HomeInterviewsΓκραφίτι πάνω στα ρούχα σου, ενώ ακούς...

Γκραφίτι πάνω στα ρούχα σου, ενώ ακούς μουσικάρες; Count us in!

Γράφει η Έλλη Πελίτη

Ηλεκτρονική μουσική, μόδα και γκράφιτι: η εναλλακτική μορφή της τέχνης   

Πώς μπορεί να συνδυαστεί η ηλεκτρονική μουσική, η μόδα και τα γκράφιτι μέσα σε μία βραδιά; Η ομάδα της Haute Couture SKG  μας εξηγεί πως ένα κοινό όραμα τεσσάρων φίλων μπορεί να οδηγήσει σε μία μοναδική σύμπραξη διάφορων μορφών τέχνης χωρίς όρια και κανόνες, με οδηγό την ιδιαιτερότητα και το πάθος.

Η Haute Couture SKG είναι ένα project που δημιουργήθηκε από τέσσερις κολλητούς στη Θεσσαλονίκη με ένα κοινό όραμα, αυτό του συνδυασμού της ηλεκτρονικής μουσικής με άλλες μορφές τέχνης που συμβαίνουν παράλληλα στον ίδιο χώρο. One moment two arts. Ο καθένας τους έχει διαφορετικό υπόβαθρο ανάμεσα στις τέχνες, όπως αυτής της μουσικής, της μόδας, της ζωγραφικής και της στιχογραφίας, δημιουργώντας έτσι μία μείξη των ανθρώπων αυτών σε ένα event.

Στόχος της ομάδας άλλωστε είναι το project να μεγαλώνει σταδιακά, συνδυάζοντας διάφορες πτυχές της τέχνης με την ηλεκτρονική μουσική. Το Haute Couture SKG δεν έχει όρια, γεγονός που ωθεί την ομάδα να σε νέες καινοτομίες, θέτοντας τον πήχη όλο και ψηλότερα. Η ιδιαιτερότητα των συνδυασμών διαφόρων τεχνών είναι χαρακτηριστικό του Haute Couture SKG. 

 Ένα από τα μέλη της ομάδας, ο Filippos, dj και παραγωγός, έχοντας συμμετάσχει σε πολλά μουσικά events τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αποτέλεσε τη σπίθα για να δημιουργηθεί αυτή η ιδέα. Ο συνδυασμός διαφόρων πτυχών της τέχνης ξεκινάει μέσα από την φαντασία των ανθρώπων του Haute Couture SKG. Έχοντας ήδη συνδυάσει την live ραπτική και το τατουάζ, το event της Πέμπτης είναι άλλο ένα παράδειγμα ότι το Haute Couture SKG μπορεί να συνδυάσει τα πάντα.

Το βράδυ της Πέμπτης 25/1, λοιπόν, στον χώρο του Bord de l’eau (Εγνατίας 45) η ηλεκτρονική μουσική θα συναντήσει την τέχνη του γκράφιτι, όχι όμως στον τοίχο, αλλά πάνω στο αγαπημένο σου ρούχο/piece με τη βοήθεια των Filippos και Kayf. Ο πρώτος καλλιτέχνης, ο Filippos, είναι αναπόσπαστο κομμάτι του line up σε όλα τα events του Haute Couture SKG.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, υπηρετεί χρόνια  την ηλεκτρονική μουσική με μια σειρά από πετυχημένες κυκλοφορίες που έφτασαν από το top chart μέχρι και τα μεγαλύτερα stages στο κόσμο. Ο Filippos αφήνει την υπογραφή του στον μουσικό κόσμο με πετυχημένα shows ανά την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.  Ο δεύτερος, ο Κayf, έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής με τα dj set του σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά  και μέσω του graffiti show του στην Αθήνα. Στο event της Πέμπτης ο Κayf όχι μόνο θα αναλάβει το dj set με τον Filippo, αλλά και θα διακοσμήσει τα αγαπημένα σου ρούχα με δικές του μοναδικές δημιουργίες με την τέχνη του γκράφιτι.

Και επειδή στην ομάδα του Haute Couture SKG δεν αρέσουν τα spoilers, το μόνο που μπορούν να μας “μαρτυρήσουν” είναι το γεγονός ότι πολλά ακόμα events θα ακολουθήσουν, με τον απίθανο συνδυασμό της ηλεκτρονικής μουσικής και άλλων πτυχών της τέχνης να συνεπαίρνει το κοινό της Θεσσαλονίκης για ακόμα μία φορά. 

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...