Reworks 2013

REWORKS 2013

INTERNATIONAL MUSIC FESTIVAL

20-22 SEPTEMBER 

THESSALONIKI-GREECE

«We define our future…»

To Reworks 7o καλύτερο φεστιβάλ στον κόσμο για τον Σεπτέμβριο του 2013

Είναι η 7η συνεχής χρονιά που ο Αμερικανικό-Βρετανικός οδηγός Resident Advisor συγκαταλέγει το Reworks Festival στα 10 καλύτερα φεστιβάλ του κόσμου για τον μήνα Σεπτέμβρη, τοποθετώντας τον μάλιστα στην 7η θέση και επιβεβαιώνοντας έτσι την αξία και την εξέλιξη της διοργάνωσης με όπλο την καινοτομία και βασικό εργαλείο την συνέπεια στο πέρασμα του χρόνου.

Το Reworks γιορτάζει την 9η του έκδοση τον Σεπτέμβρη του 2013 στη Θεσσαλονίκη καθιστώντας την πόλη σημείο συνάντησης των φίλων της μουσικής από όλη την χώρα και το εξωτερικό! 

Με αφετηρία την Αθήνα  τον Μάρτη και με φετινές παρουσιάσεις σε Λονδίνο, Βερολίνο, Σόφια και Σκόπια μέσα στο καλοκαίρι, το Reworks επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη.

Η 9η έκδοση του Διεθνούς Μουσικού φεστιβάλ Reworks θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2013. 

Το Reworks αποτελεί σταθερό και αγαπημένο θεσμό στη Θεσσαλονίκη, και στοχεύει όχι μόνο στην εμφάνιση παγκοσμίου φήμης καλλιτεχνών αλλά και στην ανάδειξη νέων καλλιτεχνών από το εξωτερικό και την Ελλάδα. Παράλληλα προβάλλει σταθερά το ευρύ πεδίο της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής.

Σήμερα το φεστιβάλ παρουσιάζει  τους πρώτους καλλιτέχνες και σχήματα που θα παρουσιαστούν από τα οποία ξεχωρίζουν ο Paul Kalkbrenner, οι Tosca και ο Josh Wink, τρία ονόματα τα οποία έχουν επηρεάσει την εξέλιξη και την πορεία της σύγχρονης μουσικής όσο λίγοι καλλιτέχνες.

Line up και ειδικά προτζεκτ / Τα πρώτα ονόματα

Και φέτος το Reworks θα προβάλλει πρωτοποριακές μουσικές τάσεις, νέες πολιτιστικές ιδέες μέσα από το αστικό περιβάλλον παρουσιάζοντας καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Tο παιδί- θαύμα Paul Kalkbrenner από το Βερολίνο αγαπητός όσο λίγοι στην χώρα μας, οι πρωτεργάτες της downtempo electronica Richard Dorfmeister με τους Tosca, ο θρύλος της αμερικανικής Techno & House Josh Wink θα φιλoξενηθούν μαζί με μερικά από τα πιο καταξιωμένα ονόματα της χρονιάς όπως τους Αμερικανούς Maceo Plex, Danny Daze και Jupiter Jazz σε μια παρουσίαση της Ellum, την εκλεκτική Nina Kraviz,τους Βρετανούς Εats Everything & Bicep. Για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί επίσης στην Θεσσαλονίκη η δισκογραφική εταιρεία Desolat με την tINI και τον Robert Dietz,  αλλά και ο John Talabot. Παράλληλα  για μια ακόμη χρονιά θα αποτελέσει μια σημαντική πλατφόρμα παρουσίασης νέων και πρωτοπόρων Ελλήνων καλλιτεχνών. 

To line up του Reworks μέχρι τώρα 

Paul Kalkbrenner (PK, GER)

Richard Dorfmeister & Rupert Huber pres. TOSCA (k7!, AU)

Josh Wink (Ovum, USA)

Maceo Plex (Ellum, USA)

Nina Kraviz (Rekids, RUS)

John Talabot (Permanent Vacation, ES)

Jupiter Jazz (Ellum, USA)

Bicep (Feel My Bicep, IR)

Eats Everything (Pets, UK)

Robert Dietz (Desolat, GER)

Function (Ostgut Ton, USA)

Mixmaster Morris (Ninja Tune, UK)

tINI (Desolat, GER)

