HomeΘέματαΑπό τη Θεσσαλονίκη στη Νέα Υόρκη: H...

Από τη Θεσσαλονίκη στη Νέα Υόρκη: H Bίκυ και ο Αντώνης γυρνάνε τον κόσμο

Κάθε φορά, κι ένας νέος προορισμός για να κάνουμε χάζι

Νέα Υόρκη. Η μητρόπολη ή ομφαλός του κόσμου. Το μεγάλο μήλο, ή Γκόθαμ Σίτι, όπως κι αν την αποκαλέσει κανείς, ένα είναι βέβαιο. Αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς και κατά πολλούς την ομορφότερη πόλη στον κόσμο. Η αλήθεια είναι ότι την ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά, άρα θέλεις και χρόνο για να την χορτάσεις. Από την άλλη είναι και ένας από τους πιο ακριβούς αστικούς οικισμούς του πλανήτη μας. Ας θέσουμε λοιπόν ως ένα ικανοποιητικό χρονικό όριο αυτού του ταξιδιού τις 10 μέρες.

Αν η οικονομική ευχέρεια σου είναι πιο περιορισμένη αφαίρεσε 2-3 μέρες και αν μπορείς φυσικά πρόσθεσε περισσότερες. Όπως σε κάθε τόπο που γνωρίζουμε ως ταξιδιώτες υπάρχουν κάποια μέρη, περιοχές, κτίρια που είναι άχαστα. Η πιο φωτογενής πολύ της υφηλίου λοιπόν έχει πολλά τέτοια. Και εξηγούμαι. Αρχικά φορώντας ανατομικά σνίκερς (Ναι σ’ αυτή την πόλη έχεις πολύ περπάτημα) ξεκίνα να αφουγκράζεσαι αυτό που πραγματικά είναι η Νέα Υόρκη. Ένα ρεαλιστικό σκηνικό ταινίας.

Άρχισε να περπατάς στο Μανχάταν από άκρη σε άκρη. Oκ για αρχή ντάουν τάουν.

Χάζεψε το μαγικό σκηνικό που όλα είναι τόσο μεγάλα και φωτεινά που δύσκολα μπορεί να το συλλάβει ο νούς σου. Στην εμβληματική Τάιμς σκουερ. Κάνε έρευνα αγοράς στην πολυσύχναστη Πέμπτη λεωφόρο, φτάσε μέχρι το εμπάιρ στέιτ μπίλντινγκ, μη σταματάς να βγάζεις φωτογραφίες. Φάε ένα κομμάτι πίτσα(η Τζοις είναι εξαιρετική). 

Η σαγηνευτική Τάιμς Σκουέρ 

Τη μέρα είναι εξίσου εντυπωσιακή 

Συνέχισε προς Γκράντ σέντραλ στέισον. Άλλο ένα αξιοθαύμαστο κτήριο που σου είναι γνώριμο από τις ταινίες 

Ο πολυφωτογραφημένος Γκράντ Σέντραλ Στέισον 

Κάτσε να ξαποστάσεις στο πανέμορφο Μπράιαν πάρκ ή σε  ένα από τα δεκάδες πάρκα που θα ξεφυτρώνουν ανάμεσα στους πελώριούς ουρανοξύστες. Αφιέρωσε τουλάχιστον 4 ώρες περπάτημα στο εμβληματικότερο πάρκο του κόσμου. Το Σέντραλ πάρκ. Μία μοναδική εμπειρία που θα έχεις προαγοράσει είναι η επίσκεψη σε ταράτσα ενός ουρανοξύστη. Τοπ οφ δε ροκ (Ροκφέλερ σέντερ), Έτζ ή Σάμμιτ. 

Το περίφημο συντριβάνι του Σέντραλ πάρκ 

Βαρκάδα στο Σέντραλ πάρκ 

 Τόπ οφ δε ρόκ.Η μαγική θέα απο το Ροκφέλερ Σέντερ 

Ναι έχει κι άλλα, αλλά αυτά είναι τα κορυφαία. Το τίπ εδώ είναι να κλήσεις την ώρα που θα δύει ο ήλιος ώστε να πετύχεις την πόλη καλυμμένη από τις εκπληκτικές κόκκινο πορτοκαλί αποχρώσεις του ήλιου που πέφτει και τα φώτα που λίγο μετά θα λούσουν τα πάντα γύρω σου.

Είναι εικόνες που τόσο εντυπωσιακές ίσως να μην έχεις τη δυνατότητα να ξανααντικρίσεις στη ζωή σου. Τις ίδιες αυτές ώρες (18.00 με 19.00) μία άλλη μέρα οφείλεις στον εαυτό σου να βρεθείς στο Ντάμπο του Μπρούκλιν. Δίπλα στο καρουζέλ θα βρεις μια μικρή αποβάθρα. Πάρε μια μπύρα (ή ότι άλλο προτιμάς) μέσα σε χαρτοσακούλα, χαλάρωσε και απόλαυσε ένα ακόμα ανυπέρβλητο θέαμα. Αριστερά σου η γέφυρα του Μπρούκλιν, δεξιά του Μανχάταν και μπροστά σου το ίδιο το αμερικάνικο όνειρο. 

