπριακή πίτα στην τοστιέρα με φέτα και μετά κέτσαπ και sticks πατάτας. Ή με γέμιση από blue cheese χτυπημένο με βούτυρο. 

Τι απαγορευμένο κρύβεις στο καλάθι του σούπερ μάρκετ;

Γαριδάρες και πακοτίνια. Λίγες φορές καραμελωμένα ποπ-κορν.

Τι δεν λείπει ποτέ από το ψυγείο σου;

Δεν λείπει από τo ψυγείο μου φέτα και γενικά ωραία τυριά. Είναι η αγάπη μου!

Όταν καλείς κόσμο στο σπίτι τι υπάρχει πάντα στο τραπέζι;

Συνήθως μια χωριάτικη σαλάτα με έξτρα κάπαρη. Είναι κάτι που αγαπούν όλοι και το τσακίζουν.

Μια αγαπημένη συνταγή από το χρονοντούλαπο.

Ρύζι με κιμά

Φτιάχνουμε τον κιμά όπως κάνουμε για τα μακαρόνια και ξεχωριστά το πιλάφι. Μετά ρίχνουμε στο ρύζι όσο κιμά θέλουμε και τριμμένο τυρί. Μαγεία!!!

Για όσους βρεθούν στην Αθήνα, στις 2/2 ο Δημήτρης Μεντζέλος θα είναι στο Gagarin σε μια συναύλια Hip- Hop και παραδοσιακής μουσικής όπου θα συμμετάσχουν και άλλοι πολλοί καλλιτέχνες.

 

Related stories

Ραντεβού στα λουλουδάδικα: Σε αυτή τη γειτονιά, είναι όλα ανθισμένα

γράφει η Έλλη Πελίτη/ Φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου "Κρύβομαι μες στο...

Οι αρχιτέκτονες της πόλης στον Εξώστη | Στέφανος Σκαρλακίδης

Κάθε βδομάδα φιλοξενούμε στον Εξώστη αρχιτέκτονες της πόλης και...

Το Challengers αποτελεί την καλύτερη επιλογή στις αίθουσες αυτή την περίοδο που διανύουμε

γράφει ο Γιώργος Δημητρόπουλος CHALLENGERS (2024) του Λούκα Γκουαντανίνο Διάρκεια: 132’ Η...

Αφιερώματα στον Ελληνικό Κινηματογράφο

γράφει η Γεωργία Αρχοντή Με αφορμή τοπικές προβολές και αφιερώματα,...

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου “Ίρις” 2024 – Οι Υποψηφιότητες

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ανακοινώθηκαν χθες, οι υποψηφιότητες για τα...