HomeUrbanitiesLive stagesΗ ατζέντα του μήνα | Ένας Σεπτέμβρης...

Η ατζέντα του μήνα | Ένας Σεπτέμβρης γεμάτος συναυλίες και παραστάσεις στην πόλη μας!

Ο Σεπτέμβρης είναι εδώ και σα να χαιρόμαστε λιγάκι, όχι μόνο γιατί επιτέλους δρόσισε, αλλά και γιατί μας είναι ένας μήνας γεμάτος συναυλίες και παραστάσεις στις ανοιχτές σκηνές της πόλης.

ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ – ΡΕΝΑ ΜΟΡΦΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ @ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

Για να γιορτάσουν τη συμπλήρωση των τριών χρόνων και την τεράστια επιτυχία της τηλεοπτικής εκπομπής της ΕΡΤ1 «Μουσικό Κουτί», ο δημιουργός και παρουσιαστής της εκπομπής Νίκος Πορτοκάλογλου και η συμπαρουσιάστριά του Ρένα Μόρφη, ετοιμάζουν μια μεγάλη συναυλιακή εξόρμηση στην Ελλάδα και την Κύπρο. Τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου θα βρεθούν στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών για ένα ακόμη μουσικό ταξίδι. Ο κορυφαίος τραγουδοποιός, Νίκος Πορτοκάλογλου, γιόρτασε το περασμένο καλοκαίρι τα 40 χρόνια διαδρομής του από τους Φατμέ μέχρι το Μουσικό Κουτί, με δυο sold out συναυλίες στο Ηρώδειο και μια μεγάλη πανελλήνια περιοδεία, σαν επιστέγασμα μιας σπάνιας σε διάρκεια και δημιουργικότητα παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι. Το 2020 οραματίστηκε και δημιούργησε, με μια ομάδα εκλεκτών συνεργατών, την εκπομπή που άλλαξε τα τηλεοπτικά μουσικά δεδομένα, έβαλε τον πήχη πολύ ψηλά και γνώρισε πρωτοφανή αναγνώριση και αγάπη από το κοινό. Η εξαιρετική ερμηνεύτρια, Ρένα Μόρφη, που ξεκίνησε με το συγκρότημα Ιμάμ Μπαϊλντί και ξεχώρισε για τις πρωτότυπες διασκευές του και για τις πολυάριθμες συναυλίες σε διεθνή φεστιβάλ σε Ευρώπη και ΗΠΑ, ακολούθησε πολύ επιτυχημένη μοναχική πορεία και έχει κάνει μεγάλη αίσθηση με τις ερμηνείες της στην εκπομπή.

Μαζί τους, τρία από τα βασικά μέλη της μπάντας της εκπομπής, ο Βύρων Τσουράπης (μπάσο, τραγούδι) με τα όμορφα τραγούδια του από τον προσωπικό του δίσκο Λέξεις Μακρόσυρτες,  ο Λάμπης Κουντουρόγιαννης (κιθάρα, τραγούδι) με το νέο του project ΡΙΖΕΣ και το τραγούδι τους Ζήσε Ελεύθερος, ιδρυτικό μέλος των Wedding Singers, με πολυάριθμες συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες, ο Θανάσης Τσακιράκης (τύμπανα, φωνητικά) με το μοναδικό του ταλέντο συμπληρώνει δυναμικά και απογειώνει με τον
ήχο του όλα τα είδη μουσικής καθώς και μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών.

Βύρων Τσουράπης: μπάσο, μαντολίνο, φυσαρμόνικα, φωνή
Λάμπης Κουντουρόγιαννης: ηλεκτρική-ακουστική κιθάρα, φωνή
Θανάσης Τσακιράκης: τύμπανα, φωνή
Ηλίας Λαμπρόπουλος: βιολί, μπουζούκι, τρομπέτα, γκάϊντα, φωνή
Αλέξανδρος Ζουγανέλης: σαξόφωνο, φλάουτο
Κατερίνα Λιάκη: πλήκτρα, φωνή
Carlos Menendez: κρουστά
Άκης Πασχαλάκης: ηχοληψία p.a
Αγαπητός Καταξάκης: ηχοληψία stage
Νίκος Λιβανός: φωτισμοί

Info:
Νίκος Πορτοκάλογλου – Ρένα Μόρφη
Live στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών
Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου
Έναρξη στις 21:00
Προπώληση εισιτηρίων στα 15 ευρώ στο viva.gr, στο ταμείο του
Φεστιβάλ και στο Σάρωθρον
Είσοδος στο ταμείο στα 18 ευρώ

 

«Η πόρνη από πάνω»

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 & ΠΕΜΠΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Το αριστούργημα του Αντώνη Τσιπιανίτη με την Κατερίνα Διδασκάλου που απέσπασε το θερμό χειροκρότημα κοινού και κριτικών περιοδεύει σε επιλεγμένους σταθμούς σε όλη την Ελλάδα! 

«Η πόρνη από πάνω», το αριστούργημα του Αντώνη Τσιπιανίτη σε σκηνοθεσία Σταμάτη Πατρώνη με την Κατερίνα Διδασκάλου περιοδεύει σε επιλεγμένους σταθμούς στην Ελλάδα και στην Κύπρο!

Η Κατερίνα Διδασκάλου επιστρέφει για δωδέκατη  χρονιά με το συγκλονιστικό μονόλογο, που απέσπασε το θερμό χειροκρότημα κοινού και κριτικών.

Η προδοσία, η απόρριψη, η βαναυσότητα εναντίον των γυναικών και ταυτόχρονα ο έρωτας, η δύναμη που βρίσκει κανείς μέσα του ακόμη και στις δυσκολίες και  η επιδίωξη για την χαρά της ζωής ξετυλίγονται συναρπαστικά μέσα από την αφήγηση της Ερατούς, μιας γυναίκας που μέσα από τον δύσκολο γάμο της έχασε πολλά, κέρδισε όμως τον εαυτό της.

Η Κατερίνα Διδασκάλου, αναπολώντας τη ζωή της Ερατούς, πλημμυρίζει κυριολεκτικά τη σκηνή, υποδυόμενη ταυτόχρονα με απίστευτη ευκολία όλους τους χαρακτήρες που έπαιξαν ρόλο στη ζωή της ηρωίδας. ‘Ένα μοναδικό ρεσιτάλ ερμηνείας που μας ταξιδεύει για 90 λεπτά από το γέλιο στη συγκίνηση, παραμένοντας κάθε στιγμή στην πραγματικότητα για να οδηγήσει σε ένα τέλος έκπληξη.

Η υπόθεση του έργου

Η Ερατώ -η νοικοκυρά από κάτω- μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με υπομονή και στωικότητα ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη. Και τότε….. ‘’

Διάρκεια: 90΄

Συντελεστές

Κείμενο: Αντώνης Τσιπιανίτης

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Πατρώνης
Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μηνάς Μινατσής
Κοστούμια: Δημήτρης Ανδριανός
Μουσική επιμέλεια: Μιχάλης Ρουμπής, Ιωάννης-Ιόλαος Μανιάτης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μιχάλης Ρουμπής

Φωτογράφιση αφίσας: Κωστής Λίερος

Οργάνωση περιοδείας: Αλέξανδρος Πιτόσογλου

Παραγωγή: Ερωφίλη ΑΜΚΕ

Ώρα έναρξης : 9.15 μμ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ : VIVA.GRΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ : ΓΟΥΝΑΡΗ 22 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τηλέφωνο 2310-275349

 

 

ΝΕΦΕΛΗ ΦΑΣΟΥΛΗ την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στην αυλή του Block 33
(26ης Οκτωβρίου 33)

Έξι μήνες μετά τη μεγάλη έξοδο στη Νέα Υόρκη, η Νεφέλη Φασούλη, έρχεται στη Θεσσαλονίκη γεμάτη εμπειρίες και έτοιμη για περιπέτεια, και ανατροπές, με διάθεση που θυμίζει τον παλιό καλό καιρό. Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στον ΚΗΠΟ του Block 33.

Με ολόφρεσκια μπάντα, με τραγούδια του προσωπικού της δίσκου “Ο κόσμος σου” σε μουσική και στίχους του Φοίβου Δεληβοριά, αλλά και με άλλα, γνωστά κι αγαπημένα λαϊκά, η ομάδα αναμένεται φέτος το φθινόπωρο να κάψει το πατάρι.

Μαζί της:
Νικόλας Wastor – πλήκτρα
Γιάννης Πατάκας – κιθάρα
Jason Wastor – κρουστά, τύμπανα
Γιώργος Κωνσταντίνου – ηλεκτρικό μπάσο
Βασίλης Αλεξόπουλος – ηχοληψία
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00
Έναρξη: 21.00

Τιμές εισιτηρίων

Περιορισμένη προπώληση: 10 ευρώ

Υπόλοιπη προπώληση: 12 ευρώ
Ταμείο: 14 ευρώ

Σημεία προπώλησης

Ηλεκτρονικά: viva.gr

Τηλεφωνικά: 11876
Σε όλα τα Viva Spots
(Καταστήματα NOVA, Public, Media Markt)
Artwork: Studio Hervik
Παραγωγή: Fishbowl Music Tank
Πληροφορίες: [email protected]

POLKAR LIVE την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών στις 21:30

Τους πήρε 10 χρόνια να γίνουν ροκ σταρ.

Και να που όλα γίνονται.

Η υπερμπάντα που λατρεύουν οι Σαλονικείς έρχεται για να το γιορτάσει στην πόλη που γεννήθηκε.

Ξεχαρβαλωμένα γιουκαλίλι, χάλκινα σε παροξυσμό, ιπτάμενα χαρτάκια και φιλιά στο στόμα για όσους το επιθυμούν, είναι από τα λίγα που θα συμβούν.

Στο μεγαλύτερο γλέντι του καλοκαιριού θα είμαστε “μαζί αγάπες μου”.

Info:

POLKAR LIVE

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30

Έναρξη στις 21:30

Είσοδος στα 12 ευρώ

Προπώληση

Ηλεκτρονικά: ticketservices.gr

Τηλεφωνικά: 2107234567

Και στο ταμείο του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

 

John Digweed

H ομάδα της Chicness και το Kapani Project ενώνουν τις δυνάμεις τους για δεύτερη φορά και παρουσιάζουν ένα μαγευτικό event ηλεκτρονικής μουσικής σ’ ένα από τους πιο εμβληματικούς χώρους της Θεσσαλονίκης.

Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, από τις 17:00 έως τις 00:00, στήνουν ένα μεγάλο party στον εξωτερικό χώρο του Noesis (Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ).

Υποδέχονται εναν θρυλικο Dj, ένα από τα σημαντικότερα ονόματα της dance electronica, τον John Digweed (Bedrock Records), μετά από αρκετα χρόνια, ξανά στην Θεσσαλονίκη!

Ετοιμαστείτε για ένα μοναδικό party, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, όπου θα αιχμαλωτιστείτε από το ιδιαιτερο και εκρηκτικό set του John Digweed, που περιβάλλεται από μια μουσική ατμόσφαιρα μυστηρίου και ισχυρα grooves.

O βρετανός super star αποτελεί τη ζωντανή ιστορία της dance μουσικής με μια πορεία 30 ετών. Ο John Digweed αποτελεί ένα σπάνιο φαινόμενο καλλιτέχνη που ανεξάρτητα από τις εκάστοτε μουσικές τάσεις πρωταγωνιστεί σε βάθος χρόνου, βασιζόμενος προπαντός στην ουσία της μουσικής του δημιουργικότητας.

Από την εποχή που ασχολείτο με την acid house σκηνή μέχρι σήμερα έχει στο ενεργητικό του Mega Hits όπως ‘Heaven Scent’, ‘For What You Dream Of’ κ.α. Τα albums του Transitions, Bedrock και Structures κατέκτησαν τεράστια εμπορική επιτυχία, καθώς και την ευρεία αναγνώριση των κριτικών, ενώ η ραδιοφωνική εκπομπή του, Transitions, είναι από τις πλέον επιτυχημένες του είδους σε παγκόσμιο επίπεδο με κοινό που εκτείνεται σε 120 χώρες και ανέρχεται σε 24 εκατομμύρια ακροατές την εβδομάδα.

Η επίδραση του John Digweed, στην παγκόσμια μουσική dance σκηνή είναι τεράστια και διευρύνεται συνεχώς, όπως αποδεικνύουν τα ασταμάτητα gigs και οι περιοδείες του ανά τον κόσμο. Είναι ο Dj των Djs.

Η διαφορετικότητά του σε σχέση με τους υπόλοιπους είναι κι αυτό που τον χαρακτηρίζει. Τόσο στο ξεκίνημά του, όσο και τώρα που βρίσκεται στο αποκορύφωμα του διεθνούς dj set έχει δημιουργήσει και διατηρήσει ένα επίπεδο ακεραιότητας που είναι πια σημείο αναφοράς τόσο για τους djs όσο και για τους παραγωγούς παγκοσμίως.

Πέρα από Dj, ο John Digweed, είναι και ένας από τους βασικούς δημιουργούς του πρωτοπόρου label, Bedrock. Έπειτα από τουλάχιστον 18 χρόνια αξιοσημείωτης δράσης, αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς.

Το line up πλαισιώνουν οι: Tikis, Tony G και Designer. Το Noesis στέκεται αρωγός και υποστηρικτής σε αυτό το τόσο ξεχωριστό εγχείρημα που διοργανώνεται για δεύτερη φορά και ο ενθουσιασμός όλων δεν περιγράφεται!

Σας περιμένουμε όλους σε ένα εμβληματικό τοπίο που όμοιο του δεν υπάρχει.

Προπώληση εισιτηρίων / Presale tickets: •

Πρώτη κυκλοφορία / Early Bird Tickets: 15€

Περισσότερες πληροφορίες στο παρακάτω τηλέφωνο / More information at: +30 6946504933 // 6972143530

 

H Μαρίζα Ρίζου ζωντανά στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Δάσους την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, Ώρα έναρξης: 21.30

Προπώληση: 13 € (Early Bird – περιορισμένος αριθμός), 15 €
Ταμείο: 17 € – φοιτητικό/ανέργων/ΑμεΑ: 15 €
Προπώληση: ticketservices.gr
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μάρκος Χαϊδεμένος: Επιμέλεια ενορχηστρώσεων / Πιάνο / Hammond / Roads
Παναγιώτης Κωστόπουλος: Τύμπανα
Γιώργος Μουχτάρης: Κοντραμπάσο / Synth Bass / Μελόντικα / Ρεκ
Άγγελος Αϊβάζης: Κιθάρα / Τζουράς
Σπύρος Νίκας: Σαξόφωνο / Κλαρίνο
Γιώργος Ταμιωλάκης: Τσέλο
Αγαπητός Καταξάκης & Ηλίας Καρούμπαλης: Επιμέλεια ήχου
Φίλιππος Τρέπας: Φωτισμοί

Παραγωγή – Διοργάνωση:
Μenta Art Productions | [email protected]

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου την ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  

Με προσθήκη νέων συνεργατών και ανανεωμένο πρόγραμμα, Θα δοθεί νότα τη νόταη «μάχη» για το δικαίωμα στο όνειρο.

ΤΡΑΓΟΥΔΙ:

Alkyone, Γιάννης Λίταινας,  Αλέξανδρος Κτιστάκης

ΜΟΥΣΙΚΟΙ

Δημήτρης Μυστακίδης, Γιώργος Αγγελάκης, Φοίβος Άνθης, Θανάσης Βόλλας, Αποστόλης Γιάγκος, Νίκος Δημηνάκης, Λεωνίδας Κυρίδης, Κωσταντής Πιστιόλης

ΤΕΧΝΙΚΟΙ

Ηχοληψία : Μάκης Πελοπίδας Θέμης Δημητρακόπουλος

Φωτισμοί : Χρήστος Λαζαρίδης

Φροντιστής σκηνής : Κωσταντής Παπακωνσταντίνου

Ώρα έναρξης : 9.00 μμ

Προπώληση εισιτηρίων: VIVA.GR & ΣΑΡΩΘΡΟΝ bar (Λαδάδικα)

Παραγωγή : NOVEL VOX

Δευτέρα 11 και Τρίτη 12/9 στο Θέατρο Δάσους

Τα «Βατράχια» του Αριστοφάνη, σε σύγχρονη διασκευή, παρουσιάζουν στο Θέατρο Δάσους τον Σεπτέμβριο 2023, η Έφη Μπίμπα και ο Άρης Σερβετάλης.

Η παράσταση που αποτελεί σύγχρονη διασκευή της κωμωδίας Βατράχια του Αριστοφάνη, παρουσιάζεται στο πλαίσιο της περιοδείας της-καλοκαίρι 2023 και αποτελεί το Επιδαύριο σκηνοθετικό βάπτισμα, της Έφη Μπίρμπα.

Η μετάφραση είναι του Κωνσταντίνου Μπλάθρα.

Γνωστοί για τις ατμοσφαιρικές, σχεδόν ονειρικές τους παραστάσεις, η Έφη Μπίρμπα και ο Άρης Σερβετάλης, παρουσιάζουν τη νέα τους παράσταση: «Βατράχια» του Αριστοφάνη.

Στη μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία, που περιλαμβάνει και το Επιδαύριο σκηνοθετικό της βάπτισμα, η Έφη Μπίρμπα παραδίδει μια κωμωδία με DNA τραγωδίας σε μετάφραση του Κωνσταντίνου Μπλάθρα, διασκευή σε συνεργασία με τους Κωνσταντίνο Μπλάθρα και Άρη Σερβετάλη και μουσική του Constantine Skourlis.

Τη διανομή συμπληρώνει μια εξαιρετική ομάδα ερμηνευτών: Άρης Σερβετάλης, Μιχάλης Σαράντης, Αργύρης Ξάφης, Ηλέκτρα Νικολούζου, Μαίρη Μηνά, Έκτορας Λιάτσος, Μιχάλης Θεοφάνους, Αλεξάνδρα Καζάζου, Νάνσυ Μπούκλη και Κυριάκος Σαλής.

Το έργο:

Η Αθήνα διανύει μια βαθιά πολιτική και πνευματική κρίση, κρίση θεσμών και αξιών. Στην άνυδρη και δυσοίωνη πραγματικότητα της πόλης, ο Διόνυσος, πατέρας κι εμπνευστής του θεάτρου, ξεκινά το ταξίδι στον Κάτω Κόσμο για να φέρει πίσω τον σπόρο της αναγέννησης, την ποίηση, ώστε να σώσει τον κόσμο που καταρρέει.

Με συνοδοιπόρους τον Ξανθία και τον θόρυβο των βατράχων, μέσα από αλλεπάλληλες κωμικές και παράδοξες συναντήσεις φτάνει στον Άδη για να αναστήσει τον Ποιητή.

Εκείνον που μπορεί ν’ αναμετρηθεί με την επερχόμενη καταστροφή. Από τις ρωγμές της ατόφιας κωμικότητας του έργου εκφύονται αδυναμίες ζώντων και τεθνεώτων και ανακινούνται τα δύσοσμα νερά της πραγματικότητας.

Με όραμα την μεγάλη ιδέα της σωτηρίας της κόσμου, η κάθοδος του Διονύσου στον Άδη γίνεται ταυτόχρονα κατάβαση στον ίδιο τον μηχανισμό του θεάτρου.

Στα ίχνη του Διονύσου, η παράσταση ζητά να φτάσει με τη σειρά της στον πυρήνα της θεατρικής δημιουργίας με οδοδείκτη τον υπέροχο αριστοφανικό εξπρεσιονισμό.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Κωνσταντίνος Μπλάθρας

Σκηνοθεσία – Σκηνογραφία: Έφη Μπίρμπα

Διασκευή: Έφη Μπίρμπα, Άρης Σερβετάλης, Κωνσταντίνος Μπλάθρας

  • Μουσική: Constantine Skourlis
  • Σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Καρβέλας
  • Κοστούμια: Έφη Μπίρμπα, Βασιλεία Ροζάνα
  • Επιμέλεια κίνησης: Μιχάλης Θεοφάνους
  • Βοηθός σκηνοθέτιδας-καλλιτεχνική συνεργάτις: Δάφνη Αντωνιάδου
  • Βοηθός σκηνογράφου-καλλιτεχνική συνεργάτις: ΒάσιαΛύρη
  • Βοηθός ενδυματολόγων-καλλιτεχνικός συνεργάτης: Αλέξανδρος Γαρνάβος
  • Σύμβουλος ήχου: Νικόλας Καζάζης
  • Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης
  • Γραφείο Τύπου – Επικοινωνία: Μαρία Τσολάκη
  • Social Media-Διαφήμιση: Renegade Media / Βασίλης Ζαρκαδούλας
  • Παραγωγή: Χώρος Τέχνης

Παίζουν:

  • Άρης Σερβετάλης, Μιχάλης Σαράντης, Αργύρης Ξάφης, Ηλέκτρα Νικολούζου, Μαίρη Μηνά, Έκτορας Λιάτσος, Μιχάλης Θεοφάνους, Αλεξάνδρα Καζάζου, Νάνσυ Μπούκλη, Κυριάκος Σαλής

 

 

Ξετυλίγοντας το νήμα της αλληλεγγύης

Ανταλλαγή ρούχων και συζήτηση για την κυκλική οικονομία

Μία συνάντηση γνωριμίας και δικτύωσης με αφορμή την ανταλλαγή ενδυμάτων, που θα προσφέρει τη δυνατότητα για ενημέρωση και συζήτηση γύρω από την πολύπλευρη σημασία και δυναμική της κυκλικής οικονομίας στο χώρο της μόδας.

Η συζήτηση γύρω από τη βιώσιμη μόδα και την πολιτική και κοινωνική ανάγκη μετάβασης σε ένα κυκλικό μοντέλο παραγωγής ρούχων δείχνει να κερδίζει έδαφος στη δημόσια ατζέντα στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα, ακόμη βρισκόμαστε σε πολύ αρχικό στάδιο αυτής της συζήτησης τόσο νομοθετικά όσο και σε επίπεδο πρακτικών. Πώς μπορούμε να εντάξουμε την κυκλικότητα στην καθημερινότητά μας με σκοπό τη δημιουργία μηδενικών απορριμμάτων; Ποιες είναι οι σύγχρονες πρακτικές zero waste στην αγορά; Τι ρόλο παίζουν οι διαμορφωμένες κοινότητες στην κυκλική οικονομία; Τι σημαίνει κυκλική οικονομία για τους επαγγελματίες του χώρου;

Ανταλλαγή ρούχων:

Μπορείς να φέρεις έως 5 τεμάχια ρουχισμού (ανδρικά, γυναικεία ή παιδικά), σε καλή κατάσταση, χωρίς φθορές και καθαρά (πλυμένα/σιδερωμένα), καθώς και αξεσουάρ (καπέλα, κασκόλ, τσάντες κλπ.). Όχι εσώρουχα, μαγιό, πιτζάμες, κάλτσες, παπούτσια.

Τυχόν αδιάθετα είδη θα προωθηθούν προς δωρεά.

Την ανταλλαγή ρούχων θα πλαισιώσει μία Ζωντανή Βιβλιοθήκη (Human Libraryαπό ειδικούς/ές σε θέματα κυκλικής οικονομίας και κοινοτήτων.

  • Βενετία Κουτσού, Λέκτορας Εφαρμογών, Τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, Ενδυματολόγος – Σχεδιάστρια
  • Αραβέλλα Σαλονικίδου, Πρόεδρος του συλλόγου κοινωνικοοικονομικής δικτύωσης και αλληλοβοήθειας COSMUS DIY, Συντονίστρια της ομάδας Zero Waste Thessaloniki, Σχεδιάστρια μόδας και Stylist
  • Ράνια Σαμαρά, Chief Executive Officer (CEO) & Founder στην εταιρεία Cirkel
  • Λιζέττα Φώτογλου Founder/Business Owner στην εταιρεία Relack Tech Jewellery

Χώρος:

Law to Impact (Ολύμπου 17, Θεσσαλονίκη)

Θα προσφερθεί coffee break και light lunch.

 

 

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ Βρεφικό θέατρο σε σκηνοθεσία Λάμπρου Φισφή

Η επιτυχημένη παράσταση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών μετά από 2 sold out σεζόν και περισσότερα από 1.500 βρέφη και παιδιά που έζησαν την πρώτη τους θεατρική εμπειρία, έρχεται στη Θεσσαλονίκη.

Η μαγική και πολύχρωμη βρεφική θεατρική παράσταση «Η Βασίλισσα των πάντων», από τους δημιουργούς του «Θα Βγω απ’το Αυγό» και «Μουσικές Εποχές» με την σκηνοθεσία του Λάμπρου Φισφή σας περιμένει για 4 μοναδικές παραστάσεις στο θέατρο Σοφούλη

Το έργο απευθύνεται σε βρέφη από 10 μηνών, παιδιά ως 3 ετών και τους γονείς τους. Η παράσταση με όχημα τη φαντασία, ταξιδεύει μωρά, παιδιά και γονείς σε έναν κόσμο όπου όλα είναι πιθανά. Μέσα σε 40 λεπτά ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια των θεατών μέρη μαγικά με εξωτικά πουλιά, πολύχρωμα ψάρια, άγριες ζούγκλες, ορμητικά ποτάμια, θορυβώδεις πόλεις, έναστρους ουρανούς και πλούσια παλάτια!

Καθισμένοι σε μαξιλάρια ή καρέκλες, οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους παρακολουθούν μια ταλαντούχα χορεύτρια-περφόρμερ και έναν χαρισματικό μουσικό κρουστών, που παίζει ποικίλα όργανα από όλο τον κόσμο αλλά και καθημερινά αντικείμενα, και συμμετέχουν ενεργά, χρησιμοποιώντας αντικείμενα που βρίσκονται στην ατομική τους σακούλα που τους δίνεται στην είσοδο, τραγουδώντας, χτυπώντας καμπάνες, δημιουργώντας τον άνεμο και ό,τι άλλο χρειάζεται ώστε να βοηθήσουν τη Βασίλισσα στο ταξίδι της για την αναζήτηση της πραγματικής ευτυχίας.

Δημιουργός, χορεύτρια: Σάρα Τοσκάνο

Μουσικός: Σόλης Μπαρκί

Μουσική σύνθεση: Στέφανος Τορπόγλου

Σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Ψυχράμης

Αφηγητής: Λάμπρος Φισφής

Σκηνογράφος, ενδυματολόγος: Χριστίνα Κωστέα

Βοηθός σκηνογράφου, ενδυματολόγου: Ρενάτα Γκίκα

Φωτογραφία, βιντεογραφία: Απόστολος Ζυγούρης

Σχεδιασμός αφίσας, γραφιστικά: Μυρτώ Δεληβοριά

Σκηνοθεσία: Λάμπρος Φισφής

Με τη Σάρα Τοσκάνο και τον Σόλη Μπαρκί

18 € (Γονιός και βρέφος στην αγκαλιά σε μαξιλάρι)

18 € (Γονιός και παιδί σε καρέκλες)

5 € (Επιπλέον συνοδός σε καρέκλα)

*Αν επιθυμείτε εισιτήριο ενός γονιού με δύο βρέφη / παιδιά, παρακαλούμε καλέστε στο 6970034210.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Στα μαξιλάρια (σειρές Α,Β,Γ) κάθονται γονείς με το βρέφος στην αγκαλιά.

Στις καρέκλες (σειρές Δ,Ε) κάθονται γονείς με το παιδί δίπλα τους σε καρέκλα.