Η ασύλληπτη θέα από το Ντάμπο 

Στη γέφυρα του Μανχάταν, στο Ντάμπο 

Η κορυφογραμμή των ουρανοξυστών του Μανχάταν. Αν πας άνοιξη με τέλη Οκτώβρη μην παραλείψεις να πάρεις το μετρό και να βρεθείς στο προβεβλημένο κινηματογραφικά Κόνι αιλαντ. Εκεί θα βολτάρεις στην παραλία του ωκεανού, θα ξανά νιώσεις παιδί στο εμβληματικό λούνα-παρκ, θα φας χότ ντόγκ στου Νέιθαν. 

Ο διάσημος τροχός του Κόνι Αιλαντ 

Πανέμορφες γειτονιές να τριγυρίσεις το Γκρίνουιτς βίλατζ, Σόχο, Φαινάνσιαλ ντίστρικτ, Τσέλσι, Χάτσον Γιάρντ, γενικότερα το δυτικό Μανχάταν. Έξτρα τίπς, πάρε το δωρεάν κίτρινο Φέρι για Στέιτεν αιλαντ για να περάσεις μπροστά από το διασημότερο αξιοθέατο της πόλης, το άγαλμα της ελευθερίας. Ιδανικό θα ήταν να προ αγόρασες εισιτήρια για κάποια παράσταση σε  Θέατρο στο θρυλικό Μπροντγουέι και έναν αγώνα μπάσκετ των Νικς στην γνωστότερη αρένα παγκοσμίως, το Μάντισον σκουέρ γκάρντεν. Αν σε ενδιαφέρουν τα μουσεία ενδεικτικά σου αναφέρω κάποια από τα καλύτερα. MOMA, μητροπολιτικό μουσείο σύγχρονης τέχνης, Γκούγκενχαϊμ. Φαγητό. Ασφαλώς και μπορείς να βρεις τα πάντα, κάθε λιχουδιά από όλες τις κουζίνες του κόσμου. 

Η πανέμορφη συνοικία του Γκρίνιουτς Βίλλατζ 

Αν θες όμως πραγματικά αν αφουγκραστείς μέρος του πολιτισμού αυτής της πόλης θα πρέπει να επιλέξεις τοπικές γεύσεις. Μπέιγγελ ή πίτσα για πρωινό ή κάποιο καλό μπραντσάδικο (Clinton’s) για πανκέικς. Νεοϋρκέζικο τσίζκεικ ή ντόνατ για γλυκάκι, φυσικά burger, αλλά σημαντικό να επιλέγεις πάντα ανεξάρτητα μαγαζιά και όχι μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες αν θες να φας καλά. Διαμονή. Όπως προανέφερα η Νέα Υόρκη είναι ακριβή πόλη. Εκεί που θα το νιώσεις έντονα είναι στην διαμονή σου. Ένα μέτριο ξενοδοχείο ξεκινάει από 250 € τη βραδιά όχι μόνο στο Μανχάταν αλλά και έξω από αυτό.

Το ερ-μπι εν μπι δεν είναι μια αισθητά φθηνότερη λύση. Τα χόστελ οκ είναι μια πιο εφικτή λύση οικονομικά. Πρέπει να ξεκινήσεις μήνες πριν ενδελεχή έρευνα για να βρεις την καλύτερη τιμή. Ναι η καλύτερη και ακριβότερη περιοχή φυσικά είναι το Μανχάταν. 

Το διασημότερο αξιοθέατο των Η.Π.Α,το άγαλμα της ελευθερίας 

Μεταφορικά. Υπάρχει πλέον πληθώρα πτήσεων απευθείας από Αθήνα κυρίως την περίοδο Μάρτης- Οκτώβρης. Ιδανικά επίλεξε Έμιρειτς με περίπου 550 -600 € το άτομο με επιστροφή. Οι εικόνες που θα αποθηκευτούν στο υποσυνείδητό σου μετά από αυτό το ταξίδι θα σε κρατήσουν ευτυχισμένο για χρόνια. Οι άνθρωποι της ευγενικοί, δοτικοί και πρόσχαροι, θα σε κάνουν να νιώσεις σαν να είσαι μακριά από την τετριμμένη καθημερινότητα σου. Άλλωστε σε κάθε σου βήμα θα αισθάνεσαι σα πρωταγωνιστής σε κάποια αμερικανική ταινία, αφού κάθε σχεδόν γωνιά αυτής της πόλης θα σου φανεί ήδη γνώριμη. 

Ο ψηλότερος ουρανοξύστης της πόλης ,στο σημείο μηδέν της Φαινάνσιαλ Ντίστρικτ 

Αντίθεση παλιού και νέου στη Τσάιναταουν 

Ο διάσημος γυμνός κάουμποι στην Τάιμς σκουέρ 

Τι αντικρίζεις σηκώνοντας το βλέμμα οπουδήποτε στο κέντρο του Μανχάταν 

Οι αφεντομουτσούνες μας μεσημέρι στη Τάιμς σκουέρ 

Η μαγευτική θέα από το Τοπ Οφ Δε Ρόκ 

Ναι πάλι εμείς στο Σέντραλ πάρκ 

Όταν από την ακτή του Μπρούκλιν κοιτάς απέναντι 

Χαζεύοντας το διασημότερο αξιοθέατο από το Μπάτερι πάρκ 

Ένας αγώνας των Νίκς αποτελεί αλήθεια μοναδική εμπειρία ζωής! 

Ένα από τα εκπληκτικότερα σημεία να σταθείς απολαμβάνοντας αυτή την ασύλληπτη εικόνα 

Βολτάροντας στο κέντρο 

 

 

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...