HomeΘέματα**Το banner της χρονιάς**

**Το banner της χρονιάς**

Το συγκεκριμένο banner βρίσκεται ίσως στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, απέναντι από το Λευκό Πύργο. Η φωτογραφία πριν ένα μήνα περίπου. Σήμερα 14 Μαρτίου 2013 το banner της χρονιάς υπάρχει και στέκει εκεί αγέρωχο..!  Μπορεί εύκολα κανείς να διαπιστώσει ότι βρίσκεται εκεί για  τουλάχιστον 4 μήνες, ίσως και παραπάνω…! (έναρξη 30.11). Χωρίς κανένας να το ενοχλήσει, να το κατεβάσει ή να το καταγγείλει..!

Απέναντι από τον Λευκό Πύργο, λίγα μέτρα μακριά από το Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο, το banner της χρονιάς , αποκαλύπτει έτσι απλά το μπάχαλο που επικρατεί στους δημόσιους φορείς. Χιλιάδες εργαζόμενοι, προϊστάμενοι, διευθυντές, επόπτες, εργάτες/τριες, αντιδήμαρχοι, σύμβουλοι… δεν μπόρεσαν α. να δουν εδώ και 4 μήνες το παράπανω banner μπροστά ακριβώς από το σύμβολο της πόλης και β. δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν για να το κατεβάσουν. Φυσικά δεν συζητάμε να μπει πρόστιμο αφού η διοργάνωση ήταν υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Το συγκεκριμένο βέβαια banner δεν είναι απλά ένα τυχαίο παράνομο banner.  Αν κάνεις κάποιος/α zoom θα διαπιστώσει πως το banner αυτό αφορά το παγοδρόμιο που στήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους για να γιορτάσουν επιτέλους οι Θεσσαλονικείς Χριστούγεννα με μια διαφορετική αισθητική.! Προφανώς το παγοδρόμιο αυτό στήθηκε με τις ευλογίες και τη συναίνεση του Δήμου Θεσσαλονίκης όπου και του παραχωρήθηκε η πλατεία δωρεάν. Αν κάνει επίσης κάποιος/α περισσότερο zoom μπορεί εύκολα να διακρίνει ότι η αφίσα/banner είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και φέρει το επίσημο λογότυπο του Δήμου.

 

Εδώ και 2 χρόνια ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει ξεκινήσει έναν ανελέητο εξοντωτικό καταιγισμό προστίμων για τις αφίσες που ενημερώναν τον κόσμο για τις συναυλίες (πρόστιμα που αγγίζουν τα 2.000 ευρώ τη συναυλία). Οι συναυλιακοί χώροι αποφάσισαν μετά από διαβουλεύσεις να σταματήσουν την παράνομη αφισοκόλληση/αφισορύπανση και να στραφούν σε εναλλακτικές μορφές επικοινωνίας (internet, φυλλάδια κτλ).

 Το ερώτημα που προκύπτει ειναι το εξής:

 Από τη μια ο δήμος Θεσσαλονίκης απαγορεύει οποιαδήποτε αφίσα στους δρόμους της πόλης (εξαιρούνται οι πολιτικές αφίσες και φυσικά οι κομματικές) και αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει έστω μια σε ένα μικρό στενό της Βαλαωρίτου ασκεί αυτόματα ποινική δίωξη στον χώρο που διοργανώνει τη συναυλία και πρόστιμο που ανέρχεται έως 2000 ευρώ.

 Και ένα banner (το οποίο είναι πολλαπλάσιο σε όγκο μιας αφίσας) το οποίο βρίσκεται απέναντι από το σύμβολο της πόλης, εδώ και τουλάχιστον 4 μήνες , με αναρτημένο το επίσημο λογότυπο του Δήμου Θεσσαλονίκης, γιατί να τυχγάνει τέτοιας φανερής ασυλίας και ανομίας..;

 

Το συγκεκριμένο banner είναι το σύμβολο της αλαζονείας της εξουσίας.. Αυτής που πιστεύει πως είναι πάνω από νόμους, ανθρώπους και αξίες…

 πηγή: πολυχώρος πολιτισμού Block 33

 

*** Οι συναυλιακοί χώροι της πόλης  έχει πληρώσει μέχρι στιγμής πάνω από 120.000 ευρώ σε πρόστιμα για παράνομη αφισοκόλληση τόσο στο Δήμο Θεσσαλονίκης όσο και στο κράτος, την ίδια στιγμή που υπήρχαν αφίσες από τον ίδιο το Δήμο Θεσσαλονίκης, το κράτος, αλλά τις δεκάδες εκλογικές αναμετρήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί. (για τις παραπάνω καταγγελίες υπάρχουν φωτογραφίες και είναι διαθέσιμες σε οποιονδήποτε τις αναζητήσει).

 

** ο Δήμος Θεσσαλονικης εδώ και 2 χρόνια δεν έχει φροντίσει όπως έχει υποσχεθεί να ορίσει 20 νόμιμα σημεία αφισοκόλλησης όπως γίνεται σε όλες της Ευρωπαικές και μη χώρες.

Related stories

Ο πρώτος ηλεκτρικός ανεμιστήρας που εμφανίστηκε στην Eλλάδα

Αργύρης Τσιάπος Όταν η πολλή ζέστη καθιστά το σπίτι δύσκολα...

Τέσσερις ιστορίες Ελλήνων ηθοποιών που κλέφτηκαν για να ζήσουν τον έρωτά τους

Αργύρης Τσιάπος Τα παλιά κακά χρόνια, τότε που οι γονείς...

Τα παιδικά μου καλοκαίρια στην Καλλικράτεια: Στα κεραμίδια της κυρίας Κωνσταντίας

Θυμάται και γράφει ο Χρήστος Σατανίδης Τα παιδικά μου καλοκαίρια,...

Βιβλιοπρόταση: Όσιν Φέιγκαν “Νόμπερ”

Βιβλιοπρόταση: Όσιν Φέιγκαν "Νόμπερ" (μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου) , Eκδόσεις:...