HomeCinemaΟ Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Ο Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Δίπλα στο κύμα με το αγαπημένο σας ποτό.



Υλικά για 3 – 4 μερίδες:

200 γρ πέστροφα καπνιστή

1 κολοκύθι

1 αγγούρι

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1/2 κουταλιά μέλι

2 λάιμ χυμό και ξύσμα

100 γρ γιαούρτι στραγγιστό

100 ml ελαιόλαδο

60 ml ξύδι μήλου

Αλάτι ζάχαρη

Λίγο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

2 γρ νιφάδες τζίντζερ λεμόνι

5 γρ τσίλι φλέικς

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το κολοκύθι και το αγγούρι, αφαιρούμε τα σπόρια, ψιλοκόβουμε τη σάρκα τους σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε όλα μαζί με λίγο αλάτι και ζάχαρη σε ένα τρυπητό, γιατί χρειαζόμαστε το ζουμί τους.

Μόλις στραγγίσουν καλά βάζουμε το ζουμί τους στο γιαούρτι μαζί με τον χυμό και το ξύσμα από τα λάιμ και φτιάχνουμε την σάλτσα γιαουρτιού που την βάζουμε σε ένα κορνέ για να είναι έτοιμη για χρήση.

Έπειτα ανακατεύουμε την ψιλοκομμένη σάρκα κολοκυθιού και αγγουριού μαζί με το ελαιόλαδο, το ξύδι μήλου, το μέλι, το ξερό κρεμμύδι και τον δυόσμο.

Στη συνέχεια στήνουμε το πιάτο μας ως εξής:

Με ένα τσέρκι βάζουμε στη μέση το μίγμα κολοκυθιού- αγγουριού. Με το κορνέ βάζουμε ροζέτες σάλτσας γιαουρτιού σε 3 – 4 σημεία γύρω γύρω, την καπνιστή πέστροφα και από πάνω τις νιφάδες τζίντζερ λεμόνι και τα τσίλι φλέικς.

*Tips για την παραπάνω συνταγή:

Μπορείτε να κάνετε την συνταγή με το καπνιστό ψάρι της αρεσκείας σας.

Related stories

Στην Κονσέρβα ήπιαμε στην υγειά της αιώνιας καψούρας

Μπορεί να έχεις ακούσει για τον Χάρη της Κονσέρβας,...

ΘΕΑΤΡΟ | Τα 39 Σκαλοπάτια του Patrick Barlow στην Θεσσαλονίκη

«Τα 39 Σκαλοπάτια», το κωμικό θρίλερ κατασκοπείας που παρουσιάστηκε...

Η Μαρία που έγινε Κάλλας: Αξίζει να το δείτε;

Η σειρά «Η Μαρία που έγινε Κάλλας» ξετυλίγει τη...

Αστικοί Θρύλοι | Το 1ο Γυμνάσιο

της Μαρίας Ράπτη Εκείνοι που δεν γεννήθηκαν ποτέ, παίζουν στα...