Danny Daze (Ellum, USA)

Murcof (Leaf, MEX)

Phon.o (50 Weapons, GER)

Stassy (Techno Taverna, GER)

Sun Glitters (kahn, LUX)

Ison/Actor One (Noir, GR)

Nikola Gala (Rekids, GR)

Mechanimal (Inner Ear, GR)

Fantastikoi Hxoi (Inner Ear, GR)

9West (Dessous, GR)

Plastic Flowers (Manic Pop, GR)

Dreamachinery (Republic, GR)

Liubo Ursiny (Elevate, BG)

Viton (Playground, GR)

Matchki (Pollux, FYR)

Vlady (Elevate, BG)

Alex Dimou (Klik, GR)

Actor One (Noir Music, GR)

Lilis Bros (Just Gazing, GR)

Cruz (Deep Electric, GR)

Tanchevski (Pollux, FYR)

Steve Mill (Madhouse, GR)

Elias Tzikas (Muak, GR)

Elias Playground (Playground, GR)

Chri$ (Greece)

Kabelsalat & Wishful Thinking (Be uncensored, GR)

Andreas Athineos (ChicNess, GR)

We Sink (Symbol, GR)

Dim.ad & Jaymod (Greece)

Darktom (NON,GR)

George Adi (NON,GR)

Αναμφίβολα η παρουσία που ξεχωρίζει στο line up είναι αυτή του Paul Kalkbrenner ο οποίος σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα στον χώρο, με κομμάτια τα οποία αποτελούν σταθμό στην πορεία της σύγχρονης μουσικής σήμερα όπως “Sky & Sand”, “Aaron”, “Mad World”, “Dockyard” “Gigahertz” κ.α. Δημιουργός του σάουντρακ και πρωταγωνιστής της ταινίας “Berlin Calling” o Kalkbrenner αποτελεί την νέα εμβληματική προσωπικότητα της Γερμανικής σκηνής με τις πωλήσεις του να έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ. Στο Reworks θα παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ “Icke Wieder” αλλά και όλες τις αγαπημένες του επιτυχίες.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Reworks με χαρά παρουσιάζει τον Richard Dorfmeister και τον Rubert Huber ως Tosca ένα από τα πιο σημαντικά σχήματα στον χώρο της electronica εδώ και 15 περίπου χρόνια. Από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας της downtempo electronica της κεντρικής Ευρώπης που τόσο έχει αγαπηθεί στην χώρα μας και με 6 άλμπουμ στο ενεργητικό τους οι Tosca δημιουργούν ποιοτική ηλεκτρονική που αγγίζει την τελειότητα γεγονός που τους καθιστά πρωτοπόρους στο είδος τους. Στο Reworks θα παρουσιάσουν την εμβληματική μουσική τους που τόσο έχει αγαπηθεί διαχρονικά στην χώρα μας καθώς και το νέο τους άλμπουμ Odeon” ένα από τα καλύτερα της χρονιάς έως τώρα το οποίο κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους.  Η εμφάνιση τους είναι χωρίς καμία αμφιβολία ένα από τα highlight του φετινού Reworks.

Ακόμη μια σημαντική παρουσία είναι  αυτή του Josh Wink ο οποίος επιστρέφει έπειτα από 7 χρόνια στην Θεσσαλονίκη. Ένας θρύλος της Αμερικανικής σκηνής με έδρα την Φιλαδέλφεια έχει χαρίσει μερικές από τις πιο σημαντικές μουσικές στιγμές στην techno & house με κομμάτια όπως “Don’ t Laugh”, “Higher State of consciousness”, “How is your evening so far”, “Are you there” κ.α. Στο Reworks θα βρεθεί για πρώτη φορά όπου θα παρουσιάσει το μοναδικό υπνωτικό του ήχο. 

Μετά την εξαιρετική εμφάνιση του  το 2012 στη σκηνή του Reworks Warehouse, ο Maceo Plex δεν θα μπορούσε να λείπει από το φετινό Reworks με 2 εμφανίσεις, ως Maceo Plex και ως Jupiter Jazz.Έχοντας μια δυνατή χρονιά στο ενεργητικό του και τις επιτυχίες του “Vibe Your love”, “Under the sheets”, “Future Musik”, θεωρείται ο νέος ηγέτης της House και αυτό τον ήχο θα παρουσιάσει μέσα από την παρουσίαση μιας εκ των δισκογραφικών της χρονιάς, της Ellum η οποία θα παρουσιαστεί μέσα από ένα showcase μαζί με τον Danny Daze. 

