HomeΘέματαΟμαδική εικαστική έκθεση: «Ζωγράφισε μου ένα βιβλίο»

Ομαδική εικαστική έκθεση: «Ζωγράφισε μου ένα βιβλίο»

Η αίθουσα τέχνης «Ianos» Σταδίου 24, Αθήνα επαναδιατυπώνοντας την ταυτότητά της, παρουσιάζει, από την Πέμπτη 14 Μαρτίου μέχρι τις 30 Μαρτίου 2013, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της «Μικρής Άρκτου»και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, θεματικά αφιερώματα και ατομικές εκθέσεις με κυρίαρχη αφετηρία την άμεση ή έμμεση αναφορά στο πολυσχιδές, σύμπαν του βιβλίου. Οι προγραμματιζόμενες εκθέσεις συνομιλούν με παράλληλες δράσεις στον υπόλοιπο χώρο του βιβλιοπωλείου (διαλέξεις, μουσικά, θεατρικά και άλλα θέματα) καθώς και με βιβλιοφιλικά αφιερώματα αντίστοιχης θεματικής.

Η νέα εικαστική πρόταση με τίτλο «Ζωγράφισέ μου ένα βιβλίο!», εστιάζει στη χαρά της ανάγνωσης και την περιπέτεια της αφήγησης, αλλά και στο ίδιο το βιβλίο ως αντικείμενο-κόσμο. Έτσι, η «Ianos» αίθουσα τέχνης σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ  Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και τον Πρόεδρό του Βαγγέλη Ηλιόπουλο, απευθύνθηκε σε διακεκριμένους αλλά και νεότερους εικονογράφους παιδικών βιβλίων, προτείνοντάς τους το ίδιο το βιβλίο ως συναρπαστικό αντικείμενο έμπνευσης.

Στόχος των ζωγραφικών και των τρισδιάστατων έργων που προέκυψαν από αυτή τη «συνομιλία» είναι λιγότερο η συγκεκριμένη εικονογράφηση μιας ιστορίας ή ενός κλασικού παραμυθιού από τα ενυπάρχοντα πεδία της εικονογραφικής δραστηριότητας κάθε εικονογράφου και περισσότερο η ανάδειξη της εικαστικής εμπλοκής του κάθε έργου του ως αισθητικής αυτοτέλειας.

Την έκθεση επιμελείται η ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια εκθέσεων Ίρις Κρητικού. Παράλληλα, προγραμματίζονται εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια για ενήλικες, εκπαιδευτικούς, φοιτητές και παιδιά.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Νικόλας Ανδρικόπουλος, Ελίζα Βαβούρη, Έφη Βάγκνερ, Φιλομήλα ΒακάληΣυρογιαννοπούλου, Λήδα Βαρβαρούση, Κατερίνα Βερούτσου, Σπύρος Γούσης, Σοφία Γρηγοριάδου, Έλλη Γρίβα, Βασίλης Γρίβας, Μυρτώ Δεληβοριά, Χρήστος Δήμος, Κωνσταντίνος Έσσλιν, Αλεξάνδρα Ισακίδη, Κωνσταντίνα Καπανίδου, Ναταλία Καπατσούλια, Έλλη Κελεμένδρη, Έφη Λαδά, Αγγελική Μακρή, Μάρια Μπαχά, Πέτρος Μπουλούμπασης, Πωλίνα Παπανικολάου, Διατσέντα Παρίση, Βασίλης Παπατσαρούχας, Στέφανος Ρόκος, Ίρις Σαμαρτζή, Σβετλίν, Γιώργος Σγουρός,Ντανιέλα Σταματιάδη, Μαρίνα Στελλάτου, Φωτεινή Στεφανίδη, Τέτη Σώλου, Μαρία Τζαμπούρα, Σοφία Τουλιάτου, Εύη Τσακνιά, Κατερίνα Χαδουλού, Βάσω Ψαράκη, Δήμητρα Ψυχογιού.


Εκδηλώσεις έκθεσης:

Την Τρίτη 19 Μαρτίου, στις 18.00

Συγγραφείς διαλέγουν ένα έργο και γράφουν μια ιστορία για παιδιά

Στο πλαίσιο της ομαδικής έκθεσης εικονογράφων καλεσμένοι συγγραφείς διαλέγουν ένα έργο, εμπνέονται και γράφουν μια μικρή ιστορία, την οποία παρουσιάζουν στο κοινό.

Για παιδιά και ενήλικες.

Είσοδος ελεύθερη.


Το Σάββατο 30 Μαρτίου, στις 13.00

Ξενάγηση στο συναρπαστικό κόσμο των παιδικών βιβλίων από τους εικονογράφους που συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση ζωγραφικής «Ζωγράφισέ μου ένα βιβλίο!».

Στο πλαίσιο της ξενάγησης τα παιδιά θα μυηθούν από τους ίδιους τους δημιουργούς στα μυστικά της εικονογράφησης και θα ζωγραφίσουν το δικό τους βιβλίο!

Για παιδιά 5 – 11 ετών.

Είσοδος ελεύθερη.

http://www.ert.gr/show/story/147233/omadiki-eikastiki-ekthesi-zografise-mou-ena-vivlio

Related stories

Το κόκκινο χρώμα στο ποιητικό σινεμά του Wong Kar-Wai

Ο Wong Kar-Wai ξεχωρίζει ως μία από τις πιο...

Όχι τέλος, μα κατάληξη για το “Η αγάπη το βάζει στα πόδια” του Φρανσουά Τριφό

της ipolinstinplage (Instagram: ipolinstinplage) "Η αγάπη το βάζει στα πόδια"...

6 νέες κυκλοφορίες βγαίνουν στις κινηματογραφικές αίθουσες

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Οι ταινίες της εβδομάδας 18-24.07.2024 Καλοκαίρι, ζέστη,...

Ερωτευτήκαμε ένα φεστιβάλ

Υπάρχει κάτι ωραιότερο από τους φίλους και την οικογένεια...

Γιάννης Κυριακίδης | Ο αλησμόνητος φωτορεπόρτερ της Θεσσαλονίκης

Ο Γιάννης Κυριακίδης μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες...