HomeUrbanitiesΈνας μάγειρας - ηθοποιός που έφτιαξε ένα...

Ένας μάγειρας – ηθοποιός που έφτιαξε ένα εστιατόριο – θέατρο σε μια κούκλα πλατεία

Φωτογραφίες Ταξιαρχούλα Λούκου

Το Άσπρο Δέντρο είναι ένα εστιατόριο που συνδυάζει την τέχνη με το πιο νόστιμο comfort food. Εκεί θα βρεις τον Αντώνη Φωτιάδη, ένα μάγειρα/ηθοποιό που βρισκόταν από μικρός στις κουζίνες.

“Το άσπρο δέντρο μαζί του φέρνει τον Ήλιο, το Φως, τις Βόλτες στην Φύση! Δημιουργούμε γευστικές στιγμές με χαρά για την τέχνη και αγάπη για τον άνθρωπο και τη φύση” λέει ο Αντώνης.   

Η κουζίνα χωρίζεται από τη θεατρική σκηνή με έναν τοίχο όπως στα κινηματογραφικά σκηνικά

“Όταν ήρθα στη γειτονιά μόλις είχαν ολοκληρωθεί η ανάπλαση της περιοχής και το τοπίο έμοιαζε ιδανικό να στεγάσω την πρώτη μου επιχείρηση. Ήταν λίγο πριν έρθει ο Covid όποτε έμοιαζε να έχει πολλές δυνατότητες. Είχε ξεκινήσει πολύ δυναμικά το εστιατόριο Νάμα, ο κόσμος προτιμούσε την εναλλακτική έξοδο από το κέντρο. Όλοι έλεγαν από τότε πως θα δημιουργηθεί πιάτσα σε αυτό το μέρος, κάπως το ένιωθαν όλοι όσοι βρίσκονταν στην ανανεωμένη περιοχή των 12 Αποστόλων”, λέει ο Αντώνης.

“Ο ναός των 12 Αποστόλων είναι ένα μνημείο πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς. Αξίζει να το επισκεφτείς και να περπατήσεις γύρω από τον ναό και να θαυμάσεις την ηρεμία μιας γειτονιά του κέντρου, ενώ έχουν δημιουργηθεί πολλά αξιόλογα καταστήματα εστίασης που δίνουν πολλές επιλογές στον επισκέπτη. Επιπλέον πολλοί καλλιτέχνες έχουν δημιουργήσει τους χώρους-επιχειρησεις τους εδώ στην γειτονιά, μια ανάπτυξη γενικότερη σε καλλιτεχνικά, πολιτιστικά και γευστικά μονοπάτια”.

Κάθε τι που θα βρεις στις βιτρίνες του Άσπρου Δέντρου έχει φτιαχτεί από τον Αντώνη με πολλή αγάπη. Στα ράφια και στα ψυγεία του θα βρεις χειροποίητες σάλτσες, αλοιφές και γλυκά, όλα to go για το σπίτι σου ή… για κάποιο κέρασμα ή δώρο.

“Αγαπημένη μου συνταγή είναι ένα πιάτο που έφτιαξα εδώ στο Άσπρο Δεντρό και από τότε έχει αγαπηθεί και παραμένει στο μενού αδιάλειπτα. Είναι το Ρεβίθι Σπανάκι Μανιτάρι ένα πιάτο τσιγαριστό, θρεπτικό και πεντανόστιμο. Θα το βρείτε με παραλλαγές όπως με καπνιστό σκουμπρί η με ένα τηγανητό αυγό”.

Πώς προέκυψε λοιπόν αυτός ο συνδυασμός που φαινομενικά είναι αταίριαστος;

“Πρώτα σπούδασα μαγειρική και έπειτα θέατρο – τα αγάπησα και τα δυο και επέλεξα να μην αφήσω κάποιο από τα δυο πίσω, έτσι ήρθε η ιδέα να τα φέρω σε έναν χώρο και να ενωθούν πραγματικά αυτές οι δυο τέχνες” λέει ο Αντώνης.

“Η ιδέα είναι να δημιουργούμε παραστάσεις μέσα στην κουζίνα, οι ηθοποιοί να μαγειρεύουν κατά την διάρκεια της δράσης και στο τέλος οι θεατές να δοκιμάζουν. Έτσι επέλεξα αυτόν το μεγάλο χώρο για να μπορώ να φιλοξενήσω κόσμο για τις παραστάσεις στην κουζίνα”.

“Εδώ υπάρχει και το θεατράκι μας χωρητικότητας 60 θέσεων, ένας χώρος κολλητά με την κουζίνα μας οπού λειτουργούν τα εργαστήρια θεάτρου για ενήλικες και για παιδιά. Στόχος είναι να παρουσιάζουμε θεατρικές δουλειές-παραστασεις για παιδιά και για μεγάλους. Στην ιστοσελίδα μας και στα social media θα βρείτε κάθε καινούργια μας παραγωγή και συνεργασία!”

Ασπρο Δέντρο, Ολύμπου 5

 

Related stories

Η Ιωάννα έχει φτιάξει ένα ονειρεμένο στούντιο ζωγραφικής σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό

 ©Δημήτρης Κοιλαλούς Η Ιωάννα Φλώρου είναι η γοητευτική ιδιοκτήτρια ενός...

Στο πανσετάδικο που κάνουν ουρά, ο χρόνος πέρασε και δεν άλλαξε τίποτα

Αν είσαι από εκείνους που ενδιαφέρονται για τη διακόσμηση...

Κριτική Βιβλίου | Carlo Lucarelli «Η τριλογία του φασισμού».

Γράφει ο Τάσος Γέροντας Carlo Lucarelli «Η τριλογία του φασισμού». Μετάφραση Δήμητρα...

Στο εργαστήρι ζωγραφικής του Αλέξανδρου εκτός από καμβάδες και χρώματα, ζει και μια ολόκληρη 80s ρετροσπεκτίβα

Λέξεις & Φωτογραφίες: Δάφνη Τσάρτσαρου Ο Αλέξανδρος Στουγιαννίδης γεννήθηκε το...

Μπορείς να κοιμηθείς αγκαλιά με τη θάλασσα;

γράφει ο Σπύρος Μπαλτογιάννης Έχω ένα φίλο που χρόνια τώρα...