HomeNewsroomΤο πανό για την μικρή Μαρία που...

Το πανό για την μικρή Μαρία που ένωσε τους φιλάθλους της Κύπρου

Μπορεί οι σχέσεις τους με τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ να μην είναι καλές, με αποκορύφωμα τα επεισόδια που έγιναν πριν από το μεταξύ τους σαββατιάτικο παιχνίδι, αυτό όμως δεν εμπόδισε τους φιλάθλους της ΑΕ Λεμεσού να στηρίξουν και, μάλιστα, έμπρακτα έναν «αντίπαλο» στην προσπάθεια που καταβάλει, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι αν μη τι άλλο πάνω απ' όλα είναι άνθρωποι.

Οι οπαδοί της ομάδας της Λεμεσού, λοιπόν, σήκωσαν πανό για να δείξουν ότι στέκονται στο πλευρό του Διονύση Χιώτη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει μεγάλη προσπάθεια για να βοηθήσει τη μικρή Μαρία Μόκα που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και χρειάζεται να χειρουργηθεί στην Αμερική.

Ο διεθνής τερματοφύλακας άνοιξε λογαριασμό, με σκοπό να συγκεντρωθεί το ποσό των περίπου 550 χιλιάδων δολαρίων που απαιτούνταν για την επέμβαση και, τελικά, πριν από λίγο καιρό το ποσό που μαζεύτηκε υπερκάλυψε το απαιτούμενο, φτάνοντας τις 665 χιλιάδες δολάρια.

Οι σχετικές διαδικασίες για τη νοσηλεία της μικρής Μαρίας στο νοσοκομείο της Αμερικής κινήθηκαν άμεσα, πλην όμως οι πάντες λογάριασαν χωρίς τον… ξενοδόχο που στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν η τρόικα.

Ο λογαριασμός μπήκε στη λογική του «κουρέματος» των καταθέσεων που έχουν επιβάλει οι δανειστές στην Κύπρο, παρά το γεγονός ότι ο Χιώτης συγκέντρωσε και έστειλε στους τροϊκανούς όλα τα έγγραφα που είχαν ζητήσει και τα οποία έδειχναν ότι τα χρήματα προέρχονταν από το υστέρημα των απλών πολιτών και προορίζονταν για το συγκεκριμένο σκοπό.

Ο Χιώτης ενημέρωσε άμεσα για τις εξελίξεις, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, τονίζοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος από τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί χάθηκαν, προφανώς λόγω του «κουρέματος».

Παρέθεσε, μάλιστα, και αντίγραφο του λογαριασμού με τα χρήματα που είχαν απομείνει (κάτι παραπάνω από 110 χιλιάδες δολάρια), ενώ παράλληλα μέσω twitter ενημέρωσε ότι από την Παρασκευή δόθηκε εντολή σε δικηγορικό γραφείο να κατατεθούν αγωγές κατά παντός υπευθύνου.

Όσο για την αντίδραση των οπαδών της ΑΕΛ, το πανό «τι φταίει η Μαρία για τα λάθη τα δικά σας. Σκεφτείτε να το έκαναν αυτό ρε στα παιδιά σας», μάλλον τα λέει όλα και στο οποίο ο Χιώτης απάντησε, ανεβάζοντας τη λέξη «RESPECT» στο twiiter.

Related stories

Joachim B. Schmidt «Κάλμαν».

Γράφει ο Τάσος Γέροντας Joachim B. Schmidt «Κάλμαν». Μετάφραση Σοφία Αυγερινού....

Ο Κυριάκος από την Ικαρία έφτιαξε ένα κουτούκι που κάνει θρυλικά γλέντια στην πόλη

γράφει η Χρύσα Πλιάκου Από την Ικαρία ταξίδεψε χιλιόμετρα μέχρι...

5+1 μαγαζιά στα δυτικά που κάνουν όλη την πόλη να μιλά για αυτά

Η Δυτική Θεσσαλονίκη κρύβει μαγικά σημεία που αξίζουν την...

My 77th Cannes Diary: The Substance της Coralie Fargeat

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Η τέταρτη ημέρα του φεστιβάλ, ένα...

Όταν η Pop κουλτούρα συνδυάζεται με ιστορικά έργα τέχνης

Μερικές από τις αγαπημένες μας καλλιτεχνικές συλλογές προκύπτουν όταν...