H χαρισματική Nina Kraviz έχει καταφέρει μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα να αποτελεί κεντρική φιγούρα στον χώρο της house & techno μουσικής. Διατηρώντας το δικό της μοναδικό στιλ, αποτελεί ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα παγκοσμίως με κομμάτια όπως τα Ghetto Kraviz, I'm gonna get you, I'm week να παίζονται παντού. Η μουσική της δυναμική, περικλείει τα πάντα από booty bass & ghetto και Chicago house, μέχρι βαθιά techno. Και κάτι τέτοιο θα παρουσιάσει και το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου.

Ο John Talabot αποτελεί μια από τις αποκαλύψεις της χρονιάς. Κυκλοφόρησε ένα από τα καλύτερα άλμπουμ του 2012 το οποίο έλαβε διθυραμβικά σχόλια, ρεμίξαρε τους XX προσφέροντας φανταστική house και disco με pop πινελιές. Στην πρώτη του εμφάνιση στο Reworks θα παρουσιάσει τον μοναδικό του ήχο μαζί βέβαια με τις επιρροές του σε ένα σετ.

Για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί και  η Desolat με τον γεμάτο ρυθμό tech house ήχο της με εκπροσώπους την tINI και τον Robert Dietz. To φεστιβάλ συνεχίζοντας την παρουσίαση νέων τάσεων και καλλιτεχνών καλωσορίζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Eats Everything και τους Bicep δύο από τα ονόματα της χρονιάς οι οποίοι θα παρουσιάσουν την Βρετανική nu-house & Disco σκηνή.

Ο Νεοϋορκέζος Function, μέλος των Sandwell District και με κυκλοφορίες στη θρυλική Downwards, στην Synewave,  αλλά και στην Ostgut Ton, με το φετινό άλμπουμ του στην τελευταία με τίτλο Incubation να κάνει αίσθηση, έρχεται στο Reworks για να παρουσιάσει ένα αυθεντικό techno set αποτελούμενο απο τον σήμα κατατεθέν ήχο του.

Ο χαρισματικός Murcof είναι η επόμενη προσθήκη στο φετινό line up. Ένας αξιοσέβαστος καλλιτέχνης με 7 άλμπουμ στο ενεργητικό του,  τα οποία αποτελούν σημείο αναφοράς στην ιστορία της ηλεκτρονικής σύνθεσης με ιδιαίτερες, μινιμαλιστικές συνθέσεις και επιρροές από την κλασσική μουσική, την ambient και την έθνικ. Οι εμφανίσεις του αποτελούν θέμα συζήτησης τόσο για το μουσικό, όσο και για το οπτικό τους κομμάτι. Στο Reworks θα μας παρουσιάσει ένα audio-visual show.

Ο Phon.o απο το Βερολίνο, με καριέρα αρκετών χρόνων στην ηλεκτρονική σκηνή και μέλος της 50weapons των Modeselektor θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και το Reworks όπως και ο ατμοσφαιρικός Sun Glitters απο το Λουξεμβούργο . Τέλος ο θρύλος και δημιουργός του όρου Chill Out Mixmaster Morris επιστρέφει έπειτα από 6 χρόνια στο Reworks σε μια σκηνή ειδικά αφιερωμένη για εκείνον. 

Ελληνική σκηνή: Ιson / Actor One, Darktom & George Adi, 9west, DreaMachinery, Plastic Flowers και ο Stassy, Mechanimal, Fantastikoi Hxoi, Alex Dimou, Steve Mill και Elias Tzikas.

Ένα σύμβολο στην πολιτιστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης

Το Reworks συνεχίζει να είναι παρόν για 9η συνεχή χρονιά και να αποτελεί το μοναδικό μουσικό γεγονός που διατηρεί την Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια με βραβεύσεις και συνεχείς παρουσιάσεις.  Μια μουσική γιορτή για όλους που προσδοκά και φέτος να δώσει χαμόγελο και χαρά στο κοινό. Για 2η συνεχή χρονιά το φεστιβάλ θα διαρκέσει για 3 ημέρες από τις 20 μέχρι και τις 22 Σεπτεμβρίου.

