Tο 6ο Balkans Beyond Borders Short Film Festival έρχεται στη Θεσσαλονίκη στις 30 Οκτωβρίου με 1 Νοεμβριου με τίτλο Living in… City-mmetry παίρνοντας έμπνευση από την πόλη και τις γεωμετρικές αναπαραστάσεις που αντικατοπτρίζονται σε αυτή. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα διοργανωθεί περίπατος σε συνεργασία με την ομάδα dot2dot στον οποίο οι συμμετέχοντες θα θα γνωρίσουν τη βιομηχανική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης μέσα από τα βιομηχανικά κτίρια στη δυτική είσοδο της πόλης.
«Από μηχανής… ιστορίες: η βιομηχανική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης»
Η dot2dot έχει σχεδιάσει και υλοποιεί μία ξεχωριστή διαδρομή με στόχο να αναδείξει ακόμα και τις πιο άγνωστες όψεις της ιστορίας και της ταυτότητας της πόλης. Έτσι, σε αυτήν τη διαδρομή περιηγούμαστε σε μία λιγότερο γνωστή αλλά εξίσου σημαντική όψη της Θεσσαλονίκης: στη δυτική είσοδο, στην περιοχή των Σφαγείων, μία περιοχή στενά συνδεδεμένη με τη βιομηχανική, εμπορική και οικονομική δραστηριότητα της Θεσσαλονίκης του 19ου και 20ου αιώνα. Μοναδικά κτιριακά σύνολα, τα άλλοτε αποκαλούμενα «βιομηχανικά παλάτια του 19ου αιώνα», δίνουν την αφορμή να δούμε τι συνέβαινε στη Θεσσαλονίκη δύο αιώνες πριν, με τις μηχανές να δουλεύουν, τους εργάτες να διαδηλώνουν, την πόλη να εκσυγχρονίζεται…
Για δηλώσεις συμμετοχής συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα / Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 άτομα
Ειδική μειωμένη τιμή στα πλαίσια του φεστιβάλ: 5€
Για το φεστιβάλ
Για μια ακομη χρονιά το Balkans Beyond Borders Short Film Festival συνεχίζει το ταξίδι του στα Βαλκάνια με σταθμό τη Θεσσαλονίκη και συγκεριμένα στον πολυχώρο τέχνης και αθλητισμού WE στην 3ης Σεπτεμβρίου και Γρ. Λαμπράκη. Η Είσοδος στο 3ήμερο Φεστιβάλ είναι Ελεύθερη.
To Balkans Beyond Borders Short Film Festival έχοντας για μια ακόμη φορά την υποστήριξη του European Fund for the Balkans και τελώντας υπό την αιγίδα του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, είναι ένα ξεχωριστό από τη φύση του Φεστιβάλ καθώς ταξιδεύει από πόλη σε πόλη στα Βαλκάνια κάθε χρόνο και μέσα από την ξεχωριστή θεματική που επιλέγει αναδεικνύει σύγχρονα ζητήματα και προκαλεί την έμπνευση και το διάλογο. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ αποτελείται από το Διαγωνιστικό Μέρος, το BBB Focus: Αυστριακός Κινηματογράφος Μικρού Μήκους, BBB Beyond (Διεθνές μη Διαγωνιστικό), Έκθεση Φωτογραφίας και Φωτογραφικό Μαραθώνιο, και το BBB Dialogues (στρογγυλά τραπέζια, workshop) και το ΒΒΒ Walk, Περιπατητική διαδρομή σε μία άγνωστη πλευρά της πόλης. Οι βραδιές των προβολών κλείνουν με DJ set και live bands.
Ο Οργανισμός Balkans Beyond Borders (ΒΒΒ) βραβευμένος από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τηδράση του και με έδρα την Αθήνα αναπτύσσει πρακτικές δράσεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων με άμεσο θετικό αντίκτυπο στους νέους μέσα από την τέχνη του κινηματογράφου μικρού μήκους ενώ παράλληλα προωθεί και στην Ευρώπη τον καινοτόμο και δημιουργικό χαρακτήρα της χώρας μας και των Βαλκανίων.
Για την dot2dot
H dot2dot είναι μια πολιτιστική εταιρεία που δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2013 στη Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιείται στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και του τουρισμού, υιοθετώντας καινοτόμες προσεγγίσεις και σύγχρονες πρακτικές.
Τα πέντε μέλη της, αξιοποιώντας και συνδυάζοντας τις ειδικότητες και την επαγγελματική τους εμπειρία σε πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς, σχεδιάζουν και υλοποιούν εναλλακτικές θεματικές διαδρομές στην πόλη της Θεσσαλονίκης, εκπαιδευτικά προγράμματα και εικαστικά project. Στόχος τους είναι η ανάδειξη μίας πολυδιάστατης πόλης όπως η Θεσσαλονίκη, η επικοινωνία, η δημιουργική έκφραση μέσω της τέχνης, η ανταλλαγή ιδεών και η προώθηση του δημιουργικού δυναμικού της πόλης μέσα από ένα δίκτυο συνεργασιών.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ επισκεφτείτε το site του οργανισμού: www.balkansbeyondborders.eu , Facebook (Balkans Beyond Borders) and Twitter (BalkansBB) ή στο [email protected].
Περισσότερες πληροφορίες για την dot2dot μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της (www.dot2dot.gr) ή στη σελίδα της στο facebook (https://www.facebook.com/dot2dot.thess)