HomeUrbanitiesCafe & BarΆσε τους άλλους να πάνε κέντρο: Τέσσερις...

Άσε τους άλλους να πάνε κέντρο: Τέσσερις φίλοι έστησαν την ομορφότερη μπυραρία στα ανατολικά

Κείμενο: Μαρία Καρασπύρου/Φωτογραφίες: Ευτυχία Παλτσίδου

Ο Στέλιος, ο Τεο, ο Θανάσης και ο Στέφανος, μετά από ένα ταξίδι στο Βερολίνο, αποφάσισαν να φτιάξουν τη δική τους εκδοχή ενός βερολινέζικoυ taproom! Και εγένετο Crocodilos!

To Crocodilos Taps and Bottleshop είναι το στέκι της craft μπύρας στη πόλη. Είναι ροκ, είναι πολύχρωμη, είναι όπως αυτές οι μπυραρίες στο εξωτερικό που τις βλέπουμε στο Pinterest. Είναι η ιστορία της μπυραρίας που μια νύχτα, γέμισε για τα καλά και από τότε οι θαμώνες είναι πάντα εκεί. 

Στέλιος και Τεο, οι 2 από τους 4 ιδιοκτήτες

Οι craft είναι οι χειροποίητες μπύρες από μικρούς ζυθοποιούς. Οι μπύρες αυτές έχουν ως βασικό τους χαρακτηριστικό τον πειραματισμό, στις γεύσεις και τα συστατικά. Κι εδώ έρχεται ο Crocodilos το οποίο διαθέτει μια πλούσια γκάμα μπύρας, από μπύρες με γεύση ανανά-μάγκο μέχρι μπύρα… με γεύση τιραμισού.

Ο χώρος του μαγαζιού πραγματικά σε ταξιδεύει, με τα υπέροχα εξωτικά χρώματά του, την ασυμβίβαστη διακόσμηση και τις μοναδικές του μπύρες τις οποίες (αν μη, τι άλλο) μόνο εδώ θα βρείς!

       Γιατί το μαγαζί λέγεται Κροκόδειλος; Διάβασε παρακάτω

“Ο Κροκόδειλος ανοιξε τον Δεκέμβρη του 2022. Το βασικό κόνσεπτ ήταν να βρούμε έναν ανοιχτό χώρο στο κέντρο  για να δουλεύει και καλοκαίρι το μαγαζί. Μπύρα και καλοκαίρι πάνε μαζί. Τελικά δεν βρήκαμε αυτό το χώρο στο κέντρο αλλά εδώ, στη Βοσπόρου. Στην αρχή ήταν πολύ χαλαρή η φάση και η μπυραρία δεν είχε σχεδόν καθόλου ανταπόκριση από τον κόσμο. Οι άνθρωποι περνούσαν και δεν κοίταζαν καν μέσα. Μετά από λίγο καιρό έρχομαι ένα βράδυ στο μαγαζί και το βλέπω γεμάτο από κόσμο…” εξομολογήθηκε στον Εξώστη, ο Στέλιος.

“Μετά σιγά – σιγά ερχόταν κόσμος, γνώριζε το μαγαζί, έβλεπε τη φιλοσοφία και τη νοοτροπία που έχουμε και μετά έρχονταν όλο και περισσότεροι. Κατά βάση είναι ένα διαφορετικό μαγαζί από αυτά που έχουμε συνηθίσει εδώ στην Ελλάδα. Δεν είναι μια κλασικά μπυραρία ή ένα κλασικό καφέ. O Κροκόδειλος έχει ένα street στήσιμο , είναι πιο βερολινέζικο το στυλ του μαγαζιού. Στην αρχή ο κόσμος δίσταζε να μπει. Μετά άρχιζαν να δοκιμάζουν τις μπύρες που διαθέτει η μπυραρία, τύπου ξινές, φρουτένιες … είχαμε ακόμη και μπύρα με γεύση τιραμισού! Και έλεγε ο κόσμος πάμε Κροκόδειλο να πιούμε μια τιραμισού!”

 “Δεν υπήρχε ένα στάνταρ project  πίσω από την διακόσμηση, μας βγήκε αυθόρμητα. Το ένα αντικείμενο μας έκανε να βάζουμε το άλλο και πολλές φορές βάζαμε πράγματα που δεν ταίριαζαν αλλά έδεναν υπέροχα μεταξύ τους. Αυτό είναι και λίγο η φιλοσοφία του μαγαζιού …ό,τι βρούμε”. 

 Γιατί κροκόδειλος; “Εμείς όλοι σαν ομάδα πίναμε γενικά craft μπύρες , ασχολούμασταν με το είδος γενικά, κάναμε και κάποια ταξίδια στο εξωτερικό, πηγαίναμε σε ζυθοποιίες , δοκιμάζαμε σε κάποια tap rooms για να πάρουμε ιδέες. Κροκόδειλος πιο παλιά ήταν αυτός που έπινε πολύ και το όνομα κάπως έμεινε στο μαγαζί”

Οταν ρωτήσαμε τον Στέλιο αν μπορεί να ξεχωρίσει κάποια από τις μπύρες στο μαγαζί, μας απάντησε ότι “Οι μπύρες μας αλλάζουν συνέχεια και προσωπικά δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια. Το καλό με τις craft μπύρες είναι ότι αλλάζουν συνέχεια και το τι θα πιεις εξαρτάται από το mood σου. Τον Κροκόδειλο μας, ξεχωριστό τον κάνουν οι άνθρωποι, βέβαια εμείς κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να σερβίρουμε ποιοτική μπύρα. Το μαγαζί μας έχει γίνει καθημερινό στέκι για παρέες…”

 
Το μαγαζί διαθέτει ακόμη και πεντανόστημα σνακ για τους τετράποδους φίλους μας οι οποίοι είναι ευπρόσδεκτοι να αράξουν στην παρέα!

Βοσπόρου 1, Τούμπα,Θεσσαλονίκη

Related stories

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...

Κλείνει το ιστορικό ζαχαροπλαστείο του «Τερκενλή»

Το κατάστημα που έχει γράψει τη δική του πολυετή...

Καλοκαιρινή αναμπουμπούλα στα θεσσαλονικιώτικα ραδιόφωνα με ανατροπές

Αυτό είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο ανατρεπτικά ραδιοφωνικά...

Κριτική Βιβλίου | Paul Auster «Αιματοβαμμένο έθνος»

Γράφει ο Τάσος Γέροντας Paul Auster «Αιματοβαμμένο έθνος». Μετάφραση Ιωάννα Ηλιάδη. Εκδόσεις...