HomeInterviewsSeniora Elis: Μια από τις πρώτες Youtubers...

Seniora Elis: Μια από τις πρώτες Youtubers της Ελλάδας, το Onlyfans και η επιστροφή στο Λιτόχωρο

Seniora Ellis, η YouTuber που μαζί της αναβιώνεις στο έπακρο κάθε ηλικιακό φάσμα. Μιλήσαμε με την Ελισάβετ (εκείνη Λιτόχωρο, εμείς Θεσσαλονίκη) για να μάθουμε τα νέα της. 

της Κωνσταντίας Κοκκορα

Ποιά είναι η Ελισάβετ και τι κάνει τώρα;

Είναι μια κοπέλα, στα μέσα των 20s της, γεμάτη περιέργεια για την ζωή και που προσπαθεί να απολαύσει κάθε φάση της. Διαπνέομαι από κοινωνικότητα αλλά επιζητώ και την αποστασιοποίηση. Μάλιστα, αυτή την περίοδο της ζωής μου επιστρέφω μετά από 8 χρόνια στην λατρεμένη μου φύση και πιο συγκεκριμένα στο σπίτι μου στο Λιτόχωρο, Ολύμπου.

Η απόδραση αυτή είναι αποτέλεσμα αφενός της εσωτερικής μου ανάγκης για επανασύνδεση με το περιβάλλον και την ηρεμία του και αφετέρου διότι πέραν των φίλων μου δεν υπάρχει κάτι άλλο που να με κρατάει στην πόλη και στο γκρίζο της.

Οι δραστηριότητές μου προς το παρόν έχουν αποστασιοποιηθεί (οι οποίες σύντομα θα γεφυρωθούν)  απο το YouTube ενώ, κινούνται κυρίως στο εμπορικό κομμάτι της επιχειρηματικότητας καθώς επίσης και στην παραγωγή μουσικής. Πιο συγκεκριμένα, πέραν των ήδη αναρτημένων έχω έτοιμα πέντε νέα τραγούδια εκ των οποίων το “Γέλα ακόμη’’ είναι και το αγαπημένο μου. Ωστόσο, υπάρχει ένα κόλλημα διότι δεν έχω επικοινωνία με τους παραγωγούς αφού δεν βρίσκομαι κιόλας στην Αθήνα.

Τι είναι για εσένα η Seniora;

 Συνιστά το μεγαλύτερο δημιουργικό μου project ως Ελισάβετ, με υπόβαθρο το youtube. Αποτέλεσε το μεγαλύτερο ρίσκο στην ζωή μου, μια απόφαση που με έκανε να εκτεθώ σε βαθμό που δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμη. Ήταν μια ευκαιρία να γνωρίσω τον εαυτό μου και να τον εκφράσω μέσω της δημιουργικότητας.

Seniora Elis Που, Πως , Πότε και Γιατί γεννήθηκε;

Γεννήθηκε πριν από 8 χρόνια ως μία ανάγκη αφενός της κάλυψης του κενού που είχε το εκάστοτε ελληνικό youtube και αφετέρου της διοχέτευσης του με έμπνευση από δουλειές αντίστοιχων δημιουργών του εξωτερικού. Οσον αφορα τώρα το όνομα, αποτελεί δάνειο και παρατσούκλι που μου είχε δώσει ένα αγόρι στο γυμνάσιο. Μολονότι το χρησημοποιούσε και για άλλες, εγώ το εκανα κτήμα μου και το υιοθέτησα

Πως αισθάνθηκες για το  πρώτο σου βιντεάκι και πως το εξέλαβε ο κοινωνικός σου περίγυρος;

Στην αρχή η έκταση που πήρε ήταν πολύ μικρή. Ωστόσο, εγώ είχα χαρεί από τον πρώτο κιόλας συνδρομητή, από το πρώτο κιόλας λάικ. Έτυχα ενός πολύ υποστηρικτικού οικογενιακού αλλά και φιλικού περιβάλλοντος ακριβώς επειδή γνώριζαν πόσο μου άρεζε. Μαλιστα, ακομή και μετά από τόσα χρόνια οι φίλες στις οποίες το είχα πρώτο πει είναι και αυτές που ακόμη και σήμερα στέκονται δίπλα μου.