Επιπλέον γονείς/συνοδοί κάθονται στις καρέκλες (σειρές ΣΤ,Ζ,Η,Θ)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Σάββατο 23/09 11:30 και 14:00

Κυριακή 24/09 11:30 και 14:00

Το Θέατρο Σοφούλη διαθέτει πρόσβαση για ΑμεΑ.

Θέατρο Σοφούλη

Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, Τ.Κ. 55131 Θεσσαλονίκη

Τηλ. 2310423925,

www.theatrosofouli.gr

 

 

Flea Market | 23 & 24 Σεπτεμβρίου | Δ.Ε.Θ.

Ώρες Λειτουργίας: 12:00 – 21:00 | Είσοδος:  Ελεύθερη

Το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου επιστρέφει, για 2η φορά φέτος, η μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά της Θεσσαλονίκης, το Flea Market Thessaloniki, στον εμβληματικό προαύλιο χώρο της ΔΕΘ, κάτω από το περίφημο Τόξο. Η φετινή διοργάνωση με 100 και πλέον συμμετέχοντες, αποτελεί το μεγαλύτερο τέτοιου είδους market στην Ελλάδα. Για 2 μέρες, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 9 το βράδυ, κοινό, ανεξάρτητοι δημιουργοί & παραγωγοί θα συναντηθούν στο καθιερωμένο ραντεβού τους που προσφέρει ένα χαρακτηριστικό χρώμα στο κέντρο της πόλης. Ο κόσμος ανακαλύπτει προϊόντα, απολαμβάνει μουσική και φαγητό, ενώ οι συμμετέχοντες έρχονται κοντά προκειμένου να συζητήσουν για τις εξελίξεις στον κόσμο του εμπορίου, να ανταλλάξουν ιδέες, να προβάλλουν τα προϊόντα τους και φυσικά να έρθουν σε επαφή με το αγοραστικό κοινό.

Το Flea Market σημαίνει υπαίθρια αγορά ή πιο λαϊκά γιουσουρούμ και σκοπός της δεν είναι αρχικά η αγοροπωλησία αλλά η συνάντηση, η επαφή, η γνωριμία. Γι’ αυτό και ο επισκέπτης δεν χρειάζεται απαραίτητα να αγοράσει για να ψυχαγωγηθεί. Η πολύχρωμη αυτή αγορά της πόλης είναι μια γιορτή από ανεξάρτητους ανθρώπους προς ανεξάρτητους ανθρώπους που έρχονται για να παρουσιάσουν τις ιδέες τους.

 

ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ LIVE 2023. Μια παράσταση των ΘΕΜΗ ΚΑΡΑΜΟΥΡΑΤΙΔΗ & ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ την ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στο ΦΡΑΓΜΑ ΘΕΡΜΗΣ

Ώρα προσέλευσης: 20.00

Ώρα έναρξης: 21.00

Η προπώληση έχει ξεκινήσει!

 

«Αν υπήρχε μια φυλή χαμένων ονειροπόλων, ευαίσθητων τρελών, ερωτευμένων, τρυφερών και θυμωμένων, που κατοικεί στις δύο όχθες του ποταμού, θα ακολουθούσες την πορεία της;

 Σε ένα φωτεινό πρωί στην πόλη,

Σε μια ελεύθερη αγκαλιά,

Σε μια διαδήλωση,

Σε τραγούδια που λένε:

 “Αυτή είναι η ιστορία των δικών μου – κι η δική μου”

Αν υπήρχε αυτή η φυλή, θα έψαχνες μαζί της τη θέση σου στον κόσμο;»

Νατάσσα, Θέμης, Γεράσιμος

Μια νέα παράσταση ή ένας νέος τρόπος να κοιτάξουν την Τέχνη τους και τον τρόπο που πορεύονται;

Με μια παράσταση που συζητήθηκε όσο λίγες τη χρονιά που πέρασε, κατορθώνοντας να γεφυρώσει κάθε απόσταση μεταξύ σκηνής και θεατών,η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, με την αρωγή της σταθερής τους ομάδας, κατάφεραν να αφουγκραστούν ακόμη μια φορά τους κραδασμούς της εποχής κι ένωσαν τις φωνές τους με αυτές των αναρίθμητων φίλων τους, δημιουργώντας μια νέα μοναδική καλλιτεχνική πρόταση, που ξεχώρισε για την ορμή και το δυναμισμό της.

Συντονισμένοι απόλυτα με τον παλμό του κοινού τους, με μεγάλη χαρά κι ανυπομονησία ταξιδεύουν με φόρα στην Ελλάδα και την Κύπρο, ανοίγοντας έναν τολμηρό διάλογο της προσωπικής τους δισκογραφίας με το εγχώριο και διεθνές ρεπερτόριο.

Και προσκαλούν ξανά αυτό το καλοκαίρι τους πολυάριθμους φίλους τους σε ένα συναρπαστικό ταξίδι νέων συγκινήσεων.

Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, η Νατάσσα Μποφίλιου στο Φράγμα Θέρμης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Θέρμης Δρώμενα 2023”.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ

ΘΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ: ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΕΙΣ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΜΟΥΣΙΚΟΙ:

ΘΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ, ΠΙΑΝΟ

ΑΡΗΣ ΖΕΡΒΑΣ, ΤΣΕΛΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΛΝΤΗΣ, ΜΠΑΣΟ, SYNTH BASS

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΔΙΑΝΟΣ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΙΟΣ, ΤΥΜΠΑΝΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΤΑΝΟΣ, ΣΑΞΟΦΩΝΟ-ΚΛΑΡΙΝΕΤΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΠΟΥΝΗΣ, ΤΡΟΜΠΕΤΑ

ΦΩΝΗΤΙΚΑ:

ΛΗΤΩ ΑΜΠΑΤΖΗ

ΕΛΕΝΑ ΛΕΩΝΗ

STEVE BEKAS

ΗΧΟΛΗΨΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΞΕΒΑΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ

ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΑΘΙΕΛΛΗΣ

ARTWORK: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΑΥΓΟΥΛΗΣ

MARKETING: ΜΟΝΙΚΑ ΚΑΣΑΝΗ

MANAGEMENT: PROSPERO, https://prospero.com.gr/

Τιμές εισιτηρίων :

Προπώληση: 17€

Στο ταμείο τη μέρα της συναυλίας: 20€

Προπώληση: ticketservices.gr

Φυσικό σημείο προπώλησης:

Κατάστημα VODAFONE ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΛΕ, Θέρμη

MANU CHAO acoustic’ την ΤΕΤΑΡΤΗ  20   ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ | ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

Manu Chao, ένα όνομα που από μόνο του παραπέμπει σε μια live μουσική εμπειρία ζωής!

