HomeUrbanitiesCafe & BarΣτο μαγικό κόσμο του Login, με τις...

Στο μαγικό κόσμο του Login, με τις ετοιμοπόλεμες στέκες και τις καλογυαλισμένες μπάλες

Κάπου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σταθμευμένη στην Καμβουνίων 9, φιλοξενείται η μοναδική αίθουσα μπιλιάρδου και ping pong που σου προσφέρει άρτια την εμπειρία του επιτραπέζιου αθλήματος. Αναπνέει από το 1972 και μετράει 51 χρόνια επιτυχίας πάνω στα τραπέζια, διατηρώντας ζωντανή την ιστορία του μπιλιάρδου και του ping pong μέσα από τουρνουά, διαγωνισμούς και προκλήσεις για gamers από όλον τον κόσμο.

Το μέρος, οι τιμές, η ποιότητα σε όλους τους τομείς και το service είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που κάνουν το Login διακριτό και ξεχωριστό στην πιάτσα. Τα υπόλοιπα θα τα διαπιστώσετε και μόνοι σας μόλις κατεβείτε τα σκαλιά και βρεθείτε ανάμεσα στα φωτισμένα τραπέζια του, τις ετοιμοπόλεμες στέκες και τις καλογυαλισμένες μπάλες που παρακαλούν επίμονα για έναν ακόμα γύρο. Βρεθήκαμε με τους ιδιοκτήτες του Ιωάννη και Γιώργο Λογγινίδη για να μας μυήσουν στον μαγικό αυτό κόσμο…

Πώς προέκυψε η ιδέα του μπιλιαρδάδικου; Η Ιδέα ήρθε το 1984, όταν αρκετοί άνθρωποι είχαν την δυνατότητα να ταξιδεύουν ανά τον κόσμο και να μαθαίνουν νέους τρόπους ψυχαγωγίας και πνευματικού αθλητισμού. Από εκείνη τη δεκαετία πλέον είχε ξεκινήσει η ζήτηση και στην Ελλάδα.

Είναι το μπιλιάρδο στις προτιμήσεις ψυχαγωγίας των νέων; Μήπως ανήκει στους τρόπους ψυχαγωγίας μιας άλλη δεκαετίας που απευθύνεται σε άλλες γενιές; Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται; Στο μπιλιάρδο συναντάς όλες τις ηλικίες αλλά λίγο περισσότερο νεαρότερες ηλικίες. Είναι διαχρονικό, πνευματικό κυρίως άθλημα, απαιτεί ευφυία και όσα χρόνια και να περάσουν παραμένει αναλλοίωτο στο χρόνο. Δεν έχει ηλικία. Απευθύνεται στο κοινό από τη στιγμή που θα φτάνει κάποιος το μπιλιάρδο έως τη στιγμή που δεν θα μπορεί να περπατήσει.

Έχει αντικατασταθεί από ψηφιακές μορφές διασκέδασης; Δεν αντικαταστάθηκε και θεωρώ ότι δεν είναι εφικτό να επιτευχθεί γιατί απαιτεί άμεση επαφή του παίκτη με το μπιλιάρδο.

Σχετικά με τα τουρνουά και τις εκδηλώσεις… Είναι το ενδιαφέρον του κόσμου αντίστοιχο με τις συμμετοχές που λαμβάνουν χώρα στο εξωτερικό; Το ενδιαφέρον του κόσμου αλλά και οι συμμετοχές σε κάθε τουρνουά που διοργανώνεται στην Ελλάδα ξεπερνάει κατά πολύ αντίστοιχα του εξωτερικού.

Ποια η φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από το μπιλιάρδο; Από πού ήρθε και πώς εντάχθηκε και εξελίχθηκε στην Ελλάδα; Η φιλοσοφία του μπιλιάρδου είναι ξεχωριστή και ιδιαίτερη για κάθε παίκτη. Κάποιος παίζει για διασκέδαση, άλλος για πρωταθλητισμό άλλος του αρέσει απλά να παρακολουθεί και κάποιοι ασχολούνται με αυτό επαγγελματικά. Η καταγωγή και η ιστορία του μπιλιάρδου είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο και θα μπορούσαμε να γράψουμε αρκετά. Άντ’ αυτού θα κάνουμε μία συνοπτική αναφορά. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακριβώς την εποχή που ανακαλύφθηκε αλλά εξελίχθηκε τον 15ο αιώνα στην βόρεια Ευρώπη και κυρίως στη Γαλλία όπου υπήρξε το αγαπημένο παιχνίδι ευγενών και βασιλιάδων και αρκετά δημοφιλές στον απλό λαό.

Ποια χαρακτηριστικά αρκούν για να κάνουν έναν παίκτη αντάξιο των προσδοκιών του κάθε game; Υπομονή, επιμονή και αρκετές ώρες ατομικής προπόνησης.

Είναι προσιτός οικονομικά τρόπος ψυχαγωγίας που μπορεί κάποιος να τον πραγματοποιεί κατ΄εξακολούθηση; Είναι ίσως από τα πιο ακριβά αθλήματα, αλλά με τις προσφορές και τα προγράμματα που διαθέτουμε στο login απευθύνεται σε όλα τα οικονομικά στρώματα.

Tι ξεχωρίζει το Login από άλλα μπιλιαρδάδικα της πόλης; Η σωστή ερώτηση θα ήταν τι ξεχωρίζει το login από άλλα της Ευρώπης. Θεωρώ το περιβάλλον, οι τιμές, η ποιότητα σε όλους τους τομείς και το service.

Τι διαγωνισμοί φιλοξενούνται στον χώρο και ποια τα έπαθλα που δίνουν κίνητρο στον κόσμο να συμμετάσχει; Πανελλήνια πρωταθλήματα, τοπικά αλλά και ανοιχτά όπου έρχονται από όλο τον πλανήτη. Τα κίνητρα είναι κυρίως οικονομικά αλλά σίγουρα είναι και δοξαστικά.

Ποια η δική σας σχέση με το μπιλιάρδο; Με λίγες κουβέντες μεγάλωσα μέσα στα μπιλιάρδαδικά. Αμέτρητα τουρνουά και αρκετές διακρίσεις. Δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο στη χώρα μας κάποιος να το κάνει σαν επάγγελμα, διότι δεν βοηθάει καθόλου κανένας κρατικός φορέας.

Ποιο θα μπορούσε να είναι το επόμενο βήμα σας; Να γίνει το κατάστημα αλυσίδα ακόμα και εκτός Ελλάδος.

LOGIN Billiards – Ping Pong Hall

Kαμβουνίων 9, Κέντρο

T. 231 027 9279

 

Related stories

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...

Ψηλά στο Εσκί Ντελίκ, αναμνήσεις μιας άλλης ζωής

Ήταν μικρές κι αθώες κοπελούδες σαν ήρθανε απ’ την...

Κριτική Βιβλίου | Λίνα Φυτιλή «Χρυσός κήπος. Αλτίν μπαχτεσί».

γράφει ο Τάσος Γέροντας Λίνα Φυτιλή «Χρυσός κήπος. Αλτίν μπαχτεσί»....