Υπηρξε ποτέ σύγχυση μεταξύ Ελισάβετ και Senioras;

Ένα μπερδεμα παρατηρήθηκε κυρίως κατά την περίοδο της ακμής μου στο youtube, γύρω στον 3ο με 4ο χρόνο. Αυτό ως αποτέλεσμα της αδυναμίας μου να ξεχωρίσω τις προσδοκίες του κόσμου από τις δικές μου. Παρολ΄αυτα, με το πέρασμα του χρόνου ξεπεράστηκαν στο μέγιστο.

Ποιά ήταν η καλύτερη και η χειρότερη σου εμπειρία;

Η πιο ωραία εμπειρία είναι ότι μέσα απο την δουλειά μου γνώρισα  τους καλύτερους μου φίλους με τους οποίους και έχω ζήσει τις πιο όμορφες και μεγάλες στιγμές. Πέραν αυτού, βρίσκω σπουδαία και μοναδική την επικοινωνία μου με τον κόσμο, τα χαμόγελα, τις αγκαλιές και τις συζητήσεις,  που κορυφώθηκαν με τα meetups.

Βέβαια, το αρνητικό κομμάτι για εμένα υπήρξε η κακόβουλη κριτική, η οποία και κατάφερε να με απομονώσει αρκετά. Ωστόσο, τα άκουγα, τα σκεφτόμουν, τα συζητούσα με κοντινά μου πρόσωπα και προσπαθούσα να το δω εποικοδομητικά και να εξελιχθώ.

Τι θα  παρότρυνες λοιπόν, την Ελισάβετ του παρελθόντος;

Ίσως, να μην ανοιγόμουν τόσο πολύ. Υπάρχουν πληροφορίες που μετάνιωσα όταν τις δημοσιοποίησα. Βεβαια δεν είναι και λίγες οι φορές που κατέβασα βιντεάκια για τους ίδιους λόγους αλλά και γιατί έτυχαν λανθασμένης κριτικής. Δεν ντρέπομαι για αυτό που είμαι, για τα πιστεύω και τις επιλογές μου. Ο αυθορμητισμός μου είναι και η γνησιότητά μου γι’αυτό και δε θα άλλαζα κάτι στο παρελθόν.

Όλη η ελευθερία και η απενοχοποίηση μου οφείλεται στο οικογενειακό μου κύκλο, ο οποίος σεβόταν τη γνώμη και τα συναισθήματά μου. Έτσι, λοιπόν, πάνω σε ένα ήδη δρόμο στρωμένο με την προσωπική μου καλλιέργεια δημιουργήθηκε αυτό που είμαι σήμερα.

Έρωτας: Πως τον εχεις βιώσει και τι σημαίνει για εσένα;

Για εμένα σηματοδοτεί την απόλαυση, την αισιοδοξία, την αυτοπεποίθηση και την όρεξη για ζωή. Αυτό που με έχει καθορίσει στον έρωτα  είναι η αίσθηση ασφάλειας, κατανόησης και αγάπης προς τον εαυτό σου.

Μέχρι και το λύκειο βίωνα τον έρωτα μονόπλευρα. Στη συνέχεια βέβαια, όλες μου οι σχέσεις ήταν πολύ καλές. Μέχρι και σήμερα παρά τη δημοσιότητα του YouTube  κατάφερα να κρατήσω τις  προσωπικές στιγμές και πληροφορίες εντός ορίων χωρίς φυσικά να αφήνω σε άγνοια τους θεατές μου.