Για πρώτη φορά το φεστιβάλ ωστόσο εντάσσει στην πρώτη ημέρα εκτός από τα workshops και το Free Stage στην καρδιά της πόλης και μια παρουσίαση μια δισκογραφικής εταιρείας το βράδυ της Παρασκευής. 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά  με τους χώρους και τις ακριβείς δράσεις και δραστηριότητες θα ανακοινωθούν σύντομα.

We Define our Future

Με την οικονομική κρίση να μαστίζει την χώρα και τον πολιτισμό  να είναι ένα από τα θύματα της,  το Reworks συνεχίζει με όλη του την δύναμη να προσπαθεί να δημιουργήσει μια μουσική γιορτή για όλους. Να δώσει στιγμές χαράς αλλά παράλληλα να ενημερώσει το κοινό.

Με μήνυμα του και φέτος το «We define our Future», καλεί το κοινό να αντιπαρατεθεί στις δύσκολες καταστάσεις της εποχής και προσκαλεί τους καλλιτέχνες και κοινό από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να «ορίσουν» το δικό τους μέλλον χωρίς αδράνεια και στασιμότητα. Καλεί τους ανθρώπους κάθε ηλικίας, από κάθε πόλη να γίνουν ένα.

Χώροι διεξαγωγής:

Παρασκευή 20.9/ Σάββατο 21.9: Πολυχώρος Μύλος _ Αγ. Γεωργίου 56, Θεσσαλονίκη

Κυριακή 22.9: THE MET HOTEL Rooftop _ 26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη

Περισσότερες πληροφορίες και όλο το line up στο www.reworks.gr 

Εισιτήρια – Προπώληση

Προνομιακό εισιτήριο 3ημέρου (Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων 500 εισιτήρια)  – 50 ευρώ από το www.tickethour.com

Moνοήμερο εισιτήριο 20.9.2013

12 ευρώ (Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων 200 εισιτήρια)

Μονοήμερο εισιτήριο 21.9.2013

Προπώληση 25 € Ταμείο 30 €

Μονοήμερο εισιτήριο 22.9.2013

Sold out

Σημεία προπώλησης

 Online: www.tickethour.com, 2108108228

 Θεσσαλονίκη: 

Public, Τσιμισκή 24 & Μητροπόλεως 33, 2310 227288

Joint, Αγ. Σοφίας 1, 2310 277760 

Play Ground, Ιωάννου Δέλλιου 4, 2310 279402

Stereodisc, Αριστοτέλους 4, 2310 962912

Lotos, Σκρά 7, 2310 260776

Underground, Πλατεία Ναυαρίνου

Αθήνα: Public, Καρ.Σερβίας 1, Σύνταγμα, 210 3246210

Βόλος: Action Fun Shop, Δημητριάδος 150, 24210 34391

Έδεσσα: Vento Espresso Bar, Δημοκρατίας 14, 23810 22000

Τρίκαλα: Gravity, Καποδίστρια Ιωάννη 14, 24310 24458

Λάρισα: Motel street boutique, Πατρόκλου 4, 2410 537380

Βέροια: Seven Spot, Ανοίξεως 114, 23310 75448

Κοζάνη: Bakery Skateshop, Γ.Μπουσίου 3, 2461501753 

Καβάλα: Lobby Record Store, Ερμού 9, 2510 233396

Related stories

Joachim B. Schmidt «Κάλμαν».

Γράφει ο Τάσος Γέροντας Joachim B. Schmidt «Κάλμαν». Μετάφραση Σοφία Αυγερινού....

Ο Κυριάκος από την Ικαρία έφτιαξε ένα κουτούκι που κάνει θρυλικά γλέντια στην πόλη

γράφει η Χρύσα Πλιάκου Από την Ικαρία ταξίδεψε χιλιόμετρα μέχρι...

5+1 μαγαζιά στα δυτικά που κάνουν όλη την πόλη να μιλά για αυτά

Η Δυτική Θεσσαλονίκη κρύβει μαγικά σημεία που αξίζουν την...

My 77th Cannes Diary: The Substance της Coralie Fargeat

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Η τέταρτη ημέρα του φεστιβάλ, ένα...

Όταν η Pop κουλτούρα συνδυάζεται με ιστορικά έργα τέχνης

Μερικές από τις αγαπημένες μας καλλιτεχνικές συλλογές προκύπτουν όταν...