Ο χαρισματικός επιδραστικός καλλιτέχνης, ακτιβιστής Manu Chao  μαζί με τον Lucky SalvadoriGuitar/Bass Drum Pedal/Voice και τον Miguel Rumbao SerranoPercussions/Voice έρχονται στην Ελλάδα για δυο μόνο συναυλίες άλλου τύπου! Το ειδικό ακουστικό πρόγραμμα που επέλεξε ο Manu για την Ευρωπαϊκή και όχι μόνο περιοδεία του 2023, χαρακτηρίζεται από επιλογή μικρών χώρων για μια πιο φιλική επαφή με τους θεατές.

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου  για πρώτη φορά στην πόλη των ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στο ΕΗΜ ανοιχτό Θέατρο και την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στον ανοιχτό χώρο της Μονής Λαζαριστών Θεσσαλονίκης!

Εμπνευσμένος, φύσει δημιουργικός και αφοσιωμένος με πάθος στη μουσική ο Μanu Chao ξεκίνησε σα μέλος της εναλλακτικής σκηνής του Παρισιού κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 80, μέχρι που ίδρυσε τους Mano Negra, την μεγαλύτερη μπάντα στην ιστορία του Γαλικιανού rock, φέρνοντας την ισπανόφωνη μουσική στην πρώτη γραμμή. ΟManu Chao λόγω της ιδιαίτερης φύσης του ως καλλιτέχνης βρέθηκε στο επίκεντρο της μουσικής βιομηχανίας, γνωρίζοντας πρωτοφανή επιτυχία, χωρίς να διαφθαρεί ούτε στιγμή. Αντίθετα συνέχισε να μάχεται μέσα από τα τραγούδια, τις ιδέες και την εν γένει στάση του ενάντια στην αδικία και στις κοινωνικές ανισότητες.

Έντονα πολιτικοποιημένος ο Μanu Chao τραγουδά στα γαλλικά, τα ισπανικά, τα αραβικά, τα γαλικιανά , τα αγγλικά , γιατί όχι και στα Ελληνικά, αρθρώνει ένα μουσικό λόγο που φιλτράρει τις κοινωνικές του ευαισθησίες με καμβά ένα πολυπολιτισμικό και πολύ-γλωσσικό ηχητικό σύμπαν. Από την reggae στο punk και από τη rock σε ethnic φόρμες η μουσική του Manu Chao είναι ένα χωνευτήρι πολιτισμών με τη χαρακτηριστική φωνή του να συμπαρασύρει κάθε θεατή.

To 1998 με το Clandestino, τάραξε τα νερά της παγκόσμιας μουσικής σκηνής και έκτοτε κυκλοφορεί σειρά εξαιρετικών δίσκων με όποιο μουσικό project και αν καταπιάστηκε, όπως μαρτυρά η τεράστια επιτυχία που γνώρισαν τα  Me Gustas TuWelcome to Tihuana, King of BongoJe ne taime plusClandestino, Politik Kills και τόσα άλλα.

Τα τραγούδια του λατρεύτηκαν αμέσως από το κοινό μετατρέποντας τον Μ.Chao σε ένα φαινόμενο για τη σύγχρονη παγκόσμια μουσική παραγωγή. Ο Manu δε σταμάτησε στιγμή να πειραματίζεται δίνοντας στους fans του περισσότερους από ένα λόγους για να χορέψουν, να τραγουδήσουν και να σταματήσουν να καταπίνουν αμάσητα όσα προσφέρει αφειδώς η κοινωνική πραγματικότητα. Μουσικός του δρόμου, αντιρρησίας συνείδησης, «τρελός» σε ένα κόσμο γνωστικών, hippy μιας άλλης εποχής, ο Manu Chao είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μουσικά πρόσωπα του σήμερα.

Στα Ιωάννινα το  Σάββατο 16 και την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών θα μοιραστεί μαζί μας τα τραγούδια και την μουσική του, όπως τα μοιράζεται με τους φίλους του, τραγουδώντας  και χορεύοντας όλοι μαζί…

“Qué voy a hacer?, je ne sais pas
Qué voy a hacer?, je ne sais plus
Qué voy a hacer?, je suis perdu
Qué horas son, mi corazón?”

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
MANU CHAO – Voice/Guitar
LUCKY SALVADORI – Guitar/Bass Drum Pedal/Voice
MIGUEL RUMBAO SERRANO – Percussions/Voice

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Εισιτήρια προπωλούνται 20€ στο Viva.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ – ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00
Για περισσότερες πληροφορίες 2310428088

 

H Κατερίνα Βρανά ανοίγει τη νέα σεζόν στο θέατρο Αριστοτέλειον με την «Ντερμπεντέρισσα» 

Ποια είναι τα τέσσερα μοναδικά επαγγέλματα που δεν μπορεί να κάνει μια γυναίκα;

Ποια είναι η πιο κολλητή άσπονδη φίλη της που την ακολουθεί σαν στόκερ παντού τις πιο ακατάλληλες στιγμές;

Πώς ένα καινούριο ζευγάρι ψηλοτάκουνες γόβες μπορεί να φτιάξει τη μέρα σου;

Γιατί, ενώ οι καιροί αλλάζουν, οι ενδυματολογικές επιλογές των ανδρών περιορίζονται;

Ξέρετε μήπως αν υπάρχει μια λέξη που να εμπεριέχει όλες τις ιδιότητες μιας δυναμικής, έξυπνης, αλανιάρας και θαρραλέας γυναίκας;

Η νέα σεζόν ανοίγει στο θέατρο Αριστοτέλειον πανηγυρικά! Με την καινούρια solo stand-up comedy της Κατερίνας Βρανά που έγινε sold out όπου κι αν παίχτηκε!

Αν θέλετε να ξορκίσετε τη μελαγχολία του φθινοπώρου, σημειώστε τις ημερομηνίες και κλείστε τα εισιτήριά σας!

Τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν αρκετά επεισοδιακά για την Κατερίνα. Τα τελευταία δύο ήταν επεισοδιακά για όλο τον κόσμο. Μετά από ένα σχεδόν θανατικό, μία αναπηρία, μία πανδημία, δύο καραντίνες και τρεις παραστάσεις (“Staying Alive”, Το διαδικτυακό «Καλή Βρανοχρονιά» και το επετειακό «Φέτα, Σεξ και Αναπηρία») η αγαπημένη stand up κωμικός έρχεται με ολοκαίνουριο, σπαρταριστό υλικό μέσα από το οποίο αναρωτιέται πού βρίσκεται και πού βρισκόμαστε σήμερα.

Με την μοναδική, χαρακτηριστική της ματιά, η Κατερίνα εξετάζει πώς αισθάνεται η ίδια ως γυναίκα και ως κωμικός με τα στερεότυπα και τις έμφυλες προκαταλήψεις, πώς και αν η αναπηρία έχει επηρεάσει τον χαρακτήρα της, την θηλυκότητά της, την σεξουαλικότητα και το χιούμορ της, ενώ μιλά για όλες εκείνες τις μικρές και μεγάλες χαρές που μπορούν να σου φτιάξουν την ημέρα.