Από τον έρωτα πάμε στον αισθησιασμό. Πότε ξεκίνησες, λοιπόν, το Onlyfans, γιατί και πως αντιμετώπισες την κριτική;

Έναυσμα υπήρξε το αίσθημα απελευθέρωσης που ένιωσα στο ταξίδι μου στην Ταΐλάνδη. Αυτή που με μύησε ηταν μια κοπέλα που είχε δραστηριοποιηθεί ήδη στον χώρο. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την επιθυμία μου για περισσότερα ταξίδια και αγορές οδήγησε και στην εκάστοτε επιλογή μου.  Να σημειωθεί βέβαια, ότι δεν ήταν κάτι που μου προέκυψε σε μια μέρα. Αντίθετα, αποτέλεσε διεργασία χρόνων, μιας και από μικρή ηλικία μου άρεσαν οι πιο αισθησιακές φωτογραφίσεις κλπ.

Οι κριτικές που έλαβα δεν με επηρέασαν διότι είμαι συνειδητοποιημένη πάνω στο κομμάτι της σεξουαλικότητας μου γι’αυτό και προτείνω σε όσους το σκέφτονται, να το προσπαθήσουν αν και εφ’όσον ειναι ευαισθητοποιημένοι επί του θέματος και γνωρίζουν τα όριά τους.

Αισθησιασμός, Έρωτας και τέλος η Αγάπη. Ένα διαφορετικό είδος αγάπης είναι και η σχέση με τον Θεό. Ποια είναι τα τωρινά πιστεύω σου  και πως εξηγείς την παλαιά σου ανάγκη για μοναχισμό;

Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει σε ένα θρησκευόμενο περιβάλλον, οπότε οι πεποιθήσεις μου δεν θα μπορούσαν σε μεγάλο βαθμό, τουλάχιστον μέχρι και την ενηλικίωση,  να διαφοροποιηθούν. Πάντα ήμουν ένα παιδί με αμφιβολίες ωστόσο, οι άνθρωποι της εκκλησίας, τα διδάγματα αλλά και η πνευματικότητά τους ήταν αυτό που με γέμιζε εκείνη την περίοδο της ζωής μου, ενώ τα βρίσκω αρκετά χρήσιμα μέχρι και σήμερα. Μιλώντας για το σήμερα βέβαια,  βρίσκομαι σε μια αμφιταλαντευόμενη κατάσταση, όπου η πίστη μου μεταβάλλεται. Θα έλεγα ότι ως νοοτροπία με βλέπω πιο κοντά στον βουδισμό αλλά δεν αρνούμαι να δοκιμάσω και να μάθω και για τις υπόλοιπες.

Τέλος τώρα που έχεις κατασταλάξει και επιστρέψει πίσω στην φύση και την ηρεμία ποιό θα έλεγες ότι είναι το μεγαλύτερο σου όνειρο;

Να κάνω οικογένεια. Έχω φτάσει αφενός σε τέτοιο  επίπεδο απελευθέρωσης δηλαδή αυτογνωσίας που θεωρώ ότι είναι ιδανικό για να αναγεννηθώ. Αφετέρου, με θεωρώ πλέον έναν άνθρωπο που μπορεί να στηρίξει μια οικογένεια είτε μονογονεϊκή ειτε όχι . Θα επιθυμούσα να έχω μικρή σχετικά ηλικιακή απόσταση με το παιδί μου για να μην υπάρχει και το αντίστοιχο χάσμα. Γι’αυτό και η πράξη της υιοθεσίας είναι κάτι που έχω στο νου μου. Βέβαια, δεν έχω δρομολογήσει κάτι αφού και η ερωτική μου κατάσταση είναι ακόμη ανοιχτή…

Related stories

Η απόλυτη μεταμεσονύκτια χριστουγεννιάτικη εμπειρία έφτασε και αν αργήσεις, θα είναι sold out

Το ζητήσατε με κάθε τόνο και το project Sleepless Movie Marathon η απόλυτη...

Οι ταινίες της εβδομάδας 30.11-6.12.2023

Από τον Λάζαρο Γεροφώτη Με τον “Ναπολέων” του Ρίντλει Σκοτ...

Η ταβέρνα με τους ζωγραφισμένους τοίχους που είναι στην καρδιά μας

Είναι κάποια εστιατόρια και κάποιες ταβέρνες που δεν έχουν...