HomeCinemaΟι Δημιουργοί του Local Short Film Festival#2...

Οι Δημιουργοί του Local Short Film Festival#2 | Αλέξανδρος Ρέλλος

Στις 23 Νοεμβρίου, ο Εξώστης θα παρουσιάσει την δουλειά οκτώ κινηματογραφιστών της πόλης στο Local Short Film Festival. Μέχρι τότε, θα παρουσιάζεται η δουλειά τους εδώ μέσω συνεντεύξεων. Στο παρόν άρθρο, γνωρίζουμε τον Αλέξανδρο Ρέλλο, σκηνοθέτη του Λίγες Καρδιές Αγαπούν.

Λίγα λόγια για τον δημιουργό

Ο Αλέξανδρος Ρέλλος φοιτά στο Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Έχει γράψει και έχει σκηνοθετήσει ακόμα μία ταινία μικρού μήκους, με τίτλο Κυριακή Πρωί (2015), η οποία έχει προβληθεί σε εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ. Έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός σε αρκετές μικρού μήκους ταινίες αλλά και στο πρώτο επετειακό σποτ για τα 90 χρόνια του Α.Π.Θ.


Λίγα λόγια για την ταινία

Ένα παραμύθι ξετυλίγεται παράλληλα με την πραγματικότητα. Είναι όμως ο έρωτας κάτι παραπάνω από ένα παραμύθι; Διάρκεια: 10' Είδος: Ρομαντικό Δράμα

Πως ξεκίνησε η ιδέα για αυτή την ταινία; Κύρια έμπνευση για τη δημιουργία της ταινίας αποτέλεσαν τα τραγούδια του Αττίκ και φυσικά το τραγούδι Λίγες Καρδιές Αγαπούνε των Μιχάλη Σουγιούλ και Κώστα Κοφινιώτη. Όποτε άκουγα και ακούω αυτά τα τραγούδια, σκέφτομαι πόσο ωραίες και αληθινές ιστορίες αφηγούνται. Ήθελα πολύ να κάνω μια ταινία με αυτό το ύφος. Το κάπως μελαγχολικό, το κάπως νοσταλγικό αλλά και το τόσο ερωτικό ταυτόχρονα.

Πόσο καιρό πήρε η δημιουργία της ταινίας και ποια ήταν η βασικότερη δυσκολία που αντιμετωπίσατε; Η αρχική ιδέα ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2015. Η ταινία ολοκληρώθηκε στα μέσα Μαΐου του 2016. Οι δυσκολίες ήταν, πέρα από την μάλλον δεδομένη έλλειψη χρημάτων, η διεκπεραίωση κάποιων εξωτερικών γυρισμάτων λόγω των καιρικών συνθηκών αλλά και της σκηνής με την βροχή. Σημειώστε ότι η βροχή ήταν τεχνητή.

Ποιο είναι το νόημα που θέλετε να περάσετε στους θεατές; Αυτό που θέλαμε περισσότερο, ήταν να θέσουμε ένα ερώτημα. Υπάρχει πραγματικός έρωτας ή όλα είναι ένα ψέμα που μας αρέσει να πιστεύουμε; Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει. Μερικοί διαφωνούν.

Ποια είναι η μέχρι τώρα πορεία της ταινίας και πως ελπίζετε να συνεχίσει; Η ταινία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του εργαστηρίου σκηνοθεσίας και το συνεργείο απαρτίζεται από φοιτητές του τμήματος. Αυτό που θέλαμε ήταν να την δουν όσο το δυνατόν πιο πολλοί άνθρωποι κι έτσι μέχρι τώρα έχει γίνει δεκτή σε σημαντικά φεστιβάλ της Ελλάδας, όπως αυτό της Δράμας και αναμένουμε με αγωνία να δούμε την πορεία της και στο εξωτερικό.

