HomeCinemaYawth: Οι δημιουργοί της ταινίας για την...

Yawth: Οι δημιουργοί της ταινίας για την γενιά των Social Media ζητούν τη βοήθεια σας!

Η ταινία μικρού μήκους Yawth γυρίστηκε τον περασμένο Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη από ομάδα κινηματογραφιστών της πόλης. Η ιστορία της ταινίας ακολουθεί μια κοπέλα η οποία κατευθύνεται στο πάρτι που βρίσκεται ένας τύπος που φλερτάρει κυρίως διαδικτυακά. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς παρατηρούμε και τον περίγυρό της πώς αλληλεπιδρά μέσω των social media. Βάσει των δημιουργών, στόχος της ταινίας είναι να ελισσόμαστε μέσα από την κάμερα στην γενιά των hashtags και των emoticons. Ενώ η ταινία βρίσκεται στο post-production, η ομάδα πίσω από αυτήν αποφάσισε να ξεκινήσει μια καμπάνια στο Indiegogo για να μαζέψει χρήματα για την αποπεράτωσή της!

Είχαμε την ευκαιρία και μιλήσαμε με τους σκηνοθέτες του Yawth, Λήδα Βαρτζιώτη και Δημήτρη Τσακαλέα, σχετικά με την ταινία, αλλά και την καμπάνια crowdfunding που τρέχουν αυτή την περίοδο.

Το Yawth ασχολείται με την γενιά της οθόνης και τον τρόπο που αυτή δημιουργεί σχέσεις, τόσο ερωτικές όσο και φιλικές. Τα emoticons και τα hashtags αποτελούν το κύριο μέσο εκδήλωσης συναισθημάτων, υποστηρίζει η ομάδα της ταινίας. «Είχαμε ανάγκη να μιλήσουμε γι' αυτήν τη γενιά επειδή είμαστε μέρος της και υποθέτω επιθυμούμε να δούμε περισσότερες ιστορίες γι' αυτούς τους νέους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης, με την Λήδα να προσθέτει πως «συνειδητοποιήσαμε ότι δεν υπάρχουν πολλές αφηγήσεις και υπήρχαν καταστάσεις που μας συνέβαιναν οι οποίες συνεχώς λέγαμε ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια ιστορία. Έτσι αποφασίσαμε να φτιάξουμε μία». Και οι δύο δημιουργοί συμφωνούν πως στόχος είναι η ταινία να αποτελεί μια παρατήρηση της νέας γενιάς, μέσω μιας διαφορετικής οπτικής γωνίας, όχι αναγκαία καλής ή κακής.

Σχετικά με την καμπάνια που τρέχει αυτόν το μήνα, να αναφέρουμε ότι γίνεται στο Indiegogo, μία ιστοσελίδα crowdfunding μέσω της οποίας άνθρωποι από όλο τον πλανήτη έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάζουν τις ιδέες τους και να βρίσκουν χρηματοδότηση με την ευγενική χορηγία του κόσμου. Ο Δημήτρης αναφέρει επ' αυτού ότι «η ταινία έγινε με πολύ λίγους πόρους. Υπήρχαν πάρα πολλοί άνθρωποι που βοήθησαν και ο κύριος υποστηρικτής μας, το Uberdooze, ήταν η κύρια αιτία που καταφέραμε να κάνουμε την ταινία. Στραφήκαμε σε μια crowdfunding καμπάνια γιατί πιστεύουμε ότι η θεματική της ταινίας θα είναι ελκυστική για να βρούμε βοήθεια».

Η καμπάνια θα βρίσκεται online μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου και μπορεί να συνεισφέρει ο οποιοσδήποτε! Ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει ανεξαρτήτως νομίσματος (η μετατροπή γίνεται αυτόματα μέσω της πλατφόρμας!). Μπορείτε να πάρετε μία πρώτη γεύση της ταινίας και να την βοηθήσετε, εδώ: https://www.indiegogo.com/projects/yawth-shortfilmfunding-movie-film/x/17016722#/

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες γύρω από το Yawth, oι σκηνοθέτες σας παραπέμπουν στη σελίδα της ταινίας στο Facebook, όπου θα βρείτε ότι χρειάζεστε για να πειστείτε και να βάλετε το χέρι στην τσέπη!

www.facebook.com/yawthshortfilm

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Τζωρτζίνα Λιώση, Ρομάνα Λόμπατς, Παντελής Σαρρής, Δάνης Καραμιχαϊλίδης, Γιώργος Λέντζας, Νίκος Κουάντρι, Αναστάσης Ροϊλός, Βίκυ Μαϊδάνογλου, Δημήτρης Χατζηγεωργίου, Χριστίνα Μπακόλα.

Οι υπόλοιποι συντελεστές της ταινίας είναι οι εξής: Παραγωγή: Μαρία Λασκαρίδου, Ηρώ Αηδόνη, Δημήτρης Τσακαλέας, Associate Producer: Αλεξία Αντωνιάδου, Βοηθοί Παραγωγής: Κατερίνα Τζούρου, Αλκιβιάδης Παπαδόπουλος, Σενάριο: Δημήτρης Τσακαλέας, Συνσεναριογράφος: Λήδα Βαρτζιώτη, Μοντάζ- Ήρα Ντίκα, VFX- Παύλος Λύγουρης, Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ασημίνα Λυδία Διονυσοπούλου, Οπερατέρ: Μάριος Ντέλιας, Focus Puller – Νίκος Αναστασιάδης, 1st assistant electrician, DIT – Δανάη Ξυλογιάννη Γκόντρια, 2nd assistant electrician – Ανδρομάχη Καρώνη, Ηχολήπτρια- Εύη Δρακοπούλου, Βοηθός Ηχολήπτη- Αλίκη Δήμα, Sound Designer – Δάφνη Φαραζή, Καλλιτεχνική Διεύθυνση – Βαγγέλης Καμπέρης, Βοηθός Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης- Ερατώ Αραμπατζή, Βοηθός Ενδυματολόγος- Ειρήνη Ανδρουλιδάκη, Make-up Artists – Όλια Λάζου, Εβελίνα Ρεβενήσιου, Script supervisor – Ιωάννα Κυριακού, Still Photographer – Αργυρώ Μπαρή

Related stories

Ορόσημα του Ελληνικού Κινηματογράφου από το 1896 έως το 1940

Για τον Ελληνικό κινηματογράφο των δεκαετιών του ’50, του...

Ο νέος αέρας της Εγνατίας και τα διαμάντια της Βενιζέλου

της Βιολέτας Λεμόνα aka thessalonicious Το πρόγραμμα της ημέρας σε...