Μια βαθιά ειλικρινή και απολαυστικά αστεία παρατήρηση όσων ζούμε σήμερα και συχνά δεν θίγουμε, ιδωμένα μέσα από το απίθανα κωμικό φίλτρο της Κατερίνας Βρανά. Της φίνας, της ντερμπεντέρισσας.

Πληροφορίες:

Θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ,  Εθνικής Αμύνης 2

Παραστάσεις : Σάββατο  23/9 στις 21:00  & Κυριακή24/9  στις 21:00

Διάρκεια : 75’

Τιμές Εισιτηρίων :  Γενική είσοδος 15 € – ΑΜΕΑ  12 €

Προπώληση: ticketservices.gr και στο ταμείο του θεάτρου (2310 262 051)

*ΠΡΟΣΟΧΗ εάν έχετε κάποια κινητική αναπηρία, επικοινωνήστε απευθείας με το θέατρο ώστε να εξυπηρετηθείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

 

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ στις 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στο ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

O Γιάννης Χαρούλης και η παρέα του στις 25 Σεπτεμβρίου μας καλούν να ανταμώσουμε στο Θέατρο Δάσους για να τραγουδήσουμε δυνατά, να χορέψουμε, να γελάσουμε και να συγκινηθούμε.

Μαζί λοιπόν, για μία ακόμη φορά, με τραγούδια που έχουμε αγαπήσει, παλιά και νεότερα, φρέσκιες ενορχηστρώσεις, ροκ ηλεκτρισμό και τη δύναμη της παράδοσης.

Μαζί του οι μουσικοί:
Λευτέρης Ανδριώτης/Λύρα
Βασίλης Μπαχαρίδης/Κρουστά
Θανάσης Dzingovic/Ηλεκτρική κιθάρα
Ορέστης Μπενέκας/Πλήκτρα
Κώστας Φόρτσας/Πνευστά

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Γενική Είσοδος: 15€

Προπώληση: ticketservices.gr

Ώρα Έναρξης: 21.00
Οι πόρτες ανοίγουν: 19.30

Σχεδιασμός Ήχου: Παναγιώτης Ριζόπουλος – Νίκος Κωνσταντάκης
Σχεδιασμός Φωτισμού: Περικλής Μαθιέλλης

 

170 Tετραγωνικά (moonwalk) του Γιωργή Τσουρή από 22 Σεπτεμβρίου στο Ράδιο Σίτι.

Τα 170 τετραγωνικά, το έργο-φαινόμενο, μετά από 4 χρόνια αλλεπάλληλων SOLDOUTστην Αθήνα, ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη για λίγες μόνο παραστάσεις, και υπόσχεται άφθονο γέλιο και δράση, σε ένα οικογενειακό «ρινγκ» 170 τετραγωνικών. Η παράσταση που ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή, αγκαλιάστηκε από κοινό και κριτικούς,και χάρισε στον συγγραφέα και ηθοποιό Γιωργή Τσουρή το βραβείο «Δημήτρης Χορν»,παρουσιάζεται στις 22 Σεπτεμβρίου και για ελάχιστες παραστάσεις,στο θέατρο Ράδιο City. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Παλούμπης.

Τα «170 τετραγωνικά (MOONWALK)», με  άξονα το εδώ και το τώρα της Ελλάδας, ξεδιπλώνει μια ιστορία με πολύ αγωνία, χιούμορ και σκληρό  ρεαλισμό, που συνδυάζει έντονες κωμικές και δραματικές στιγμές. Μια τραγωδία «για όλη την οικογένεια», με πρόσωπα της διπλανής μας πόρτας και καταστάσεις ακραίες και συνάμα αναγνωρίσιμες.

Το νεοελληνικό έργο του Γιωργή Τσουρή αποτελεί το δεύτερο από τα τρία έργα της δραματική τριλογίας – που ξεκίνησε πριν από 7 χρόνια από τον θεατρικό οργανισμό MANONTROPPO, με τον «Χαρτοπόλεμο» και ολοκληρώθηκε πέρσι με το έργο «Μακριά από παιδιά».

Λίγα λόγια για το έργο:

Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Ελλάδας, ο θάνατος του πατέρα, ξαναφέρνει κάτω από την ίδια στέγη δύο αδερφές που έμεναν μακριά. Σκληρές αντιθέσεις και διαφωνίες, δημιουργούν μια έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στη μικρή εγκυμονούσα αδερφή, τον σύντροφό της και τη μεγάλη αδερφή, η οποία επιστρέφει στο σπίτι μετά από πολυετή απουσία με σκοπό να το πουλήσει. Μια απογευματινή επίσκεψη – βόμβα, θα φέρει αντιμέτωπους όλους τους αντιήρωές μας με το παρελθόν, το παρόν και κυρίως το μέλλον τους, και θα εκτροχιάσει με κωμικό και απρόσμενο τρόπο την ήδη ασταθή πορεία τους. Κρυμμένα μυστικά, απανωτές ανατροπές και εκκωφαντικές αποκαλύψεις συνθέτουν έναν οικογενειακό συναισθηματικό ντέρμπυ κορυφής. Πόσα νομίζεις ότι ξέρεις για τους πιο κοντινούς σου ανθρώπους; Ποιος θα μείνει όρθιος στο τέλος;

Το αίμα νερό δε γίνεται, αλλά όταν το αίμα βράζει…

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Γιωργής Τσουρής

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης

Δραματουργική επεξεργασία: Γιώργος Παλούμπης – Βάλια Παπακωνσταντίνου

Μουσική – Video εγκατάσταση: Γιωργής Τσουρής

Βοηθός σκηνοθέτης: Γιωργής Τσουρής

Σκηνικά: Κωνσταντίνα Μαρδίκη – Έλλη Παπαδάκη

Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα

Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου

Φωτογραφίες: Ανδρέας Παπακωνσταντίνου

 

Ηθοποιοί:

Αμαλία Αρσένη, Ήβη Νικολαΐδου, Θανάσης Ζερίτης, Ελένη Τσιμπρικίδου και ο Γιωργής Τσουρής

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου

Οργάνωση – Επιμέλεια: Νικηφόρος Βαλτινός

Παραγωγή:Θέασις Δράσεις Πολιτισμού

 

Αινιγματικές Παραλλαγές | EricEmmanuelSchmitt σε Σκηνοθεσία: Σωτήρης Τσαφούλιας- Πυγμαλίων Δαδακαρίδης

 Παίζουν:

Γιάννης Μπέζος, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Σοφία Καλπενίδου

Από 27 Σεπτεμβρίου

Παραλλαγές».  Μια συνέντευξη που οδηγεί σε ένα σκληρό παιχνίδι της αλήθειας και παράλληλα φανερώνει έναν τρυφερό και ευαίσθητο κόσμο.

Ο Σωτήρης Τσαφούλιαςσυναντάει σκηνοθετικά τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη και μαζί έρχονται αντιμέτωποι μέσα από το έργο, με τον διχασμό, την απομόνωση, τις ανθρώπινες σχέσεις και τα αιώνια μυστήρια του έρωτα.

Υπόθεση Έργου:

Ο Αμπέλ Ζνόρκο (Γιάννης Μπέζος) είναι ένας συγγραφέας, βραβευμένος με  Νόμπελ  που ζει μόνος, αποτραβηγμένος στο Ροσβανοϋ, ένα μικρό νησί στη Θάλασσα της Νορβηγίας, αποφεύγοντας τα πάντα και ειδικά τους ανθρώπους. Έχοντας πρόσφατα εκδώσει το 21ο του βιβλίο που έχει γίνει τεράστια επιτυχία, δέχεται να δώσει συνέντευξη σε έναν δημοσιογράφο που τον πολιορκεί καιρό τον  Έρικ Λάρσεν (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης).

 

 Άραγε πόσο τυχαία επέλεξε ο Αμπέλ Ζνόρκο τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο και πόσο τυχαία επέλεξε ο Έρικ Λάρσεν τον συγκεκριμένο συγγραφέα;

Τι συνδέει τους δυο άντρες και ποια μονοπάτια θα αναγκαστούν να περάσουν και να ξεπεράσουν, όσο οι ανατροπές διαδέχονται η μια την άλλη σε μια ιστορία που η θέση της γάτας και του ποντικού αλλάζει συνεχώς.

 

 

Σκηνοθετικό σημείωμα :

Ο διχασμός είναι ίσως η μεγαλύτερη πανδημία της ανθρωπότητας.

Οι κοινωνίες των ανθρώπων  έδειχναν πάντα μεγαλύτερη προτίμηση στο σύμβολο της διαίρεσης.

Αν όμως κάτσουμε με ψυχραιμία και μελετήσουμε αυτά που μας χωρίζουν, θα δούμε ότι η βάση τους είναι κοινή. Είναι σαν να τσακώνονται δυο άνθρωποι για το

πιο από τα  κλαδιά ενός δέντρου είναι πιο ξεχωριστό, χωρίς να βλέπουν ότι όλα τα κλαδιά έχουν  αφετηρία τους, τον ίδιο κορμό.

Δεν διχαζόμαστε για το που θέλουμε να φτάσουμε, άλλα για το ποιον δρόμο θα ακολουθήσουμε προκείμενου να φτάσουμε κάπου. 

Ο Ηράκλειτος πίστευε  ότι ο κόσμος δημιουργείται από τη «φωτιά», την αντίθεση και τον πόλεμο μεταξύ των αντιθέτων, στο οποίο συμπληρώνει: «τα εναντιόδρομα έχουν ενιαία φορά – από τα αντίθετα γεννιέται η ωραιότερη αρμονία».

Τι θα γίνονταν όμως αν σε κάθε τέτοια περίπτωση, μπορούσαμε να διακρίνουμε με νηφαλιότητα τα κοινά μας στοιχεία; Αν μπορούσαμε να διακρίνουμε πως κάθε έννοια ή ορισμός, εμπεριέχει αυτόματα και το αντίθετο αυτού που υποδηλώνει το όνομα του; 

Οι Αινιγματικές Παραλλαγές του Eric-EmmanuelSchmitt είναι ένα έργο που ουσιαστικά μας δείχνει, πως όσα μας διχάζουν μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε αυτά που μας ενώνουν με σκοπό τι άλλο; Μια καλύτερη ζωή που την κυβερνά η ομόνοια και η αγάπη στην πραγματική, οικουμενική και πανανθρώπινη διάσταση της. 

Σωτήρης Τσαφούλιας

 

«Τι είναι αυτό που μας απομονώνει και τι αυτό που μας συνδέει στις ανθρώπινες σχέσεις. Τι σημάνει να αγαπάς και να ερωτεύεσαι. Πως η μοναξιά και ο φόβος μπορούν να αλλάξουν την πιο σκληρή εκδοχή του εαυτού μας και να μας οδηγήσουν στην αγάπη και στην αποδοχή. Μέσα από αυτό το υπέροχο κείμενο μαζί με τον καλό μου φίλο Σωτήρη Τσαφούλια και τον θαυμάσιο κύριο Γιάννη Μπέζο ακουμπάμε τις Αινιγματικές Παραλλαγές και ταξιδεύουμε σε έναν κόσμο που ο χρόνος αλλά και ο άνθρωπος φτάνει στην πιο σημαντική στιγμή του μετά την γέννηση…στην αγάπη και στο ποσό δύσκολα αλλά γενναία την ανακαλύπτεις και την αποδέχεσαι πριν σε  προσπεράσει ο χρόνος…»

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης

 

Συντελεστές:

Μετάφραση: Εύα Κοτανίδη

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Τσαφούλιας, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης

Σκηνογράφος:KωνσταντίνοςΖαμάνης

Ενδυματολόγος:Άγις Παναγιώτου

Σχεδιασμός Φωτισμού: Λευτέρης Παυλόπουλος

Μουσική σύνθεση: Θοδωρής Οικονόμου

Επιμέλεια Κίνησης:ΜπίλιωΜαρνέλη

Βοηθός σκηνοθέτη: Παναγιώτα Παπαδημητρίου

Βοηθός ενδυματολόγου: Εύα Καμπερίδου

 

Παίζουν  :

Γιάννης Μπέζος, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Σοφία Καλπενίδου

 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

ΤΕΤΑΡΤΗ : 7.00 ΜΜ

ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : 9.ΟΟ ΜΜ

ΣΑΒΒΑΤΟ : 6.00 ΜΜ & 9.ΟΟ ΜΜ

ΚΥΡΙΑΚΗ : 6.00 ΜΜ

 

Τιμές εισιτηρίων:

Α ΖΩΝΗ : 25 € & 20 €

Β ΖΩΝΗ : 20 € & 15 €

ΘΕΩΡΕΙΑ : 20 € & ΕΞΩΣΤΗΣ : 17 € & 15 €

 

Εισιτήρια προπωλούνται: Viva.gr – Artinfo.gr – 2109213310 & στα ταμεία του θεάτρου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ (2310 – 262 051)

 

 

 

 

Related stories

Ραντεβού στα λουλουδάδικα: Σε αυτή τη γειτονιά, είναι όλα ανθισμένα

γράφει η Έλλη Πελίτη/ Φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου "Κρύβομαι μες στο...

Οι αρχιτέκτονες της πόλης στον Εξώστη | Στέφανος Σκαρλακίδης

Κάθε βδομάδα φιλοξενούμε στον Εξώστη αρχιτέκτονες της πόλης και...

Το Challengers αποτελεί την καλύτερη επιλογή στις αίθουσες αυτή την περίοδο που διανύουμε

γράφει ο Γιώργος Δημητρόπουλος CHALLENGERS (2024) του Λούκα Γκουαντανίνο Διάρκεια: 132’ Η...

Αφιερώματα στον Ελληνικό Κινηματογράφο

γράφει η Γεωργία Αρχοντή Με αφορμή τοπικές προβολές και αφιερώματα,...

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου “Ίρις” 2024 – Οι Υποψηφιότητες

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ανακοινώθηκαν χθες, οι υποψηφιότητες για τα...