Πώς είναι να κάνεις σινεμά σήμερα στη Θεσσαλονίκη; Ποια τα θετικά και ποια τα αρνητικά της πόλης; Θεωρώ πως το να κάνεις σινεμά στη Θεσσαλονίκη είναι, κατά κάποιο τρόπο, προνόμιο. Είναι μια πόλη με πολλά όμορφα σημεία, διαφορετικής αισθητικής. Το γεγονός αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να μπορείς να συνθέτεις και να προσαρμόζεις αφηγήσεις στον πραγματικό χώρο. Η μορφή και η ουσία της αφήγησης παίρνει έτσι, πολύ διαφορετική υπόσταση. Φυσικά από την άλλη πλευρά, ο κύκλος των συνεργατών είναι σαφώς πιο περιορισμένος και η εύρεση πόρων είναι σχεδόν αδύνατη.

Ποιοι είναι οι υπόλοιποι συντελεστές της ταινίας; Οι υπόλοιποι συντελεστές της ταινίας είναι άτομα πολύ ξεχωριστά και πολύ ιδιαίτερα. Μια κινηματογραφική παραγωγή γίνεται σωστά και αποτελεσματικά από την καλύτερη δυνατή συνεργασία των συντελεστών. Όταν οι συντελεστές είναι και φίλοι, τότε βγαίνουν και γούστα.

Ηθοποιοί: Άγγελος Κάλφας, Βασιλική Ιωαννίδου

Σκηνοθεσία/Σενάριο: Αλέξανδρος Ρέλλος

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Λυδία Πατρινού, Νίκος Καλτσάς

Διεύθυνση Παραγωγής: Δημήτρης Καλίγκος, Σιμωνίδης Φλέσσας

Μοντάζ: Ιωάννα Χρυσανθοπούλου

Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Ανδρέας Μακρής

Make-up Artist: Έρια Ρέλλου

Sound Design: Αλέξανδρος Ρέλλος, Σιμωνίδης Φλέσσας

Script: Νίκος Πεγγαράς

Βοηθός Ενδυματολογίας: Μαριλένα Δημήτρη

Βοηθός Σκηνοθέτη: Σιμωνίδης Φλέσσας

***

Μετά το 1ο επιτυχημένο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Θεσσαλονικιών κινηματογραφιστών, ο Εξώστης επιστρέφει με τις επόμενες προβολές και καλεί τους σινεφίλ της Θεσσαλονίκης σε μια νύχτα γεμάτη κινηματογράφο στο Local Short Film Festival volume 2.

8 νέοι κινηματογραφιστές της πόλης παρουσιάζουν στο κοινό τις -μικρού μήκους- ταινίες τους. Δύο ώρες non stop προβολών, συζήτηση με τους δημιουργούς και τέλος το βραβείο κοινού που θα αναδείξει την καλύτερη ταινία του Φεστιβάλ.

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016
WE: 3ης Σεπτεμβρίου & Γρηγορίου Λαμπράκη
Ώρα έναρξης προβολών στις 21:00
Είσοδος: 2 ευρώ

Join: https://www.facebook.com/events/314325405591384/

Related stories

Κριτική Βιβλίου | Λίνα Φυτιλή «Χρυσός κήπος. Αλτίν μπαχτεσί».

γράφει ο Τάσος Γέροντας Λίνα Φυτιλή «Χρυσός κήπος. Αλτίν μπαχτεσί»....

Οριακά πέρασε τη βάση η καθαριότητα, τα ΜΜΜ και η εικόνα της πόλης από τους επισκέπτες της

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών έθεσαν τον πήχη...

Ο ιδρυτής των Cult Battles ετοιμάζει το απόλυτο 80s party

Ο θεματοφύλακας της νοσταλγίας των 80s ετοιμάζει το απόλυτο...

10 λόγοι για να είμαστε στο 3ο Φεστιβάλ Εφηβικών Θεατρικών Ομάδων που ξεκινάει σήμερα!

Οι διοργανωτές, Νικόλας Μαραγκόπουλος και Δόμνα Χουρναζίδου (εταιρεία θεάτρου...